RADIO ONLINE

MUZICA

Descarca gratis muzica - versuri, discorgafii Descarca gratis muzica veche - discografii celebre si versuri ale celor mai indragite melodii: 1, 2, 3... A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z
BIOGRAFII SI DISCOGRAFII:


Biografii - discografii ...citeste tot
Vezi toate biografiile Oferta Publicitate Online

BIOGRAFIE - DISCOGRAFIE LED ZEPPELIN:

LED ZEPPELIN


   Led Zeppelin a fost o formaţie de muzică rock din Marea Britanie, care este considerată unul dintre cele mai cunoscute, respectate, novatoare şi inspirante grupuri muzicale ale secolului 20. De-a lungul timpului a abordat diverse stiluri pornind de la muzica rock, excelând în crearea de piese memorabile în toate aceste stiluri, blues rock, hard rock, heavy metal, folk rock, dar încorporând adesea în multe din cântecele lor porţiuni muzicale dintre cele mai diferite genuri ale muzicii universale.

   Led Zeppelin a avut o componenţă unică de patru membri de-a lungul timpului. Cei patru muzicieni sunt: Jimmy Page (chitară, mandolină, Theremin), Robert Plant (voce, muzicuţă), John Bonham (tobe, percuţii, voce) şi John Paul Jones (chitară bas, orgă electronică, melotron, blockflöte, mandolină).

   Începând cu 1968, anul formării lor, Led Zeppelin au fost inovatori muzicali în mod constant, dar în acelaşi timp, nu au pierdut niciodată nici pulsul publicului şi nici grupul imens de iubitori din toată lumea. Deşi sunt mai ales cunoscuţi pentru pionieratul lor în genurile hard rock şi heavy metal, cei patru muzicieni au introdus constant elemente de blues, rockabilly, reggae, soul, funk, muzică celtică, muzică indiană, muzică arabă, folk, pop şi chiar muzică din America Latină, respectiv muzică country în compoziţiile lor.

   După mai bine de 25 de ani de la hotărârea de a încheia activitatea muzicală datorită morţii tragice a lui John Bonham din 1980, muzica formaţiei Led Zeppelin continuă să fie ascultată cu mare plăcere, să se vândă foarte bine şi să exercite o influenţă importantă asupra muzicii rock contemporane. Grupul a vândut peste 300 de milioane de albume în întreaga lume, incluzând 110 milioane de albume vândute doar în Statele Unite ale Americii.

   Istoria grupului

   Numele grupului

   Numele grupului este o combinaţie între participiul trecut al verbului lead (formele verbului sunt lead, lead, lead), care însemnă "a conduce" sau "a dirija ceva/pe cineva" (nu în sens orchestral, "to conduct"). Timpul trecut al verbului to lead se citeste insa led,cum este si cazul verbului to read (to read, read, read). Membrii formatiei doreau sa nu existe confuzii, astfel ca au adoptat cuvantul Led" in denumire, pentru a nu fi citit "Lead Zeppelin". Jimmy Page a pus numele trupei fiind inspirat de vorbele lui Keith Moon, cum ca trupa ar fi un Lead Zeppelin, de aici denumirea de zeppelin (dirijor).

   Istoric muzical şi artistic

   La vremea când formaţia Yardbirds s-a desfiinţat (prin iulie 1968), Jimmy Page a rămas cu numele trupei, cu un contract de înregistrări, dar şi cu o serie de angajamente neîndeplinite. Astfel a apărut formaţia New Yardbirds, prin intermediul căreia chitaristul dorea să efectueze un turneu în Peninsula Scandinavă. Trupa a fost primită cu apatie si indiferenţă de publicul britanic, astfel membrii fiind nevoiţi să traverseze oceanul, unde, după editarea albumului de debut, dobândesc în scurt timp consacrarea, fiind recunoscuţi drept cei mai de seamă „succesori artistici” ai fostului grup Cream, în care a activat si Eric Clapton (chitară, vocal). Simultan, cei patru „zep” constituiau principalii rivali ai formaţiei Jeff Beck Group.

   Pe acest prim album, considerat de specialişti „sofisticat dar plin de energie”, se regăseau două piese importante: Communication Breakdown şi Dazed and Confused. Al doilea LP a constituit, bineînţeles, o augmentare în plan componistic si interpretativ a debutului, incluzând si bine-cunoscuta Whole Lotta Love. Chiar dacă al treilea album (Led Zeppelin III) a avut la bază stilul hard rock, el a inclus piese de folk, cum ar fi Friends, Gallows Pole, Bron-Y-Aur Stomp, dar şi o superbă piesă de blues minor, Since I’ve Been Loving You.

   După aproximativ un an, pe al patrulea album apărea viitorul hit internaţional Stairway to Heaven, una dintre cele mai reuşite înregistrări ale grupului. Următorul album, Houses of the Holy, editat în anul 1973, demonstrează dorinţa formaţiei, de acum cu o popularitate uriaşă în întreaga lume, de a explora cât mai multe si mai diverse stiluri, plecând de la rock-ul plin de vigoare la reggae, pseudo-soul, până la baladele folclorice. Având parte si de un impresar competent, Peter Grant, formaţia şi-a consolidat o reputaţie stabilă în rândul publicului iubitor de muzică rock.

   Această reputaţie nu s-a datorat numai activităţii neîntrerupte şi a fidelităţii componenţilor faţă de grup, ci şi a simplului fapt că Led Zeppelin nu a apărut niciodată pe micul ecran (bineînţeles, în afară de muzicalul The Song Remains The Same), de asemenea neavând nici un disc single oficial. Trupa şi-a concentrat exclusiv eforturile în realizarea unor L.P.-uri şi în domeniul apariţiei pe scena concertelor publice. Astfel, formaţia tindea să editeze câte un album o data la 18 luni - un timp mai mult decât suficient pentru a cizela fiecare piesă cu grijă. Planificându-şi cu discernământ fiecare turneu, fiecare concert, formaţia Led Zeppelin îşi dozează astfel apariţiile - pe disc, sau pe scenă -, încât ele să constituie evenimente muzicale aşteptate cu interes crescând, de către o audienţă care creştea continuu numeric. Asemenea grupului Who, Led Zeppelin realizează combinaţia perfectă a grupul de trei instrumente cu al vocii solistice.

   În anul 1974, formaţia si impresarul său întemeiază casa de discuri „Swan Song” sub auspiciile firmei „Atlantic Records”. Coloana sonoră a filmului The Song Remains The Same este constituită în principal din piesele albumului The Song Remains The Same editat în anul 1976. Albumul In Through The Out Door, a fost, din păcate, ultima realizare a grupului în componenţa iniţială, deoarece, în 1980 moare bateristul John Bonham. În memoria acestui uriaş şi virtuoz muzician, formaţia înregistrează albumul Coda, cu ajutorul bateristului Kenny Jones, de la Who.

   În 1980, urmând morţii neaşteptate a lui Bonham, Led Zeppelin a încetat a exista, iar membrii principali ai trupei, Jimmy Page şi Robert Plant vor înceape cariere individuale.

   Componenţă

- Robert Plant (voce)
- Jimmy Page (chitară)
- John Paul Jones (chitară bass, clape)
- John “Bonzo” Bonham (percuţie)


    Discografie

   Led Zeppelin (1969)

   Side one

1. "Good Times Bad Times" Bonham, Jones, Page 2:47
2. "Babe I'm Gonna Leave You" Page, Plant, Bredon 6:41
3. "You Shook Me" Dixon, Lenoir 6:30
4. "Dazed and Confused" Page 6:27

   Side two

1. "Your Time Is Gonna Come" Jones, Page 4:41
2. "Black Mountain Side" Page 2:13
3. "Communication Breakdown" Bonham, Jones, Page 2:30
4. "I Can't Quit You Baby" Dixon 4:43
5. "How Many More Times" Bonham, Jones, Page 8:28

   Led Zeppelin II (1969)

   Side one

1. "Whole Lotta Love" Bonham, Dixon, Jones, Page, Plant 5:34
2. "What Is and What Should Never Be" Page, Plant 4:47
3. "The Lemon Song" Bonham, Jones, Page, Plant 6:20
4. "Thank You" Page, Plant 4:47

   Side two

1. "Heartbreaker" Bonham, Jones, Page, Plant 4:15
2. "Living Loving Maid (She's Just a Woman)" Page, Plant 2:40
3. "Ramble On" Page, Plant 4:35
4. "Moby Dick" Bonham, Jones, Page 4:25
5. "Bring It On Home" Page, Plant 4:19

   Led Zeppelin III (1970)

   Side one

1. "Immigrant Song" Page, Plant 2:26
2. "Friends" Page, Plant 3:55
3. "Celebration Day" Jones, Page, Plant 3:29
4. "Since I've Been Loving You" Jones, Page, Plant 7:25
5. "Out on the Tiles" Bonham, Page, Plant 4:08

   Side two

1. "Gallows Pole" trad., arr. Page, Plant 4:58
2. "Tangerine" Page 3:12
3. "That's the Way" Page, Plant 5:39
4. "Bron-Y-Aur Stomp" Jones, Page, Plant 4:20
5. "Hats Off to (Roy) Harper" Traditional 3:42

   Led Zeppelin IV (1971)

   Side one

1. "Black Dog" Page, Plant, Jones 4:57

2. "Rock and Roll" Page, Plant, Jones, Bonham 3:40
3. "The Battle of Evermore" Page, Plant 5:52
4. "Stairway to Heaven" Page, Plant 8:02


   Side two

1. "Misty Mountain Hop" Page, Plant, Jones 4:38
2. "Four Sticks" Page, Plant 4:46
3. "Going to California" Page, Plant 3:31
4. "When the Levee Breaks" Page, Plant, Jones, Bonham, Minnie 7:07

   Houses of the Holy (1973)

   Side one

1. "The Song Remains the Same" Page, Plant 5:32
2. "The Rain Song" Page, Plant 7:39
3. "Over the Hills and Far Away" Page, Plant 4:50
4. "The Crunge" Bonham, Jones, Page, Plant 3:17

   Side two

1. "Dancing Days" Page, Plant 3:43
2. "D'yer Mak'er" Bonham, Jones, Page, Plant 4:23
3. "No Quarter" Jones, Page, Plant 7:00
4. "The Ocean" Bonham, Jones, Page, Plant 4:31

   Physical Graffiti (1975)

   Side one

1. "Custard Pie" 4:13
2. "The Rover" 5:37
3. "In My Time of Dying" (Page, Plant, John Paul Jones, John Bonham) 11:05

   Side two

1. "Houses of the Holy" 4:02
2. "Trampled Under Foot" (Page, Plant, Jones) 5:37
3. "Kashmir" (Page, Plant, Bonham) 8:32


   Side three

1. "In the Light" (Page, Plant, Jones) 8:46
2. "Bron-Yr-Aur" (Page) 2:06
3. "Down by the Seaside" 5:13
4. "Ten Years Gone" 6:32

   Side four

1. "Night Flight" (Jones, Page, Plant) 3:36
2. "The Wanton Song" 4:07
3. "Boogie with Stu" (Bonham, Jones, Page, Plant, Ian Stewart, Mrs. Valens) 3:53
4. "Black Country Woman" 4:24
5. "Sick Again" 4:42

   Presence (1976)

   Side one

1. "Achilles Last Stand" Page, Plant 10:25
2. "For Your Life" Page, Plant 6:24
3. "Royal Orleans" Bonham, Jones, Page, Plant 2:58

   Side two

1. "Nobody's Fault but Mine" Page, Plant 6:27
2. "Candy Store Rock" Page, Plant 4:11
3. "Hots On for Nowhere" Page, Plant 4:43
4. "Tea for One" Page, Plant 9:27

   In Through the Out Door (1979)

   Side one

1. "In the Evening" Jones, Page, Plant 6:49
2. "South Bound Saurez" Jones, Plant 4:12
3. "Fool in the Rain" Jones, Page, Plant 6:12 4. "Hot Dog" Page, Plant 3:17

   Side two

1. "Carouselambra" Jones, Page, Plant 10:32
2. "All My Love" Jones, Plant 5:51
3. "I'm Gonna Crawl" Jones, Page, Plant 5:30

   Coda (1982)

   Side one

1. "We're Gonna Groove (Live)" King, Bethea 2:40
2. "Poor Tom" Page, Plant 3:03
3. "I Can't Quit You Baby (Live)" Dixon 4:17
4. "Walter's Walk" Page, Plant 4:31

   Side two

1. "Ozone Baby" Page, Plant 3:35
2. "Darlene" Bonham, Jones, Page, Plant 5:06
3. "Bonzo's Montreux" Bonham 4:17
4. "Wearing and Tearing" Page, Plant 5:31
STIRI

Stiri

STIRI LOCALE
Top Stiri
Actualitatea 
Oferta Publicitate Online

UTILE

Meteo
27-04-2017 09:00
Bucuresti 10.1°C
Constanta 8.6°C
Timisoara 18.8°C
Cluj Napoca 12.0°C
Galati 8.0°C
Brasov 18.4°C
Craiova 12.0°C
Ploiesti 16.8°C
Braila 15.8°C
Oradea 17.6°C
Arad 16.2°C
Pitesti 11.0°C
Baia Mare 15.0°C
Buzau 16.8°C
Satu Mare 15.0°C
Botosani 11.0°C
Piatra Neamt 12.3°C
Ramnicu Valcea 12.0°C
Drobeta Turnu Severin 11.0°C
Suceava 11.0°C
Curs valutar
26/04/2017
EUR4.53550.0105
USD4.16200.0064
XAU169.2055-0.5874
CHF4.18420.0091
CAD3.06730.0036
GBP5.33780.0124
MDL0.2156-0.0034
XDR5.69650.0064
Convertor valutar
din in
loading...

 


Oferta Publicitate Online
Calendarul zilei
1521 - Exploratorul Fernando De Magellan este ucis de bastinasii din Filipine condusi de Lapu-Lapu (n.1480).
1915 - A murit compozitorul rus Alexandr Skriabin (simfonii: "Poemul extazului", "Prometeu") (n.06.01.1872).
1954 - S-a nascut scriitorul Adi Cristi.
Cugetarea zilei, citate, ganduri celebre
Timp
Cand ai aceeasi viteza cu el , nu observi cand trece timpul. Vasile Ghica
Citeste si altele Recomandari literare Curiozitati, Stiati ca?
Plante
Unul din motivele pentru care marijuana este astazi ilegala este ca in anii 1930 cultivatorii de bumbac au protestat impotriva fermierilor de canepa, ei considerand acest lucru competitie. Din punct de vedere chimic nu creeaza aceeasi dependenta ca nicotina, alcoolul sau cafeina.

Citeste si altele
Teste psihologice de personalitate, teste de compatibilitate pentru cupluri, test Iq, viata anterioara, puteri paranormale, numere norocoase, zodiac chinezesc 1. Test IQ
2. Aflati cine ati fost in viata anterioara
3. Aflati numerele Dvs. norocoase la loto
4. Aflati ce va rezerva viitorul
5. Aflati ce profesie vi se potriveste?
6. Zodiacul chinezesc si destinul Dvs.
7. Sunteti o persoana longeviva?
8. Aflati daca aveti puteri paranormale
9. Sunteti multumit(a) de persoana dumneavoastra?
10. Test de compatibilitate in cuplu
Vezi toate testele
FELICITARI VIRTUALE felicitari virtuele Felicitari virtuale » 1-8 Martie
felicitari virtuele Felicitari Virtuale » Paste
felicitari virtuele Felicitari virtuale » Halloween
felicitari virtuele Felicitari virtuale » Craciun
felicitari virtuele Felicitari virtuale » Anul Nou
felicitari virtuele Felicitari virtuale » de dor
felicitari virtuele Felicitari Virtuale » dragoste
felicitari virtuele Felicitari virtuale » aniversari
felicitari virtuele Felicitari virtuale » animalute

TIMP LIBER

 
Gold FM Romania - SUS

Stiri

arhiva stiri preluare stiri Citeste stiri din:

Aboneaza-te la fluxul de stiri

Un proiect ROSTCLUB - constructie site | productie spoturi audio | productie spoturi video | Difuzare spoturi radio | Difuzare spoturi TV © Copyright ROSTCLUB All Rights Reserved.