RADIO ONLINE

MUZICA

Descarca gratis muzica - versuri, discorgafii Descarca gratis muzica veche - discografii celebre si versuri ale celor mai indragite melodii: 1, 2, 3... A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z
BIOGRAFII SI DISCOGRAFII:


Biografii - discografii ...citeste tot
Vezi toate biografiile Oferta Publicitate Online

BIOGRAFIE - DISCOGRAFIE MADONNA:

MADONNA


   Madonna Louise Veronica Ciccone-Ritchie (n. pe 16 august 1958), supranumită « Regina muzicii pop » este o cântăreaţă, actriţă şi compozitoare de muzică americană pop, câştigătoare a mai multor premii Grammy, actriţă laureată a Globului de Aur şi autoare a mai multor cărţi. Născută în Bay City, Michigan şi crescută în Rochester Hills, Michigan, Madonna s-a mutat în New York City pentru a deveni dansatoare. şi-a lansat albumul de debut în 1983, de pe care trei melodii au ajuns în top 20 în Statele Unite. După o interpretare memorabilă la prima ediţie a MTV VMA din 1984 a piesei „Like a Virgin”, obţine primul hit în Statele Unite şi Australia. Albumul care poartă numele piesei a ajuns de asemenea pe locul 1 în Billboard 200. Anul următor joacă în Căutând-o pe Susan pentru care primeşte recenzii pozitive. În 1986 lansează True Blue care produce multiple hituri 1 în toată lumea, şi este nominalizată la premiile Grammy pentru cântecul „Crazy for You” de pe coloana sonoră a filmului Vision Quest. În 1987 joacă în Who's That Girl care este primit rece de către critică şi public, cu toate că soundtrack-ul se dovedeşte a fi un succes în topuri, melodia „Who's That Girl” devenind un hit internaţional, iar turneul cu acelaşi nume a fost o perioadă turneul cu cele mai mari încasari ale tuturor timpurilor. După divorţul de Sean Penn din 1988, cu care se căsătorise în 1985, se întoarce cu unul din cele mai apreciate albume ale ei, Like a Prayer, primul videoclip de pe acesta stârnind puternice controverse.


   În 1990 joacă în Dick Tracy, de pe coloana sonoră a acestuia lansând hitul internaţional „Vogue”, iar melodia „Sooner or Later” primeşte premiul Oscar pentru „Cel mai bun cântec original”. Mai târziu în acelaşi an porneşte în turneul de succes, Blond Ambition, care primeşte titlul de cel mai bun turneu al acelui an din partea „Rolling Stone”. În 1991, prima ei compilaţie de hituri, The Immaculate Collection este lansată, primul single „Justify My Love” fiind interzis pe MTV datorită conţinutului sexual. În anul urmator îşi continuă cariera de actriţă în A League of Their Own, tema muzicală a filmului, „This Used To Be My Playground, ajungând al zecelea #1 al Madonnei în topul Billboard Hot 100. Începand cu 1992, Madonna a explorat şi mai mult sexualitatea umană, lansând o carte intitulată SEX, un videoclip erotic de pe albumul Erotica, un turneu - The Girlie Show Tour şi joacă în două thrillere erotice, toate acestea stârnind controverse, critici şi scăderi în vânzări. De pe albumul Bedtime Stories (1994) se evidenţiază melodia „Take a Bow”, care a devenit a 11-ea melodie a cântăreţei care ajunge pe locul 1 în Billboard Hot 100, cu toate că a ratat top 10 în Marea Britanie. Videoclipul a câştigat premiul MTV VMA pentru „Cel mai bun videoclip al unei artiste” din 1995. În 1996 Madonna este distribuită în cel mai de succes film al ei,Evita pentru care primeşte Globul de Aur pentru „Cea mai bună actriţă” şi premiul Oscar pentru „Cel mai bun cântec original”. În timpul filmărilor, aceasta rămâne însărcinată cu antrenorul ei personal, Carlos Leon, de care se desparte la scurt timp. Albumul din 1998 primeşte recenzii calde de la critici, primind trei premii Grammy şi şase MTV Video Music Awards, „Frozen” şi „Ray of Light” devenind hituri de top 5 în toată lumea.

   În 2000, Madonna ajunge din nou în vârful topului Billboard, cu albumul Music şi singleul cu acelaşi nume. După căsătoria cu Guy Ritchie din acelaşi an, rămâne din nou gravidă, dând naştere de această dată unui baiat. În 2001, se întoarce pe scenă cu turneul Drowned World Tour, unul din cele mai de succes turnee ale anului. În 2002 primeşte Zmeura de Aur pentru rolul din Naufragiaţi şi lansează „Die Another Day” pentru care e nominalizată la premiile Grammy dar şi Zmeura de Aur. Videoclipul este al doilea cel mai scump videoclip produs vreodată. În 2003, cântăreaţa şochează prin violenţa şi mesajul anti-război din videoclipul „American Life” de pe albumul cu acelaşi nume.American Life a devenit cel mai slab vândut album din cariera cântăreţei, şi este singurul care nu a conţinut o melodie de top 10 în Statele Unite. Confessions on a Dance Floor (2005) a readus-o în atenţia publicului, primul single „Hung Up” ajungând pe locul 1 într-un record de 45 de ţări, iar albumul a câştigat un premiu Grammy. Turneul care a promovat albumul a devenit cel mai de succes turneu al unei artiste. Pe 10 martie 2008 a fost introdusă în Rock and Roll Hall of Fame. În mai 2008 se intoarce cu Hard Candy, care a fost criticat ca fiind o încercare disperată a Madonnei de a se menţine în vârf. În timpul turneului de promovare a acestuia, s-a facut publică vestea că artista va divorţa de Guy Ritchie.

   Madonna şi-a petrecut întreaga copilărie în Pontiac, suburbie a oraşului Detroit. Tatăl ei se numea Silvio Ciccone şi era un inginer de origine italiano-americană. Mama, Madonna Fortin, avea să moară bolnavă de cancer la sân în decembrie 1963, când fetiţa ei avea cinci ani. Tatăl s-a recăsătorit cu Joan Gostafson, angajata familiei.

   Împotriva voinţei tatălui ei, Madonna începe să ia lecţii de dans la vârsta de 14 ani, avându-l ca profesor pe Chrystopher Flynn. A frecventat cursurile şcolii Rochester Adams High School, unde s-a remarcat prin rezultatele şcolare şi ca membră a echipei de majorete. şi-a încheiat studiile preuniversitare în 1976, iar în 1978 a intrat la Facultatea de Dans din Michigan. În anul următor, cu doar 35 de dolari în buzunar, Madonna se mută în New York, având în vedere începerea unei cariere de dansatoare. Vorbind despre mutarea în New York, Madonna a declarat că „A fost prima dată când am mers cu avionul, prima dată când am mers cu taxiul. Am venit aici cu 35 $. A fost cel mai curajos lucru care l-am făcut vreodată”.

   Debutul şi «Like a Virgin» (1982 - 1985)

   În 1982, Madonna întemeiează formaţia muzicală Breakfast Club, în cadrul căreia a fost bateristă şi cântăreaţă. După ce pleacă din formaţie, Madonna porneşte un nou astfel de proiect, numit Emmy. În acelaşi an, o înregistrare demonstrativă a Madonnei ajunge la un producător al casei de discuri Sire Records, iar după puţin timp apare piesa „Everybody”, primul disc single al cântăreţei. Deşi piesa nu a intrat în Billboard Hot 100, a atins poziţia 7 în Bubbling Under, clasament care ţine evidenţa cântecelor apropiate de intrarea în Hot 100, şi pe locul 3 în Billboard Dance Music/Club Play. La scurt timp, sunt lansate piesele „Burning Up” şi „Holiday” (cel din urmă este primul ei single care intră în topul Billboard Hot 100). În anul următor apare pe piaţă albumul de debut, Madonna, care primeşte recenzii pozitive, de pe care cântăreaţa mai lansează două piese: „Borderline” şi „Lucky Star”. Ambele piese intră in top 10, iar albumul ajunge pe locul 8 în topul albumelor din S.U.A. Maniera de a se îmbrăca a Madonnei, de a poza şi de a interpreta în videoclipuri şi concerte a influenţat vizibil tinerele anilor '80. Definit de bluze din dantelă, fuste purtate peste pantaloni, bijuterii cu teme creştine (cruci) şi părul vopsit, acest stil distinct a avut un larg răsunet în moda acelor ani (apărând termenul de „Madonna wannabe”) şi chiar de mai târziu.

   Cel de-al doilea album, Like a Virgin, e lansat în 1984 şi devine primul ei album #1 în S.U.A., iar piesa eponimă va fi interpretată de Madonna la MTV Video Music Awards, unde cântăreaţa iese dintr-un tort îmbrăcată într-o rochie de mireasă, stârnind controverse datorită coregrafiei provocatoare. Cântecul a rămas timp de şase săptămâni în Billboard Hot 100 pe locul 1, devenind primul ei hit în clasamentul american. În 1985, îşi câştigă faima mondială cu hit-urile „Material Girl” (U.S. #2, U.K. #3), „Dress You Up” (U.S., U.K. #5) şi „ Angel” (U.S., U.K. #5). În 1985, Madonna contribuie cu un rol episodic în filmul Vision Quest interpretând rolul unei cântăreţe de bar. De pe coloana sonoră a filmului sunt lansate două piese: „Crazy for You” (U.S. #1, UK #2) şi „Gambler” (U.K. #4). Like a Virgin a fost numit de către National Association of Recording Merchandisers şi Rock and Roll Hall of Fame ca fiind unul din cele 200 albume decisive ale tuturor timpurilor.

   În iulie se lansează filmul Căutând-o pe Susan, cu Madonna în rolul principal. Pentru a promova filmul, cântăreaţa a compus o nouă piesă, „Into the Groove”, care a ajuns unul primul #1 al cântăreţei în Marea Britanie, fiind inclusă în varianta europeană a albumului Like a Virgin.

   În acelaşi an cântăreaţa se căsătoreşte cu actorul Sean Penn pe care-l cunoscuse pe platourile de filmare ale videoclipului „Material Girl” şi pleacă într-un turneu nord-american, The Virgin Tour. Deşi criticile primite au fost nefavorabile, toate cele 17.162 de bilete pentru cele trei spectacole de la Radio City Music Hall din New York s-au vândut într-un timp record de 34 de minute. The Beastie Boys au cântat în deschiderea spectacolelor. În luna iulie a aceluiaşi an, revistele Penthouse şi Playboy au publicat un număr de poze alb-negru nud, făcute de Madonna la sfârşitul anilor '70. Cu toate că a luat măsuri în instanţă, cântăreaţa nu a putut opri publicarea acestora, devenind sfidătoare şi provocatoare. La concertul de caritate Live Aid, care avusese loc chiar în timpul apogeului scandalului, Madonna a făcut o referire critică la întâmplare spunând că nu-şi dă jos geaca în ciuda căldurii deoarece „s-ar putea să-mi facă rău peste zece ani”.

   Evoluţia muzicală (1986 - 1991)

   În 1986 se lansează discul True Blue, care va deveni cel mai bine vândut album al Madonnei din toate timpurile – 19 milioane de exemplare vândute. Când a fost lansat, a debutat pe prima poziţie în 28 de ţări, fapt catalogat de Cartea Recordurilor ca fiind „fără precedent”. Toate piesele extrase pe single de pe album au ajuns în top 5, atât în Marea Britanie, cât şi în Statele Unite. Până în prezent, rămâne singurul ei album care a produs mai multe hit-uri #1 atât în S.U.A. („Papa Don't Preach”, „Open Your Heart”, „Live to Tell”) cât şi în Marea Britanie („Papa Don't Preach”, „True Blue”, „La Isla Bonita”). Piesa „Papa Don't Preach” a fost subiectul unei controverse pricinuite de mesajul său: o adolescentă îi spune tatălui ei că va naşte un copil din flori. A patra piesă de pe album, „Live to Tell”, a fost înregistrată ca temă muzicală a filmului At Close Range (din a cărui distribuţie face parte soţul de atunci al Madonnei, Sean Penn) şi a fost lansat ca single înainte de publicarea albumului. Aceasta este prima melodie produsă de cântăreaţă.

   În 1987 apare al cincilea film cu Madonna, totodată al treilea în care joacă un rol important: Who's That Girl. Reacţiile negative ale criticii amintesc de eşecul filmului anterior, Shangai Surprise. Who's That Girl se dovedeşte a fi şi o nereuşită la public; totuşi, coloana sonoră a filmului produce două hit-uri de top 3 în S.U.A. („Who's That Girl” – #1 şi „Causing a Commotion” – #2), iar un al treilea single, „The Look of Love”, a fost lansat doar în Europa. Deşi coloana sonoră a filmului conţine numai patru melodii ale cântăreţei şi cinci ale altor muzicieni, discul apărut este considerat ca fiind un album al Madonnei. Cele trei melodii promovate au fost interpretate în turneul Who's That Girl Tour. Piesa „Causing a Commotion” a fost interpretată şi în turneul Blond Ambition Tour. De atunci, Madonna nu a mai cântat niciodată în faţa publicului aceste melodii.

   Primul turneu mondial al Madonnei, Who's That Girl Tour, a avut cele mai mari încasări ale tuturor timpurilor, la acel moment. Au fost interpretate melodii de pe toate albumele produse anterior.Papa Ioan Paul al II-lea i-a somat pe italieni să nu asiste la concertele Madonna din ţara lor.

   În 1988, cântăreaţa divorţează de Sean Penn; renunţă pentru un an de zile la cariera muzicală, lansând doar un album cu piese remixate, You Can Dance. Discul cuprinde: „Everybody”, „Holiday”, „Where's the Party”, „Over and Over” şi „Into the Groove”. Apare, însă, şi o piesă nelansată anterior, „Spotlight” (respinsă pe albumul True Blue), lansată doar în Japonia. Piesa nu a avut parte de o promovare internaţională deoarece producătorii s-au temut să nu „rupă” şirul de hit-uri top 5 obţinute de cântăreaţă. Albumul s-a vândut într-un milion de exemplare în S.U.A. şi 5 milioane în toată lumea. În acelaşi an, a apărut pe Broadway în piesa Speed The Plow scrisă de David Mamet.

   Un an mai târziu, în 1989, se lansează discul Like a Prayer, foarte apreciat de critici, care se arătaseră până atunci rezervaţi în privinţa cântăreţei. Piesele de pe noul disc au fost scrise şi produse în colaborare cu Patrick Leonard şi Stephen Bray. Albumul a ajuns pe primul loc în clasamentul albumelor din America. Videoclipul cu acelaşi nume a provocat polemici aprinse: cântăreaţa apare având o relaţie amoroasă cu un sfânt de culoare şi sunt incediate mai multe cruci. De pe album au fost promovate şase piese: „Like a Prayer” (US,UK #1), „Express Yourself” (U.S. #2, U.K. #5) cu un puternic mesaj feminist, „Cherish” (U.S. #2, U.K. #3) care a fost lansat în august 1989, şi a devenit al 21-lea single consecutiv al cântăreţei care atingea top 10 în Marea Britanie. „Oh Father” (U.S. #20, Australia #59) a devenit primul single al artistei care a ratat top 5 în Statele Unite din 1984 până atunci, stagnând pe locul #20. Melodia a fost un eşec şi în alte părţi ale lumii: în Australia a devenit cea mai joasă poziţie ocupată de un single al cântăreţei până în prezent şi nu a intrat în topul Africii de Sud; melodia nu a fost lansată în Marea Britanie până în 1995, când a însoţit promovarea albumului Something to Remember. „Dear Jessie” a fost lansat doar în anumite regiuni din Asia şi Europa; a devenit a doua melodie a Madonnei care a ratat top 40 în Australia. „Keep It Together” a fost ultimul single de pe album, lansat doar în America de Nord (U.S. #8, Canada #22), Japonia (#5) şi Australia (#1).

   Tot în 1989, Madonna încheie un contract cu PepsiCo, devenind imaginea companiei. Reclama conţinea imagini cu Madonna dansând, precum şi imagini din copilăria ei, pe fundalul noii ei piese, „Like a Prayer”. Când videoclipul piesei a fost lansat, criticile s-au îndreptat şi asupra spotului publicitar, cu toate că reclama nu conţinea nimic controversat. Spotul a fost retras de către companie, însa Madonna şi-a păstrat cele cinci milioane de dolari câştigate, din moment ce ea şi-a respecat partea de contract.

   În 1990, Madonna se întoarce în lumea filmului cu pelicula Dick Tracy, în rolul Breathless Mahoney, alături de Warren Beatty, Al Pacino, Dustin Hoffman şi Dick Van Dyke. Pe platourile de filmare, cântăreaţa începe o relaţie amoroasă cu Beatty. Coloana sonoră a filmului a apărut pe discul I'm Breathless: Music from and Inspired by the Film Dick Tracy, unde a fost inclusă şi piesa dance „Vogue” (videoclipul ei este în alb-negru), devenită unul din cele mai mari hit-uri ale cântăreţei, precum şi al muzicii pop în general, atingând prima poziţie în mai multe ţări, între care Statele Unite, Canada, Japonia şi Marea Britanie. Albumul mai conţine şi piesa câştigătoare a unui premiu Oscar, „Sooner or Later”, recompensată la secţiunea „Cel mai bun cântec original”. Al doilea single, „Hanky Panky”, a atins #10 în Statele Unite şi #2 în Marea Britanie. De pe album trebuia promovată şi piesa „Now I'm Following You” (cu Warren Beatty), însă planurile au fost anulate în favoarea discului single „Justify My Love”, de pe albumul The Immaculate Collection. Cântăreaţa a interpretat piesa „Vogue” la decernarea premiilor MTV din 1990. Videoclipul îi infătişează pe Madonna şi pe dansatorii ei îmbrăcaţi ca nobilii francezi ai secolului al XVIII-lea, cântăreaţa amintind de înfăţişarea Mariei Antoinette. Din aprilie până în august 1990, Madonna a susţinut un turneu mondial, Blond Ambition Tour. Acesta a cuprins America de Nord, Europa şi Japonia. Cântăreaţa a lansat încă o controversă, simulând masturbarea în timpul piesei „Like a Virgin”, lucru care aproape a dus la arestarea ei în Canada. Acesta a fost turneul unde au fost prezentate pentru prima oară scandaloasele sutiene conice create de Jean-Paul Gaultier şi tot aici cântăreaţa a sugerat că se masturbează în timpul piesei „Like a Virgin”. Turneul a fost declarat cel mai bun turneu al anului 1990 de revista Rolling Stone.

   La sfârşitul anului, Madonna şi-a lansat primul disc de colecţie, The Immaculate Collection, parodiere a sintagmei The Immaculate Conception (ro. „Concepţia imaculată”, doctrină catolică privitoare la Fecioara Maria). Albumul conţine 17 piese, dintre care 15 deja binecunoscute („Borderline”, „Lucky Star”, „Like a Virgin”, „Into the Groove”, „Live to Tell”, „Papa Don't Preach”, „Express Yourself” ş.a.), şi două noi – „Justify My Love” (scrisă şi produsă în colaborare cu Lenny Kravitz) şi „Rescue Me”. Cu toate că Madonna refuzase iniţial să lanseze „Rescue Me”, piesa a pornit în clasamentele americane de pe cea mai înaltă poziţie până atunci atinsă de o cântăreaţă (#15), atingând poziţia maximă pe locul #9. Videoclipul „Justify My Love” a fost interzis de postul de televiziune MTV din cauza conţinutului său erotic. Casa de discuri a decis să îl lanseze în format VHS. S-a vândut în peste 400.000 de exemplare, devenind una din cele mai vândute variante video ale unui disc single din toate timpurile.

   În 1991, la Festivalul de Film de la Cannes a fost prezentat documentarul În pat cu Madonna (lansat în America de Nord sub numele Adevăr sau provocare), în care apăreau cele mai bune momente ale turneului mondial Blond Ambition Tour, şi filmări din culise. Documentarul a primit recenzii pozitive din partea criticii. La ora actuală, este al cincilea cel mai bine vândut documentar al tuturor timpurilor, cu încasări de aproximativ 29 de milioane de dolari. În anul următor, Madonna joacă în pelicula A League of Their Own alături de Geena Davis, Tom Hanks, Jon Lovitz, Lori Petty şi Rosie O'Donnell. Criticii au considerat jocul actoricesc al Madonnei convingător, însă s-a spus că faptul datorează mult asemănărilor între personalitatea actriţei şi rolul jucat. Filmul a avut încasări de 107 milioane numai în Statele Unite. „This Used To Be My Playground” a fost tema muzicală a filmului, ajungând al zecelea #1 al Madonnei în topul Billboard Hot 100.

   «Sex» şi «Evita» (1993 - 1997)

   La 21 octombrie 1992 Madonna lansează cartea Sex, o lucrare cu fotografii de Steve Meisel. În carte, celebrităţi ca Isabella Rossellini, Naomi Campbell şi rapperul Vanilla Ice apăreau împreună cu Madonna, în situaţii care înfăţişau fantezii erotice ale cântăreţei (unele dintre ele cu caracter sadomasochist şi lesbian). În acelaşi an este lansat noul său disc, Erotica, din care au fost extrase pe single noi succese precum „Erotica” (însoţit de un clip erotic care a stârnit controverse), „Deeper and Deeper”, şi „Rain” (piesă cu efecte vizuale deosebite). Melodia Erotica a devenit melodia cu cel mai mare debut în Billboard Hot 100 Airplay, debutând pe locul 2. Albumul conţine trei melodii referitoare la sex - „Erotica”, „Where Life Begins” şi „Did You Do It?”, şi a ajuns pe locul 2 în topul albumelor din Statele Unite.

   De pe album a mai fost promovată şi melodia „Bad Girl”, care însă nu a avut succesul pieselor anterioare, ajungând numai până pe locul 36, devenind primul single al Madonnei din 1984 când „Burning up” a ratat top 100, care nu a intrat în top 20 în Billboard Hot 100, rupând un şir de hit-uri top 20 care durase nouă ani. În Europa au mai fost lansate două piese: „Fever” (cover al piesei de Eddie Cooley şi Otis Blackwell) şi „Bye Bye Baby”. Pentru a promova albumul, cântăreaţa a pornit într-un nou turneu, The Girlie Show. Turneul a iscat controverse datorită dansatoarelor topless, şi al momentului în care, în timpul unui spectacol în Puerto Rico, artista şi-a băgat steagul stalului între picioare. Tot în 1993, Madonna, joacă alături de Willem Dafoe în filmul erotic Body of Evidence. Filmul a fost primit rece de către critici, primind 6 nominalizări la premiile Zmeura de Aur; artista a primit premiul pentru „Cea mai slabă prestaţie pentru o actriţă în rolul principal”.

   După multe controverse, Madonna aduce publicului un nou album, Bedtime Stories, unul mai liniştit şi totodată romantic, cu scopul de a contrabalansa discul anterior. Acesta a avut influenţe de R&B, şi a ajuns pe locul #3 în Billboard 200, #2 în Marea Britanie şi Franţa. De pe albumul apărut în 1994 sunt extrase piesele de succes „Secret” şi „Take a Bow”. Ambele piese au intrat în top 3 în State, „Take a Bow” ajungâng să fie #1 pentru şapte săptămâni, devenind cel mai mare hit al artistei în top, însă a devenit unul din puţinele melodii ale acesteia care ratează top 10 în Marea Britanie. „Bedtime Story”, compus parţial de Bjork a fost al treilea single, şi a beneficiat de un clip exprimental, inspirat de picturile unor artiste precum Frida Kahlo şi Remedios Varo. Melodia a ajuns numai pe locul #42, devenind prima melodie a Madonnei care ratează top 40, din 1984 până atunci.

   „Human Nature” a fost menită să „închidă gura” criticilor care i-au condamnat albumul Erotica, cartea Sex şi filmul Body of Evidence, prin versuri ca „Ops, nu ştiam că nu pot vorbi despre sex, nu-mi pare rău, e natura fiinţei umane”. Videoclipul piesei a primit două nominalizări la premiile MTV VMA pentru „Cel mai bun videoclip dance” şi „Cea mai bună coreografie”. În 1995 apare Something to Remember, care cuprinde cele mai faimoase balade ale Madonnei şi piese noi precum „I Want You”, cover după Marvin Gaye, „You'll See” şi „One More Chance”. „I Want You” a fost iniţial primul single, filmându-se şi un videoclip pentru acesta, însă datorită reacţiei reci venintă din partea posturilor radio şi a televiziunilor, acesta a fost anulat ca single, iar „You'll See” a fost lansat la numai două săptămâni de la debutul acestuia. Albumul a fost vândut în aproximativ 8 milioane de copii în toată lumea.

   După puţin timp, Madonna joacă în filmul care i-a marcat cariera, Evita, unde o interpretează pe prima doamnă argentiniană, Eva Perón. Madonna a câştigat Globul de Aur. pentru interpretarea sa şi premiul Oscar pentru cel mai bun cântec original, „You Must Love Me”, una dintre piesele de pe coloana sonoră a filmului. Printre actriţele despre care se zvonea că vor obţine rolul sau care dăduseră audiţii se numără Meryl Streep, Barbra Streisand, Glenn Close, Olivia Newton-John şi Michelle Pfeiffer. De pe albumul care a însoţit filmul, Madonna a lansat trei melodii, „You Must Love Me” (SUA #18, UK #10), „Don't Cry for Me Argentina” (SUA #8),, UK #3) şi „Another Suitcase in Another Hall” (U.K. #7). Piesa „Don't Cry for Me Argentina” a fost inclusă şi pe al doilea album greatest hits al artistei, GHV2.

   Revenirea în atenţia publicului (1998 - 2002)

   În 1998, după trei ani în care nu a lansat niciun album de studio nou, Madonna se întoarce cu un stil nou, cu influenţe de muzică electronică şi cu o estetică mistică, influenţată de religiile orientale (hinduism, budism) şi de credinţa Cabala. Albumul a inclus teme ca spiritualitatea, faima şi viaţa de mamă. Ray of Light a fost albumul cel mai bine primit de critică după Like a Prayer. Cu acest album, Madonna câştigă diferite premii, printre care şi 3 premii Grammy . Aici ies în evidenţă piesele de mare succes „Frozen” şi „Ray of Light”, ambele hit-uri top 5 în jurul lumii, inclusiv Australia, Canada, SUA şi Marea Britanie. Piesa „Ray of Light” a primit nouă nominalizări MTV VMA, câştigând cinci dintre acestea, inclusiv „Videoclipul anului”.

   De pe album au mai fost promovate piesele „The Power of Good-Bye” şi „Nothing Really Matters”. Datorită proastei strategii de promovare, ultima melodie a ajuns numai până pe locul #93 în Statele Unite, devenind cea mai joasă poziţie a artistei în topul Billboard.

   În 1999 Madonna mai lansează un succes, „Beautiful Stranger”, atingând #19 în Statele Unite, chiar fără să fie lansat, şi top 5 în jurul lumii(#1 în Canada, #2 în Marea Britanie, #4 Spania şi #5 Australia).

   În 2000 Madonna joacă într-un nou film, The Next Best Thing, primul ei film de la Evita (1996). Pe coloana sonoră include două melodii : balada „Time Stood Still” şi un cover după melodia clasică a lui Don McLean, „American Pie”. Tot în 2000 apare Music, din nou cu influenţe electronice, dar de data aceasta cu o estetică country. Music a rămas în topurile internaţionale mai multe săptămâni, devenind unul dintre marile succese din întreaga carieră a cântăreţei, debutând pe prima poziţie în Marea Britanie şi Statele Unite. Melodia „Music” este până în prezent ultimul No.1 in Billboard Hot 100 al Madonnei. Versiunea albumului Music lansată în afara Statele Unite conţine „American Pie” ca bonus track.

   În 2001 Madonna pleacă în turneul mondial Drowned World Tour, primul ei turneu de la The Girlie Show Tour în 1993. Turneul a promovat ultimele două albume, Ray of Light şi Music. Turneul a fost lansat pe DVD în noiembrie 2001 pentru a coincide cu lansarea celui de-al doilea „greatest hits”, GHV2. Acesta conţine câteva din hit-urile artistei din 1993 până în 2001, printre care „Erotica”, „Deeper and Deeper”, „Secret”, „Don't Cry for Me Argentina”, „Frozen” şi „Music”, cu toate că unele au fost omise : „You'll See, „I'll Remember” sau „American Pie”. În 2002 a jucat în filmul Naufragiaţi, regizat de soţul ei, Guy Ritchie, iar spre sfârşitul anului a lansat hit-ul „Die Another Day” de pe coloana sonoră a noului film James Bond, Die Another Day. Melodia a fost nominalizată la Globurile de Aur pentru „Cel mai bun cântec original” şi la Zmeura de Aur pentru „Cel mai prost cântec original”.

   Succes fluctuant (2003 - 2006)

   În 2003, influenţată de climaticul antebelic dintre Statele Unite şi Irak, Madonna lansează American Life, un album cu un mesaj politic şi critic, care sprijinea filozofia anti-război. Al doilea videoclip de pe acest album, (primul fiind „Die Another Day”) „American Life”, este retras de la televiziune de către însăşi cântăreaţa, din respect pentru soldaţii aflaţi în război. În acel clip, ea aruncă o grenadă într-o sosie a lui George W. Bush, preşedinte al Statelor Unite, care o foloseşte ca brichetă pentru a-şi aprinde un trabuc. La câteva zile după retragerea videoclipului, este lansată o a doua versiune a acestuia, în care apar drapelurile ţărilor lumii, lucru care face din acest al doilea clip unul mai paşnic. American Life este unul dintre discurile care nu au făcut mare vâlvă în cariera Madonnei, dacă luăm în considerare indicii scăzuţi ai vânzărilor, fiind cel mai puţin vândut album al artistei. Mesajul cântăreţei a fost interpretat de mulţi americani ca fiind o lipsă de patriotism, multe din posturile de radio americane refuzând să-i mai difuzeze piesele. Ca urmare, următoarele ei single-uri („Hollywood” , „Nothing Fails” şi „Love Profusion”) nu au intrat în Billboard Hot 100, pentru prima dată în 20 de ani. Pe lângă această controversă, albumul a fost prost primit de criticii muzicali, fiind numit „obosit”, „copleşitor” „fără profunzime şi nememorabil”.

   În anul 2004 Madonna a plecat într-un turneu mondial, Re-Invention Tour, pentru a promova albumul American Life, în care a interpretat mari succese ale carierei sale pe lângă piesele de pe album. Turneul s-a încheiat la Lisabona în Portugalia, cu două spectacole la Pavilhao Atlântico (Pavilionul Atlantic), pe 13 şi 14 septembrie. Pe durata turneului a fost filmat un nou documentar I´m Going to Tell You a Secret, care prezintă detalii despre viaţa personală a Madonnei, fiind văzut ca o continuare pentru În pat cu Madonna. Documentarul a fost înscris la mai multe festivaluri de film din 2005, dar a fost respins. Acesta a sfârşit prin a fi difuzat la televiziune în toamna lui 2005. În ianuarie 2005, cântăreaţa interpretează un cover după piesa „Imagine” a lui John Lennon, la un concert de caritate, care strângea bani pentru victimile tsunamiului din Asia. Tot în 2005 artista a interpretat trei cântece la concertul Live 8.

   În 2005, Madonna revine după eşecul cu American Life şi lansează albumul câştigător a unui premiu Grammy, Confessions on a Dance Floor, după critică, unul dintre cele mai bune albume ale sale. Apărut într-un stil dance cu influenţe retro, primul single, Hung Up, rivalizează marele succes din anii 70 al formaţiei Abba, „Gimme Gimme Gimme”, atingând primele locuri în topurile muzicale din 45 de ţări (inclusiv Romania) - un record absolut. Madonna a interpretat noul său single, „Hung Up” în premieră, la gala premiilor MTV Europa de la Lisabona. Discul a fost piratat pe internet la scurt timp după lansare, lucru care a înfuriat-o pe aceasta. În anul 2006, Madonna a lansat al doilea single de pe albumul Confessions on a Dance Floor, intitulat „Sorry”. Acesta a intrat în UK Official Charts direct pe locul 1, Madonna devenind astfel artista cu cele mai multe hit-uri #1 în Marea Britanie. În ciuda succesului limitat în Statele Unite, „Hung Up” şi „Sorry” au stabilit recorduri în clasamentele dance, fiind singurele piese care au ocupat prima poziţie în acelaşi timp în Billboard Club Play, Billboard Dance Singles Sales, Billboard Dance Radio Airplay, în timp ce Confessions on a Dance Floor era pe locul 1 în topul Billboard al albumelor electronice.

   „Get Together”, al treilea single de pe acest album nu a avut un succes atât de mare comparativ cu anterioarele, atingând locul 10 în Marea Britanie şi 21 în Romania. Al patrulea şi ultimul clip de pe albumul Confessions on a Dance Floor a fost „Jump”, care a debutat în Marea Britanie direct pe locul 9, iar în Romania, a ajuns pe locul 6. Artista deţine recordul pentru cele mai multe #1 în topul dance din Statele Unite, .

   Un nou contract şi «Hard Candy» (2007 - prezent)

   Pe 16 mai 2007 Madonna a lansat o melodie numai pentru download, numită „Hey You”, care a fost imnul concertelor Live Earth, fiind valabilă gratis o săptămână. Artista a interpretat „Hey You” alături de alte trei melodii la concertul de caritate din Londra. În octombrie 2007 cântăreaţa a anunţat că va părăsi casa de discuri Warner Bros., fiind artistul fondator al unei noi case de discuri, Live Nation. Contractul cu Warner Bros. va fi terminat odată cu albumul din 2008, Hard Candy şi o compilaţie, probabil în 2009. Ultimul album de studio sub contractul cu Warner Bros, se numeşte Hard Candy şi a fost lansat pe 29 aprilie 2008. Albumul conţine piese compuse de Madonna, Timbaland, Justin Timberlake & Pharrell.

   Pe 13 decembrie Madonna a fost inclusă în Rock and Roll Hall of Fame, alături de alţi patru artişti.

   Cântăreaţa şi-a făcut debutul ca regizor, regizând filmul Filth and Wisom şi a produs documentarul I Am Because We Are, care prezintă problemele şi dificultăţile zilnice ale oamenilor din Malawi.

   Primul single de pe albumul Hard Candy a fost „4 Minutes” melodie pentru care Madonna a filmat un videoclip împreună cu Justin Timberlake şi Timbaland. Melodia a devenit încă un hit de top 5 pentru artistă în Marea Britanie, debutând pe locul #7 datorită downladărilor, ajungând trei săptămâni mai târziu pe prima poziţie. „4 Minutes” a devenit al 60-lea hit de top 10 al acesteia, mai mult decât oricare altă cântăreaţă. De asemenea melodia a ajuns pe locul #3 în Billboard Hot 100, ocupând această poziţie timp de două săptămâni; aceasta este melodia cu cea mai mare poziţie în acelaşi top, din 2000 până acum a artistei, fiind primul ei hit de top10 din 2005, când „Hung Up” a ajuns pe locul 7. Odată cu clasarea melodiei în top10, Madonna a devenit artistul cu cele mai multe melodii în top10, record deţinut înainte, timp de 37 de ani, de Elvis Presley. În Romania, melodia a debutat pe locul #95, ajungând pe locul 1 la scurt timp.

   La sfârşitul lunii august, Madonna a plecat în al şaptelea turneu mondial al său, intitulat Sticky & Sweet Tour. Turneul a vizitat Europa, America de Nord şi America de Sud, şi a devenit potrivit Live Nation cel mai de succes turneu al unui artist solo, cu peste 280 de milioane de dolari încasaţi din doar 58 de reprezentaţii, reuşind să stabilească recorduri de audienţă pe Stadionul Wembley, în peninsula Iberică, în Muntenegru, Elveţia, dar şi pe stadionul Wembley şi Madison Square Garden. Acesta a stârnit controverse puternice datorită faptului că în timpul interludiului video „Get Stupid”, imaginea candidatului la preşedenţia Statelor Unite John McCain, a fost folosită alături de cea a lui Hitler şi Mugabe, iar cea a contra-candidatului său, Barack Obama alături de cea a Maicii Tereza, Gandhi şi John Lennon. Al doilea single de pe album a fost „Give It 2 Me”, care a devenit un succes de top 10 în majoritatea ţărilor în care a intrat. . În Japonia, „Miles Away” a fost al doilea single de pe album, şi al treilea internaţional. Acesta a fost un eşec, debutând pe locul 39 în Marea Britanie, însă apoi a coborât din top, devenind primul cântec al Madonnei care ratează top 20, iar în Billboard Hot 100 şi în topul australian nu a avut nicio apariţie.

   Life with My Sister Madonna, o controversată carte de fratele Madonnei, Christopher Ciccone, a fost lansată pe 14 iulie 2008. Cartea a debutat pe locul 2 în topul best-sellerelor publicat de New York Times. Cartea nu a avut permisiunea cântăreţei şi a dus la o distanţare între cei doi fraţi, publicistul Madonnei Liz Rosenberg spunând despre o posibilă: „cartea fiind aproape de publicare, mă îndoiesc că asta se va mai întâmpla vreodată.”

   Influenţe

   Madonna a enumerat originile ei catolice şi italieneşti ca fiind influenţe majore în carieră dar şi în viaţă. De asemenea, a amintit şi moartea prematură a mamei ei, lucru care a lăsat un gol în sufletul acesteia. Cu diferite ocazii, Madonna a amintit de aceste subiecte în versurile melodiilor sau în timpul concertelor.

   Originea catolică a cântăreţei şi relaţia cu părinţii au fost reflectate în albumul din 1989, Like a Prayer, care include melodii despre părinţii ei şi educaţia catolică. Videoclipul melodiei care dă nume albumului conţine simboluri catolice, cum ar fi stigmata. Crucifixul a fost folosit şi în timpul turneului Confessions, iscând o nouă controversă. „Promise to Try” povesteşte despre tristeţea pierderii mamei, în timp ce „Oh Father” se referă la un tată strict care seamănă frică în copii săi. În The Virgin Tour, a purtat un rosariu la gât, iar în clipul pentru melodia „La Isla Bonita” Madonna se roagă având un rozariu în mână.

   Moştenirea italenească a Madonnei a ocupat deasemenea un loc important. Clipul pentru „Like a Virgin” a fost filmat în Veneţia, Italia. În videoclipul „Open Your Heart”, şeful acesteia strigă la ea în italiană, iar în videoclipul „Papa Don't Preach” Madonna poartă un tricou cu sloganul „Italians Do It Better” (Italienii o fac mai bine). Lansarea video a turneul „Who's That Girl Tour”, intitulat Ciao, Italia! - Live din Italia a fost filmat în mare parte în Torino. În timpul interpretării melodiei „Papa Don't Preach”, pe fundal a apărut o imagine a papei.

   În 1985, Madonna a zis despre melodia „These Boots Are Made for Walkin'” de Nancy Sinatra, că este prima melodie care i-a lăsat o impresie puternică, şi că fusese încântată de atitudinea ei. Ca tânără, a încercat să-şi diversifice gusturile în literatură, artă şi muzică, devenind astfel interesată de muzica clasică. Stilul ei preferat era cel baroc, şi i-a plăcut în special Chopin datorită „laturii sale feminine”. În 1999, într-un inverviu cu Larry King, Madonna a spus despre Karen Carpenter, Debbie Harry şi Chrissie Hynde că sunt cele care „au pavat” drumul pentru ea.

   În timpul copilăriei, Madonna a devenit fascinată de filme şi staruri: „Le iubeam pe Carole Lombard, Judy Holliday şi Marilyn Monroe. Erau incredibil de amuzante...şi mă regăseam în ele...cu inocenţa mea.” Videoclipul pentru melodia „Material Girl” a recreat momentul muzical a lui Marilyn Monroe, „Diamonds Are A Girl's Best Friends”, din filmul Gentlemen Prefer Blondes, iar când s-a pregătit pentru filmul Who's That Girl, a studiat multe comedii din anii '30, în special cele cu Lombard. Clipul „Express Yourself” înfăţişa o femeie fatală şi una androgină, fiind comparată cu Marlene Dietrich. Videoclipul pentru melodia „Vogue” a recreat stilul glamour al fotografilor de la Hollywood, în special Horst P. Horst, şi imita atitudinea unor dive precum Marlene Dietrich, Carole Lombard şi Rita Hayworth, în timp ce versurile melodiei includeau numele multor staruri de film, care o inspiraseră. Pe lângă aceştia, a fost menţionată şi Bette Davis, descrisă de Madonna ca fiind un idol pentru ea, alături de Louise Brooks şi Dita Parlo. Dietrich a menţionat de multe ori cât de vulgară o consideră pe Madonna, atât ca persoană cât şi ca artistă. Madonna a fost inspirată de asemenea şi de picturile unor artişti precum: Frida Kahlo, Pablo Picasso, Salvador Dali şi Man Ray.


   Videoclipul pentru piesa „Hollywood” a fost un omagiu adus fotografului Guy Bourdin, ceea ce a dus la un proces din partea fiului acestuia datorită faptului că munca tatălui său fusese folosită fără permisiune.

   Turnee

   - The Virgin Tour (1985) a fost primul turneu al artistei. Acesta a vizitat marile oraşe din Statele Unite şi Canada. În turneu au fost interpretate 13 melodii, de pe albumele Madonna şi Like a Virgin. Deşi criticii au fost ostili, toate cele 17.162 bilete pentru cele trei spectacole de la „Radio City Music Hall” din New York s-au vândut într-un record de 34 de minute. The Beastie Boys au cântat în deschiderea spectacolelor. Turneul a adunat 17.8 milioane de dolari.

   - Who's That Girl Tour (1987) a fost primul ei turneu mondial. Acesta a inclus oraşe din Japonia, America de Nord şi Europa. La acea vreme, acesta stabilise două recorduri: turneul cu cele mai mari încasări din toate timpurile, dar şi cea mai rapidă vânzare de bilete (144.000 bilete în 18 ore şi 9 minute).

   - Blond Ambition Tour(1990) a fost al doilea turneu mondial al artistei. A fost unul controversat datorită juxtapunerii dintre catolicism şi sexualitate. Printre momentele memorabile din turneu se numără faimosul sutien cu conuri şi coreografia pentru melodia Like a Virgin. Acesta a fost numit de revista „Rolling Stone” cel mai bun turneu al anilor ’90.

   - The Girlie Show (1993), al treilea turneu mondial al artistei, a vizitat pe lângă Europa, America de Nord şi Japonia, Australia, Israel, Turcia, şi America de Sud. Acest turneu a avut rolul de a promova controversatul album Erotica. În ciuda insuccesului albumului, turneul a fost un mare succes, strângand 60.3 milioande de dolari, şi primind o nominalizare la premiile Grammy pentru „Best Long Form Music Video”.

   - Drowned World Tour (2001) a însemnat reîntoarcerea cântăreţei la turnee, după ce luase o pauză de opt ani. A fost unul din cele mai de succes turnee din acel an, cu toate că acesta a vizat numai oraşe din Statele Unite şi Europa. Melodiile incluse au fost cele de pe albumele Music, Ray of Light şi Bedtime Stories plus două melodii din anii ’80, „Holiday” şi „La Isla Bonita”.

   - Re-Invention Tour (2004) a fost al cincilea turneu mondial şi al şaselea per total al Madonnei. Acesta a devenit turneul cu cele mai mari încasari din 2004. Dintre toate turneele cântăreţei, acesta este cel mai reprezentativ, fiind incluse în spectacol cel puţin un cântec de pe fiecare album.

   - Confessions Tour (2006) a debutat pe 21 mai 2006 şi s-a încheiat pe 21 septembrie, în acelaşi an. Turneul a devenit cel mai bine vândut turneu al unei artiste, record deţinut înainte de Cher. Acesta a câştigat un premiu Grammy pentru „Best Long Form Music Video”.

   - Sticky & Sweet Tour (2008) este al optulea turneu al cântăreţei. Acesta a vizitat Europa şi Americile. Turneul promovează albumul Hard Candy.


    Discografie

   Madonna (1983)

01. "Lucky Star" 5:37
02. "Borderline" 5:20
03. "Burning Up" 3:45
04. "I Know It" 3:47
05. "Holiday" 6:10
06. "Think of Me" 4:54
07. "Physical Attraction" 6:39
08. "Everybody" 4:55
09. "Burning Up" (12" version) 5:59
10. "Lucky Star" ("New mix") 7:15

   Like a Virgin (1984)

1. “Material Girl”
Compozitor(i): Peter Brown si Robert Rans
Producator(i): Nile Rodgers 4:00
2. “Angel”
Compozitor(i): Madonna, Stephen Bray
Producator(i): Nile Rodgers 3:56
3. “Like a Virgin”
Compozitor(i): Tom Kelly, Billy Steinberg
Producator(i): Nile Rodgers 3:38

4. “Over and Over”
Compozitor(i):Madonna, Stephen Bray
Producator(i): Nile Rodgers 4:14
5. “Love Don't Live Here Anymore”
Compozitor(i):Miles Gregory
Producator(i): Nile Rodgers 4:50
6. “Dress You Up”
Compozitor(i):Andrea LaRusso, Peggy Stanziale
Producator(i): Nile Rodgers 4:01
7. “Shoo-Bee-Doo”
Compozitor(i):Madonna
Producator(i): Nile Rodgers 5:16
8. “Pretender”
Compozitor(i): Madonna, Stephen Bray
Producator(i): Nile Rodgers 4:30
9. “Stay”
Compozitor(i):Madonna, Stephen Bray
Producator(i): Nile Rodgers 4:07

   True Blue (1986)

1. “Papa Don't Preach”
Compozitor(i):Brian Elliot, additional lyrics Madonna
Producator(i):Madonna and Stephen Bray 4:29
2. “Open Your Heart”
Compozitor(i): Madonna, Gardner Cole, Peter Rafelson
Producator(i): Madonna and Patrick Leonard 4:13
3. “White Heat”
Compozitor(i): Madonna, Patrick Leonard
Producator(i): Madonna and Patrick Leonard 4:40
4. “Live to Tell”
Compozitor(i): Madonna, Patrick Leonard
Producator(i): Madonna and Patrick Leonard 5:52
5. “Where's the Party”
Compozitor(i): Madonna, Stephen Bray, Patrick Leonard
Producator(i): Madonna, Stephen Bray, and Patrick Leonard 4:21
6. “True Blue”
Compozitor(i): Madonna, Stephen Bray
Producator(i):Madonna and Stephen Bray 4:18
7. “La Isla Bonita”
Compozitor(i): Madonna, Patrick Leonard, Bruce Gaitsch
Producator(i):Madonna and Patrick Leonard 4:02

8. “Jimmy Jimmy”
Compozitor(i): Madonna, Stephen Bray
Producator(i):Madonna and Stephen Bray 3:55
9. “Love Makes the World Go Round”
Compozitor(i): Madonna, Patrick Leonard
Producator(i): Madonna and Patrick Leonard 4:35

   Like a Prayer (1989)

1. “Like a Prayer”
Compozitor(i): Madonna, Patrick Leonard
Producator(i): Madonna and Patrick Leonard 5:40

2. “Express Yourself”
Compozitor(i): Madonna, Stephen Bray
Producator(i): Madonna and Stephen Bray 4:39
3. “Love Song”
Compozitor(i): Madonna, Prince
Producator(i): Madonna and Prince 4:52
4. “Till Death Do Us Part”
Compozitor(i): Madonna, Patrick Leonard
Producator(i): Madonna and Patrick Leonard 5:18
5. “Promise to Try”
Compozitor(i): Madonna, Patrick Leonard
Producator(i): Madonna and Patrick Leonard 3:38
6. “Cherish
Compozitor(i): Madonna, Patrick Leonard
Producator(i): Madonna and Patrick Leonard 5:03
7. “Dear Jessie”
Compozitor(i): Madonna, Patrick Leonard
Producator(i): Madonna and Patrick Leonard 4:21
8. “Oh Father”
Compozitor(i): Madonna, Patrick Leonard
Producator(i): Madonna and Patrick Leonard 4:57
9. “Keep It Together
Compozitor(i): Madonna, Stephen Bray
Producator(i): Madonna and Stephen Bray 5:03
10. “Spanish Eyes”
Compozitor(i): Madonna, Patrick Leonard
Producator(i): Madonna and Patrick Leonard 5:17
11. “Act Of Contrition
Compozitor(i): Madonna
Producator(i): "The Powers That Be" 2:19

   Erotica (1992)

01. "Erotica" 5:17
02. "Fever" 5:00
03. "Bye Bye Baby" 3:56 04. "Deeper and Deeper" 5:33
05. "Where Life Begins" 5:57
06. "Bad Girl" 5:21
07. "Waiting" 5:46
08. "Thief of Hearts" 4:51
09. "Words" 5:55
10. "Rain" 5:24
11. "Why's It So Hard" 5:23
12. "In This Life" 6:23
13. "Did You Do It?" 4:54
14. "Secret Garden" 5:32

   Bedtime Stories (1994)

01. "Survival" 3:31
02. "Secret" 5:04
03. "I'd Rather Be Your Lover" 4:39
04. "Don't Stop" 4:38
05. "Inside of Me" 4:11
06. "Human Nature" 4:53

07. "Forbidden Love" 4:09
08. "Love Tried to Welcome Me" 5:21
09. "Sanctuary" 5:03
10. "Bedtime Story" 4:52
11. "Take a Bow" 5:21

   Ray of Light (1998)

1. "Drowned World/Substitute for Love"
Compozitor(i): Madonna, William Orbit, Rod McKuen, Anita Kerr, David Collins
Producator(i): Madonna and William Orbit 5:09
2. "Swim"
Compozitor(i): Madonna, William Orbit
Producator(i): Madonna and William Orbit 5:00
3. "Ray of Light"
Compozitor(i): Madonna, William Orbit, Clive Muldoon, Dave Curtis, Christine Leach
Producator(i): Madonna and William Orbit 5:21
4. "Candy Perfume Girl"
Compozitor(i): Madonna, William Orbit, Susannah Melvoin
Producator(i): Madonna and William Orbit 4:34
5. "Skin"
Compozitor(i): Madonna, Patrick Leonard
Producator(i): Madonna, William Orbit and Marius DeVries 6:22
6. "Nothing Really Matters"
Compozitor(i): Madonna, Patrick Leonard
Producator(i): Madonna, William Orbit and Marius DeVries 4:27
7. "Sky Fits Heaven"
Compozitor(i): Madonna, Patrick Leonard
Producator(i): Madonna, William Orbit and Patrick Leonard 4:48
8. "Shanti/Ashtangi"
Compozitor(i): Madonna, William Orbit
Producator(i): Madonna and William Orbit 4:29
9. "Frozen"
Compozitor(i): Madonna, Patrick Leonard
Producator(i): Madonna, William Orbit and Patrick Leonard 6:12

10. "The Power of Good-Bye"
Compozitor(i): Madonna, Rick Nowels
Producator(i): Madonna, William Orbit and Patrick Leonard 4:10
11. "To Have and Not to Hold"
Compozitor(i): Madonna, Rick Nowels
Producator(i): Madonna, William Orbit and Patrick Leonard 5:23
12. "Little Star"
Compozitor(i): Madonna, Rick Nowels
Producator(i): Madonna and Marius DeVries 5:18
13. "Mer Girl"
Compozitor(i): Madonna, William Orbit
Producator(i): Madonna and William Orbit
contains an interpolation and elements from "Space" performed by Gabor Szabo 5:32
14. "Has to Be"
Compozitor(i): Madonna, William Orbit, Patrick Leonard
Producator(i): Madonna and William Orbit 5:15

   Music (2000)

01. "Music" 3:44
02. "Impressive Instant" 3:37
03. "Runaway Lover" 4:47
04. "I Deserve It" 4:23
05. "Amazing" 3:43
06. "Nobody's Perfect" 4:58
07. "Don't Tell Me" 4:40
08. "What It Feels Like for a Girl" 4:43
09. "Paradise (Not for Me)" 6:33
10. "Gone" 3:25
11. "American Pie" (Bonus track outside the U.S.) 4:33
12. "Cyberraga" (Track bonus în Japonia şi Australia) 5:31

   American Life (2003)

1. "American Life" (Ahmadzai, Madonna) 4:58
2. "Hollywood" (Ahmadzai, Madonna) 4:24
3. "I'm So Stupid" (Ahmadzai, Madonna) 4:09
4. "Love Profusion" (Ahmadzai, Madonna) 3:38
5. "Nobody Knows Me" (Ahmadzai, Madonna) 4:39
6. "Nothing Fails" (Jem, Madonna, Sigsworth) 4:49
7. "Intervention" (Ahmadzai, Madonna) 4:54
8. "X-Static Process" (Ahmadzai, Madonna) 3:50
9. "Mother and Father" (Ahmadzai, Madonna) 4:33
10. "Die Another Day" (Ahmadzai, Madonna) 4:38
11. "Easy Ride" (Madonna, Pittman) 5:07

   Confessions on a Dance Floor (2005)

1. "Hung Up"
Compozitor(i): Madonna, Stuart Price, Benny Andersson, Björn Ulvaeus
Producatori: Madonna and Stuart Price 5:36

2. "Get Together"
Compozitor(i): Madonna, Anders Bagge, Peer Aström, Stuart Price
Producatori: Madonna and Stuart Price 5:30
3. "Sorry"
Compozitor(i): Madonna, Stuart Price
Producatori: Madonna and Stuart Price 4:43
4. "Future Lovers"
Compozitor(i): Madonna, Mirwais Ahmadzai
Producatori: Madonna and Mirwais Ahmadzai 4:51
5. "I Love New York"
Compozitor(i): Madonna, Stuart Price
Producatori: Madonna and Stuart Price 4:11
6. "Let It Will Be"
Compozitor(i): Madonna, Mirwais Ahmadzai, Stuart Price
Producatori: Madonna and Stuart Price 4:18
7. "Forbidden Love"
Compozitor(i): Madonna, Stuart Price
Producatori: Madonna and Stuart Price 4:22
8. "Jump"
Compozitor(i): Madonna, Joe Henry, Stuart Price
Producatori: Madonna and Stuart Price 3:46
9. "How High"
Compozitor(i):Madonna, Christian Karlsson, Pontus Winnberg, Henrik Jonback
Producatori: Madonna and Bloodshy & Avant 4:40
10. "Isaac"
Compozitor(i):Madonna, Stuart Price
Producatori: Madonna and Stuart Price 6:03
11. "Push"
Compozitor(i): Madonna, Stuart Price
Producatori: Madonna and Stuart Price 3:57
12. "Like it or Not"
Compozitor(i): Madonna, Christian Karlsson, Pontus Winnberg, Henrik Jonback
Producatori: Madonna and Bloodshy & Avant 4:31
13. "Fighting Spirit"
Compozitor(i): Madonna, Mirwais Ahmadzai
Producatori: Madonna and Mirwais Ahmadzai 3:32

   Hard Candy (2008)

1. „Candy Shop” — 4:15
2. „4 Minutes” (featuring Justin Timberlake şi Timbaland) — 4:05
3. „Give It 2 Me” — 4:48
4. „Heartbeat” — 4:04
5. „Miles Away” — 4:49
6. „She's Not Me” — 6:05
7. „Incredible” — 6:20
8. „Beat Goes On” (featuring Kanye West) — 4:27
9. „Dance 2night” — 5:03
10. „Spanish Lesson” — 3:38
11. „Devil Wouldn't Recognize You” — 5:09
12. „Voices” — 3:39

  MDNA (2012)
Madonna - I Fucked Up
Madonna - Turn Up the Radio

Madonna - Girl Gone Wild
Madonna - Some Girls
Madonna - I Don't Give A
Madonna - Beautiful Killer Madonna - Give Me All Your Luvin'
Madonna - B-Day Song
Madonna - Superstar
Madonna - I'm a Sinner
Madonna - Masterpiece
Madonna - Falling Free
Madonna - Love Spent
Madonna - Gang Bang
Madonna - I'm Addicted
STIRI

Stiri

STIRI LOCALE
Top Stiri
Actualitatea 
Oferta Publicitate Online

UTILE

Meteo
23-04-2017 22:00
Bucuresti 5.2°C
Constanta 7.1°C
Timisoara 6.9°C
Cluj Napoca 1.2°C
Galati 6.0°C
Brasov 3.0°C
Craiova 7.2°C
Ploiesti 5.2°C
Braila 5.0°C
Oradea 5.9°C
Arad 7.9°C
Pitesti 6.0°C
Baia Mare 5.0°C
Buzau 6.0°C
Satu Mare 4.0°C
Botosani 3.6°C
Piatra Neamt 3.6°C
Ramnicu Valcea 6.0°C
Drobeta Turnu Severin 8.0°C
Suceava 3.0°C
Curs valutar
21/04/2017
EUR4.54410.0034
USD4.24560.0278
XAU174.80191.3673
CHF4.24980.0115
CAD3.15320.0257
GBP5.43360.0196
MDL0.2191-0.0004
XDR5.78770.0257
Convertor valutar
din in
loading...

 


Oferta Publicitate Online
Calendarul zilei
1913 - S-a nascut scriitorul Emeric Deutsch.
1949 - S-a nascut John Miles, vocalist, clapar, chitarist si compozitor britanic.
1975 - A murit Peter Ham, chitarist britanic (Iveys, Badfinger) (n.27.04.1947).
Cugetarea zilei, citate, ganduri celebre
Cunoastere
Cunoasterea este implinire; a cunoaste este a fi. Osho
Citeste si altele Recomandari literare Curiozitati, Stiati ca?
Astre
cand Saturn este retrograd, dificultatile devin mai mari? Apar mari piedici si intarzieri in viata de zi cu zi, totul pare sa incetineasca sau sa stea in loc, atmosfera pare rigida, suferintele cresc, nimic nou nu pare sa se intample. Se cer mai multra rabdare si mai mult efort decat de obicei pentru a reusi in aceste perioade. Saturn este retrograd aproximativ 4,5 luni pe an.

Citeste si altele
Teste psihologice de personalitate, teste de compatibilitate pentru cupluri, test Iq, viata anterioara, puteri paranormale, numere norocoase, zodiac chinezesc 1. Test IQ
2. Aflati cine ati fost in viata anterioara
3. Aflati numerele Dvs. norocoase la loto
4. Aflati ce va rezerva viitorul
5. Aflati ce profesie vi se potriveste?
6. Zodiacul chinezesc si destinul Dvs.
7. Sunteti o persoana longeviva?
8. Aflati daca aveti puteri paranormale
9. Sunteti multumit(a) de persoana dumneavoastra?
10. Test de compatibilitate in cuplu
Vezi toate testele
FELICITARI VIRTUALE felicitari virtuele Felicitari virtuale » 1-8 Martie
felicitari virtuele Felicitari Virtuale » Paste
felicitari virtuele Felicitari virtuale » Halloween
felicitari virtuele Felicitari virtuale » Craciun
felicitari virtuele Felicitari virtuale » Anul Nou
felicitari virtuele Felicitari virtuale » de dor
felicitari virtuele Felicitari Virtuale » dragoste
felicitari virtuele Felicitari virtuale » aniversari
felicitari virtuele Felicitari virtuale » animalute

TIMP LIBER

 
Gold FM Romania - SUS

Stiri

arhiva stiri preluare stiri Citeste stiri din:

Aboneaza-te la fluxul de stiri

Un proiect ROSTCLUB - constructie site | productie spoturi audio | productie spoturi video | Difuzare spoturi radio | Difuzare spoturi TV © Copyright ROSTCLUB All Rights Reserved.