RADIO ONLINE

MUZICA

Descarca gratis muzica - versuri, discorgafii Descarca gratis muzica veche - discografii celebre si versuri ale celor mai indragite melodii: 1, 2, 3... A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z
BIOGRAFII SI DISCOGRAFII:


Biografii - discografii ...citeste tot
Vezi toate biografiile Oferta Publicitate radio TV

BIOGRAFIE - DISCOGRAFIE ENRIQUE IGLESIAS:

ENRIQUE IGLESIAS


   Enrique Miguel Iglesias Preysler, Enrique Iglesias s-a nascut pe 8 mai 1975 in Madrid . Este fiul cantaretului spaniol Julio Iglesias si al modelului filipinez , Isabel Preysler.

   Enrique Iglesias si-a inceput cariera in 1995 sub girul discografic a lui Fonovisa, ce apartine societatii Televisa. Aceasta l-a ajutat la inceputurile sale sa se transforme intr-unul dintre cei mai faimosi , artisti ai Americii Latine , din SUA , a unei parti din Europa si din lume , unde se asculta muzica spaniola . In 1998, Iglesias a inceput sa faca incursiuni pe piata muzicii in engleza , a inregistrat in aceasta limba si a obtinut succes astfel ca acum este recunoscut in toata lumea chiar si pe pietele unde muzica spaniola nu merge .

   A semnat un contract fara precedent cu Universal Music Group pentru aproape $50'000,000 (dls), pentru a realiza cu Universal Music latino discuri in spaniola , si cu Interscope Records discurile in engleza . Asa incat a avut 18 piese pe locul intai in Billboard Hot Latin Tracks (mai mult decat orice alt cantaret hispano in istorie ) Enrique Iglesias a vandut circa de 50 millones de copii discografice transformandu-se intr-unul din cei mai vanduti cantareti din lume . Enrique Iglesias este fiul cel mai mic al casatoriei dintre Julio Iglesias si Isabel Preysler, parintii sai au divortat in 1978 cand Enrique avea 3 ani . Are 9 frati si surori : Julio José IglesiasJr si Chabeli Iglesias copii ai aceleiasi casatorii dintre Iglesias si Preysler.

   Sora sa Tamara Falcó nascuta in urma casatoriei dintre Isabel Preysler si Marqués de Grinón Carlos Falcó, si sora sa Ana Boyer nascuta in urma casatoriei dintre Isabel Preysler si economistul si omul politic spaniol Miguel Boyer.

   Dinspre tata , are cinci frati si surori : Miguel, Rodrigo, gemenele Victoria si Cristina si micutul Gabriel, copii nascuti din casatoria lui Julio Iglesias cu Miranda Rijnsburger.

   Dupa ce organizatia terorista ETA i-a sechestrat bunicul, pe doctorul Julio Iglesias Puga, in Spania , Enrique Iglesias si fratele sau Julio José Iglesias, au fost nevoiti sa se desparta de mama lor Isabel Preysler pentru a se muta la Miami in 1982, si sa traiasca in casa tatalui lor . Enrique avea 7 ani . In SUA a adoptat partial cultura Americana . Enrique s-a produs pe scena inca din timpul colegiului , in spectacolul "Hello Dolly". , sub numele de Enrique Martínez. Acest nume a fost acela cu care a facut auditii pe la diverse case de discuri in Amerca Latina .Cateva luni mai tarziu, obtinu un contract cu Fonovisa si la 19 ani, aplecat sa traiasca la Toronto pentru ceva timp , pentru a putea incepe inregistrarile la primul sau CD, ascunzandu-se de parinti si lasandu-si incerta cariera universitara .

   In 1995, si-a lansat primul sau album in spaniola , album ce se numea "Enrique Iglesias", cu acest album isi incepea cariera unul dintre cei mai importanti artisti latino ai ultimei decade a secolului XX. In 1997, cariera lui Enrique avea un drum ascendant , cand si-a lansat discul "Vivir", si tot in acest an se aratara si inceputurile carierei sale interpretative de cantaret in limba engleza , a inregistrat cover-ul de la melodia "Only you/Solo en ti" al formatiei engleze Yazoo. In 1998 se lansa "Cosas del Amor" alt disc , in totalitate in spaniola , inainte de a-si incepe cariera de succes ca si cantaret de limba engleza .

   Inainte de 1999, Enrique a lansat o melodie ce se va transforma in primul sau succes in lumea anglofona . Cantecul "Bailamos" il purta pe Enrique pentru prima data in varful listei Billboard Hot 100 de la radio in USA si in restul lumii . Discul sau "Enrique" din 1999, a fost primul sau disc in intregime in engleza . Din el au fost extrase doua single-uri care l-au adus in varful listei Billboard Hot 100 , iar apoi in 2001 discul sau "Escape" va termina de consolidat “portretul “ superstelei de muzica . Dupa discul "Escape" urmara albumele "Quizás" in 2002 si "7 Seven" in 2003. Dupa ce si-a terminat turneul mondial de rasunet "7 World Tour", pe care l-a intreprins , in 2004, s-a retras pentru a face loc preocuparilor sale de compozitor si producator, precum si pentru a inregistra videoclipuri pentru importante campanii publicitare .

   Iunie 2007 a insemnat intoarcerea pe scena muzicala cu albumul "Insomniac", album care-l va propulsa pe Enrique Iglesias in primele locuri in preferintele publicului la nivel mondial . In Octombrie 2007 a inceput turneul "Insomniac World Tour" in Africa de Sud in acelasi loc unde s-a incheiat precedentul turneu "7 World Tour" .

   Pana in acest moment Enrique Iglesias are lansate 8 albume inedited si un disc recopilatoriu , ce l- a facut sa ocupe locul 1 in Billboard Latino , si care se numeste "1 95/08" .Acesta este albumul sau cu 5 discuri in spaniola si care-I povesteste traiectoria .

   Pana la aceasta ora toate discurile lui Enrique Iglesias au obtinut certificarea ca discuri de aur si platina in diverse tari si i-au oferit lui Iglesias mari succese si recunoasteri a valorii sale incluzand si premiile Grammy en 1997, Latin Grammy in 2003, "World Music Award" in 5 ocazii diferite si "American Music Award" in 3 ocazii intre multe altele .

   Dupa mai bine de 13 ani decand si-a inceput cariera de success , Enrique Iglesias continuua sa fie in top si sa fie idolul –in principal – al publicului adolescent si de varsta mai tanara . A reusit sa-si castige faima prin el insusi , fara sa uzeze de numele sau si a pus o distanta intre cariera tatalui si a lui . In ceea ce priveste relatiile sentimentale, a avut numeroase legaturi cu multe frumuseti faimoase ca : Sofía Vergara, Shannon Elizabeth, Christina Aguilera si Jennifer Love Hewitt, intre altele. Fara indoiala ca faima si-o datoreaza si si faptului ca a fost vazut adeseori insotit de multe dintre “frumusetile “momentului . Niciodata , insa, nu a facut publica vreuna din relatiile sale . Unica pe care Enrique a recunoscut-o oficial este aceea cu rusoaica Anna Kournikova cu care este din 21 decembrie 2001 , de cand inregistra video-ul "Escape", in Studiourile Universal.

   Dupa revista "Usa Weekly", in anul 2004 a avut loc nunta secreta a Annei cu Enrique , stire ce a fost confirmata de catre ex-tenismena care aparuse cu putin timp mai inainte cu un inel cu diamant evaluat la peste $5'000,000 de dolari (cadou de la Enrique ). Enrique , insa , a afirmat in nenumarate ocazii ca nu s-a casatorit si ca nu vrea sa o faca , deoarece considera casatoria ca ceva mult prea important pentru aceste timpuri , Desmintind cu aceste declaratii toate zvonurile . S-au scris numerate informatii referitoare la presupusa nunta , infidelitati si rupturi intre cei doi , dar Enrique prefera sa mentina o discretie absoluta in ceea ce priveste relatiile si viata lui privata.

   "Cosas del Amor" (1998). In 1998 odata cu realizarea celui de-al treila album al sau , intitulat "Cosas del Amor", album ce cuprinde piese de succes ca "Esperanza", si "Nunca te olvidare", incepe si turneul de promovare a acestui album .Turneul va fi sponsorizat de firma Mc Donalds, care de atunci i-a sponsorizat toate turneele . In 1999 Iglesias castiga "American Music Award" la categoria Artistul Latino preferat al anului , unde a concurat cu Ricky Martin si Los Tigres del Norte.

   Tot in 1999 Enrique a participat la filmul lui Will Smith : "Wild, Wild, West" cu melodia "Bailamos" , ajungand pentru prima oara pe primul loc in topurile engleze din SUA. Dupa marele success obtinut cu aceasta piesa , multe case de discuri erau interesate sa semneze un contract cu Enrique . In final cantaretul semna cu Interscope Records.

   Enrique Iglesias a inregistrat si a lansat primul sau album integral in engleza "Enrique", albumul avea si influente latino si includea si o piesa cantata in duet cu Whitney Houston, ce se numea "Could I have this kiss forever"si un cover al cantecului "Sad Eyes", al lui Bruce Springsteen. "Escape" (2001) .A doua editie a acestui disc continea si o piesa cantata cu Lionel Richie "To love a Woman". "Quizás" (2002) Cu acest album Enrique Iglesias a castigat Latin Grammy in anul 2003 pentru cel mai bun album pop ( "Mejor Album Pop") .


    Discografie

   Enrique Iglesias (1995)

1. No Llores Por Mí (Enrique Iglesias/Roberto Morales) — 4:00
2. Trapecista (Rafael Pérez-Botija) — 4:28
3. Por Amarte (Enrique Iglesias/Roberto Morales) — 4:05
4. Si Tú Te Vas (Enrique Iglesias/Roberto Morales) — 4:00
5. Si Juras Regresar (Rafael Pérez-Botija) — 4:21
6. Experiencia Religiosa (Chein García-Alonso) — 5:28
7. Falta Tanto Amor (Enrique Iglesas/Roberto Morales) — 3:54
8. Inalcanzable (Enrique Iglesias/Roberto Morales) — 3:34
9. Muneca Cruel (Rafael Pérez-Botija) — 4:20
10. Invéntame (Marco Antonio Solís) — 3:50

   Vivir (1997)

1. Enamorado Por Primera Vez (Enrique Iglesias) — 4:28
2. Al Despertar (Enrique Iglesias/Roberto Morales) — 4:15
3. Lluvia Cae (Enrique Iglesias/Rafael Pérez-Botija) — 4:35
4. Tu Vacío (Rafael Pérez-Botija) — 3:55
5. Sólo En Ti (Vince Clarke/Enrique Iglesias) — 3:31
6. Miente (Rafael Pérez-Botija) — 3:36
7. Viviré y Moriré (Enrique Iglesias) — 4:04
8. Volveré (Enrique Iglesias/Roberto Morales) — 4:37
9. El Muro (Rafael Pérez-Botija) — 4:15
10. Revolución (Chein García-Alonso) — 3:55

   Cosas del Amor (1998)

1. Nunca Te Olvidaré (Enrique Iglesias) — 4:23
2. Cosas del Amor (Rafael Pérez-Botija) — 4:22
3. Esperanza (Enrique Iglesias/Chein García-Alonso) — 3:12
4. Desnudo (Rafael Pérez-Botija) — 5:35
5. Contigo (Enrique Iglesias) — 5:18
6. Alguien Como Tú (Enrique Iglesias) — 4:47
7. Sirena (Rafael Pérez-Botija) — 4:57
8. Para de Jugar (Enrique Iglesias) — 5:01
9. Dicen Por Ahí (Mario Martinelli/Rafael Pérez-Botija/Enrique Iglesias) — 3:47
10. Ruleta Rusa (Rafael Pérez-Botija) — 4:12

   Enrique (1999)

1. "Rhythm Divine" (Paul Barry & Mark Taylor) — 3:29
2. "Be With You" (E. Iglesias, P. Barry, Mark Taylor) — 3:40

3. "I Have Always Loved You" (Rick Nowels, Billy Steinberg, Marie Claire D'ubaldo) — 4:24
4. "Sad Eyes" (Bruce Springsteen) — 4:08
5. "I'm Your Man" (Enrique Iglesias, Patrick Leonard) — 4:43
6. "Óyeme" (Enrique Iglesias, Billy Steinberg, Estefano, Rick Nowels) — 4:22
7. "Could I Have This Kiss Forever" (Diane Warren) — (duet with Whitney Houston) 4:21
8. "You're My #1" (Enrique Iglesias, Lester Mendez) — 4:29
9. "Alabao" (Enrique Iglesias, Chein Garcia, Rhett Lawrence) — 4:00
10. "Bailamos" (Wild Wild West) (Paul Barry & Mark Taylor) — 3:38

11. "Ritmo Total" (Paul Barry & Mark Taylor) — 3:29
12. "Más Es Amar" (Sad Eyes) (Bruce Springsteen) — 4:14
13. "No Puedo Más Sin Ti" (I'm Your Man) (Enrique Iglesias, Patrick Leonard) — 4:47

   Escape (2001)

1. "Escape" 3:28
2. "Don't Turn Off The Lights" 3:47
3. "Love to See You Cry" 4:07
4. "Hero" 4:24
5. "I Will Survive" 3:43
6. "Love 4 Fun" 3:15
7. "Maybe" 3:14
8. "One Night Stand" 4:11
9. "She Be the One" 3:36
10. "If the World Crashes" 4:45
11. "Escapar" ("Escape" - Spanish) 3:28
12. "No Apagues la Luz" ("Don't Turn Off the Lights" - Spanish) 3:48
13. "Héroe" ("Hero" - Spanish) 4:23
14. "Hero (Metro Mix)"† 4:17
15. "Maybe (Mark Taylor Mix)"‡ 3:10
16. "To Love a Woman" - with Lionel Richie‡ 3:53

   Quizás (2002)

1. Tres Palabras (Gerardo "Cachorro" López/Sandra Baylac/Sebastian Schon) — 4:23
2. Para Qué La Vida (Chein García-Alonso/Lester Mendez/Enrique Iglesias) — 4:05
3. La Chica de Ayer (Antonio Vega) — 3:58
4. Mentiroso (Chein García-Alonso/Enrique Iglesias) — 3:55
5. Quizás (Lester Mendez/Enrique Iglesias) — 4:11
6. Pienso en Ti (Rafael Pérez-Botija/Enrique Iglesias) — 4:18
7. Marta (Rafael Pérez-Botija/Enrique Iglesias) — 4:23
8. Suéltame las Riendas (Chein García-Alonso/Enrique Iglesias) — 3:55
9. Mamacita (Chein García-Alonso/Lester Mendez/Enrique Iglesias) — 4:52
10. Mentiroso [Mariachi] (Chein García-Alonso/Enrique Iglesias) — 3:51
11. No Apagues La Luz (Kara DioGuardi/Enrique Iglesias/Steve Morales/David Siegel) — 3:49

   7 (2003)

1. "Not in Love" 3:42
2. "The Way You Touch Me" 3:50
3. "Say It" 4:21
4. "California Callin'" 3:48
5. "Addicted" 5:00

6. "Break Me, Shake Me" 3:38
7. "Free" 3:35
8. "Be Yourself" 4:38
9. "Wish You Were Here (With Me)" 4:13
10. "You Rock Me" 3:43
11. "Roamer" 3:56
12. "Live It Up Tonight" 4:11
13. "Quiet Moment Track" 0:04
14. "Adicto" ("Addicted" - Spanish) 5:00
15. "Not In Love" (featuring Kelis) 3:42

   Insomniac (2007)

1. "Ring My Bells" - 3:56
2. "Push" (feat. Lil Wayne) - 3:53
3. "Do You Know? (The Ping Pong Song)" - 3:40
4. "Somebody's Me" - 4:00
5. "On Top of You" - 3:40
6. "Tired of Being Sorry" - 4:03
7. "Miss You" - 3:23

8. "Wish I Was Your Lover" - 3:25
9. "Little Girl" - 3:47
10. "Stay Here Tonight" - 4:15
11. "Sweet Isabel" - 3:15
12. "Don't You Forget About Me" - 3:12
13. "Dímelo" (Spanish version of "Do You Know? (The Ping Pong Song)") - 3:39
14. "Alguien Soy Yo" (Spanish version of "Somebody's Me") - 4:00
15. "Amigo Vulnerable" (Spanish version of "Tired of Being Sorry")
STIRI

Stiri

STIRI LOCALE
Top Stiri
Actualitatea 
Oferta publicitate radio TV

UTILE

Meteo
05-09-2017 06:00
Bucuresti 11.5°C
Constanta 16.4°C
Timisoara 8.6°C
Cluj Napoca 7.0°C
Galati 16.0°C
Brasov 11.7°C
Craiova 13.0°C
Ploiesti 10.9°C
Braila 13.0°C
Oradea 10.9°C
Arad 13.6°C
Pitesti 13.0°C
Baia Mare 10.0°C
Buzau 10.9°C
Satu Mare 10.0°C
Botosani 12.0°C
Piatra Neamt 10.9°C
Ramnicu Valcea 13.0°C
Drobeta Turnu Severin 15.0°C
Suceava 12.0°C
Curs valutar
04/09/2017
EUR4.59490.0004
USD3.8558-0.0072
XAU165.44071.7176
CHF4.02810.0054
CAD3.10750.0145
GBP4.99150.0002
MDL0.21660.0010
XDR5.47190.0001
Convertor valutar
din in
loading...

 


Oferta publicitate radio TV
Calendarul zilei
1941 - S-a nascut Pete (Randolph Peter) Best, baterist britanic (The Beatles).
1953 - S-a nascut Gary Cooper, vocalist si compozitor american (Sly Fox).
1991 - A murit Freddie Mercury, liderul grupului rock "Queen"; primele piese de mare succes ale trupei, ca si majoritatea textelor cantecelor au fost compuse de Freddie Mercury, solistul vocal al grupului (n.05.09.1941).
Cugetarea zilei, citate, ganduri celebre
Zambet
Atata timp cat mai putem zambi, cauza nu-i inca pierduta. Antoine de Saint-Exupery
Citeste si altele Recomandari literare Curiozitati, Stiati ca?
Terra
Kashmirul era denumit raiul. Acum poate fi numit iad.

Citeste si altele

TIMP LIBER

 
Gold FM Romania - SUS

Stiri

arhiva stiri preluare stiri Citeste stiri din:

Aboneaza-te la fluxul de stiri

Un proiect ROSTCLUB - constructie site | productie spoturi audio | productie spoturi video | Difuzare spoturi radio | Difuzare spoturi TV © Copyright ROSTCLUB All Rights Reserved.