RADIO ONLINE

MUZICA

Descarca gratis muzica - versuri, discorgafii Descarca gratis muzica veche - discografii celebre si versuri ale celor mai indragite melodii: 1, 2, 3... A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z
BIOGRAFII SI DISCOGRAFII:


Biografii - discografii ...citeste tot
Vezi toate biografiile Oferta Publicitate radio TV

BIOGRAFIE - DISCOGRAFIE JULIO IGLESIAS:

JULIO IGLESIAS


   Julio Iglesias s-a nascut pe 23 septembrie 1943

   Julio Iglesias s-a nascut la Madrid, la 23 septembrie 1943, orele 14.00, în vechea maternitate madrilena de pe strada Mesón de Paredes. Este fiul cel mare al doctorului Julio Iglesias Puga si al Mariei del Rosario de la Cueva y Perignat. Si-a petrecut copilaria alaturi de fratele sau, Carlos.

   Rudele din partea tatalui sunt originare din Galicia (regiune situata în nordul Spaniei). Tatal sau, doctorul Iglesias, s-a nascut la Orense, iar bunicii paterni se numeau Manuela si Ulpiano.

   În ceea ce priveste rudele din partea mamei, bunicul sau, José de la Cueva, a fost un celebru ziarist andaluz, iar bunica sa se numea Dolores de Perignat Orejuela de Camporedondo. Julio Iglesias era un sportiv excelent, fiind portar în echipa de tineret de la Real Madrid. Dorinta sa era sa ajunga fotbalist profesionist, dar nu a renuntat niciodata la Studio pentru aceasta. A urmat Dreptul, la Universitatea Complutense din Madrid.

   La 20 de ani, în noaptea de 22 septembrie 1962, în timp ce se întorcea de la Majadahonda la Madrid însotit de mai multi prieteni (Enrique Clemente Criado, Tito Arroyo si Pedro Luis Iglesias), pe la 02.00 dimineata, a suferit un grav accident rutier, în urma caruia a ramas semi-paralizat mai bine de un an si jumatate. Era foarte putin probabil sa mai poata merge vreodata. Infirmierul care îl îngrijea (Eladio Magdaleno) i-a daruit o chitara. Julio petrecea ore întregi ascultând radioul si scriind poezii. Erau versuri triste, romantice, în care se întreba care este misiunea omului în viata. Pe atunci, nici nu se gândea ca avea sa devina cântaret.

   A început sa cânte pentru a depasi momentele de nostalgie si tristetea care îl cuprindea când se gândea ca, dintr-un sportiv care promitea, devenise un om imobilizat la pat. A învatat treptat sa cânte la chitara, atât cât sa îsi poata pune versurile pe muzica.

   Eforturile sale, dorinta de a trai si sprijinul familiei, îndeosebi al tatalui sau, care a renuntat chiar si la activitatea profesionala, mai bine de un an, pentru a-i fi alaturi în perioada de recuperare, au facut posibil un adevarat miracol: Julio a început sa mearga din nou. Pentru aceasta, au fost necesare luni de recuperare pe plajele din La Carihuela în Torremolinos (Malaga) si Benidorm (Alicante).

   Dupa ce s-a vindecat, si-a reluat studiile si a plecat la Londra, pentru a învata limba engleza, mai întâi la Ramsgate si apoi la Bell's Language School, Cambridge. Uneori, la sfârsit de saptamâna, cânta într-un pub (Air Port Pub) piese celebre la acea vreme, ale lui Tom Jones, Engelbert Humperdinck, The Beatles. Acolo, la Cambridge, a cunoscut-o pe Gwendolyne Bollote, cea care avea sa îi devina prietena si care i-a inspirat una din cele mai cunoscute piese ale sale, Gwendolyne.

   Julio continuat sa compuna si, într-o buna zi, a decis sa apeleze la o casa de discuri, careia i-a pus la dispozitie una din piesele pe care le compusese, pentru a fi data unui interpret. Managerul casei de discuri, dupa ce a ascultat cântecul înregistrat de Julio pe un magnetofon obisnuit si având ca acompaniament muzical doar chitara acestuia, l-a întrebat: “De ce nu o cânti chiar tu?”. Julio a raspuns: “Pentru ca eu nu sunt cântaret.”, dar în cele din urma l-au convins si astfel s-a prezentat la la binecunoscutul Festival Muzical de la Benidorm (Spania). La 17 iulie 1968, câstiga Festivalul cu celebra sa piesa La vida sigue igual (Viata îsi urmeaza cursul) si semna un contract cu Discos Columbia.

   În februarie 1969 a participat la Festivalul Cerbul de Aur de la Brasov. În acelasi an a avut loc primul sau turneu în America, s-a prezentat la Festivalul Vina del Mar (Chile) si a realizat primul sau film, La vida sigue igual (Viata îsi urmeaza cursul).

   S-a casatorit la 20 februarie 1971, la Toledo, cu Isabel Preysler Arrastria (Manila, 18 februarie 1951), petrecându-si luna de miere în Gran Canaria (Insulele Canare). Au împreuna trei copii: María Isabel - “Chábeli” (3 septembrie 1971, Madrid), Julio José (25 februarie 1973, Madrid) si Enrique Miguel (8 mai 1975, Madrid). În 1978, însa, s-au despartit, iar un an mai târziu au obtinut divortul.

   Julio Iglesias a participat, în 1971, la Festivalul EUROVISION si la multe alte evenimente muzicale, devenind numarul 1 în întreaga lume, din Mexic pâna în Argentina si din Spania pâna în Japoina.

   Tot în 1971 a înregistrat în limba japoneza cântecul Como el álamo al camino (Fidel iubirii tale), cu titllul ANATAMO URAMO. Un an mai târziu, a înregistrat primul sau album în germana. În 1975 a aparut cel dintâi album al lui Julio în limba portugheza, iar în 1978 a semnat un contract cu casa de discuri CBS Internacional si a realizat primele sale albume în franceza si italiana. De asemenea, a fost invitat sa faca parte din juriul concursului Miss Univers, în Australia.

   În 1983, la Paris, lui Julio Iglesias i-a fost decernat primul si singurul Disc de Diamant oferit vreodata unui cântaret de catre Cartea Recordurilor, pentru meritul de a fi interpretul care a vândut cel mai mare numar de albume înregistrate în cel mai mare numar de limbi straine, din istoria muzicii (germana, engleza, franceza, italiana, portugheza, spaniola, tagalo - limba vorbita de zeci de milioane de locuitori din Filipine si care sta la baza limbii filipineze – si japoneza).

   Din 1985, Julio Iglesias are o Stea a Celebritatii care îi poarta numele la Hollywood, fiind unul dintre putinii artisti de origine hispanica imortalizati pe Hollywood Walk of Fame.

   Aceasta Stea se afla în partea de sud a Bulevardului Hollywood, între strazile Orange si Sycamore.

   Julio a fost, de asemenea, omagiat de locuitorii din Miami, oras în care a locuit o perioada îndelungata. Ei i-au oferit un loc de onoare pe legendara Alee a Starurilor Latine, de pe strada nr. 8 din Miami.

   Julio Iglesias are o stea dedicata lui si în Olanda, din 28 ianuarie 1991.

   În 1988 a obtinut premiul Grammy® pentru Cel Mai Bun Cântaret Latin al anului 1987, datorita albumului sau Un hombre solo (Un om singur). A câstigat, de asemenea, premiul Aplauso'92, fiind desemnat artistul anului.

   În 1992, la Florida, a fost numit “Spaniol Universal”, iar în Spania, “Ambasadorul Galiciei” în lume.

   În 1997, Julio a primit Premiul Mónaco pentru Muzica, fiind considerat Cel Mai Bun Cântaret Latin. A fost, totodata, primul artist strain din istoria Chinei caruia i s-a decernat prestigiosul Golden Record Award, în 1995.

   Julio Iglesias este cel mai popular interpret din lume. De-a lungul remarcabilei sale cariere, a vândut peste 250 de milioane de albume si a obtinut peste 2600 de discuri de platina si de aur.

   Pentru Julio, orice detaliu, oricât de neînsemnat ar parea, este deosebit de important. În studioul de înregistrari, îsi pregateste cântecele nota cu nota, studiaza fiecare cuvânt, pâna când obtine efectul dorit, pâna când aude ceea ce, probabil, doar el poate auzi, dar noi toti putem simti: sunetul sufletului care vibreaza si se lasa purtat de fiorul emotiei, un sunet care poate fi obtinut doar gratie unei discipline de fier.

   La 7 septembrie 1997, orele 13.34 GMT, s-a nascut cel de-al patrulea fiu al sau, Miguel Alejandro, la spitalul Mount Sinai din Miami Beach. Baietelul este rodul relatiei lui Julio cu Miranda (Miranda Johanna Maria Rinjsburger, 5 octombrie 1965, Leimuiden), o frumoasa top model de origine olandeza, pe care a cunoscut-o la Jakarta (Indonezia), la 5 decembrie 1990.

   Julio nu va uita prea usor data de 8 septembrie 1997, ziua “Premiului ASCAP” (Societatea Americana a Compozitorilor, Autorilor si Publicistilor), când producatorul si compozitorul latin Emilio Estefan i-a înmânat premiul ASCAP Pied Piper Award, cea mai prestigioasa distinctie a Asociatiei de Arta. Julio este primul artist latin caruia i s-a decernat acest premiu, câstigat, de asemenea, de celebritati precum Frank Sinatra, Ella Fitzgerald si Barbra Streisand, printre altii. În plus, primarul din Miami, Joe Carollo, a decretat Ziua lui Julio Iglesias în oras.

   La 3 aprilie 1999 s-a nascut cel de-al doilea copil al lui Julio si al Mirandei, pe nume Rodrigo. Doi ani mai târziu, în luna mai, cuplul a avut si doua gemene, Victoria si Cristina.

   Mama cântaretului, Rosario de la Cueva, care i-a ajutat întotdeauna pe cei aflati în nevoie la parohia Corpus Christi din Miami, a decedat la 14 martie 2002, dupa o îndelungata suferinta. O luna mai târziu, Julio si fratele sau, Carlos, au prezentat un proiect de construire a unui centru social, în memoria mamei lor. În acelasi an, la 4 noiembrie, s-a deschis Centrul de Servicii Sociale Rosario de la Cueva de Iglesias, sub obladuirea parohiei Corpus Christi, pentru ajutorarea persoanelor nevoiase.

   La 18 mai 2004, când Julio avea 61 de ani, s-a nascut Jaime Iglesias, cel de-al doilea frate al sau, fiul doctorului Iglesias si al Ronna Keitt.

   La numai câteva zile dupa ce anuntase ca asteapta cel de-al doilea copil al sau cu Ronna, doctorul Iglesias Puga a încetat din viata subit, în dimineata zilei de 19 decembrie 2005, la 90 de ani. A fost un om de o vitalitate debordanta si o deosebita simpatie. Era alintat “Papuchi” si era foarte îndragit de toata lumea, îndeosebi de presa.

   La 26 iulie 2006, în ziua în care tatal sau (Doctorul Iglesias) ar fi împlinit 91 de ani, s-a nascut Ruth, surioara lui Julio.

   Julio continua sa îsi încânte admiratorii de pretutindeni. La fiecare 30 de secunde se difuzeaza o piesa de-a sa la câte un post de radio, undeva în lume, ofera concerte în nenumarate tari, iar albumele sale stabilesc noi recorduri de vânzari.

   Viata artistului se desfasoara între locuinta sa din Punta Cana (Republica Dominicana), Miami (S.U.A.) si Marbella (Spania), alaturi de Miranda si de cei patru copii ai lor.


    Discografie

- Yo Canto (1969)
- Gwendolyne (1970)
- Por una mujer (1972)
- Un Canto a Galicia (1972)
- Soy (1973)
- Und das Meer singt sein Lied (1973)
- A Flor de Piel (1974)
- A México (1975)
- El Amor (1975)
- América (1976)
- En el Olympia (1976)
- Se mi lasci, non vale (1976)
- Schenk mir deine Liebe (1976)
- A mis 33 anos (1977)
- Sono Un Pirata, Sono Un Signore (1978)
- Emociones (1978)
- Aimer La Vie (1978)
- Innamorarsi alla mia eta (1979)
- A vous les femmes (1979)
- Hey! (1980)
- Sentimental (1980)
- Amanti (1980)
- De nina a mujer (1981)
- Fidele (1981)
- Zartlichkeiten (1981)
- Minhas cançoes preferidas (1981)
- Momentos (1982)
- Momenti (1982)
- Et l'amour créa la femme (1982)
- In Concert (1983)
- Julio (1983)
- 1100 Bel Air Place (1984)
- Libra (1985)
- America {single} (1986)
- Un Hombre Solo (1987)


1. "Lo mejor de tu vida"-4:17
2. "Todo el amor que te hace falta"-5:20
3. "Intentando otra vez enamorarte"-3:32
4. "Procura hablarle tu"-3:48
5. "Que no se rompa la noche"-4:26
6. "Un hombre solo"-3:52
7. "Te voy a dejar de querer"-4:55
8. "Evadiéndome"-3:50
9. "Alguien"-3:27
10. "El mar que llevo dentro"-1:44


- Tutto l'amore che ti manca (1987)
- Non Stop (1988)
- Raíces (1989)
- Latinamente (1989)
- Starry Night (1990)
- Calor (1992)
- Anche senza di te (1992)
- Crazy (1994)
- La carretera (1995)
- Tango (1996)
- Mi Vida-Grandes Exitos (1998)
- My Life: The Greatest Hits (1998)
- Noche de cuatro lunas (2000)
- Una donna puo cambiar la vita (2001)
- Ao meu Brasil (2001)
- Divorcio (2003)
- Love Songs (2003)
- En français (2004)
- Love Songs - Canciones de amor (2004)
- L'homme que je suis (2005)
- Romantic Classics (2006)
- Tango[Remastered] (2006)
- 1100 Bel Air Place [Remastered+Bonus Track] (2006)
- Quelque chose de France (2007)
- Que c'est triste Venise [avec/ft. Charles Aznavour]


VIDEO - Julio Iglesias, live in concerte:

Julio Iglesias - LIVE - Quijote - L.A. 1990


Julio Iglesias - LIVE - Galicia 1995 Benidorm


Julio Iglesias - LIVE - Me Olvide De Vivir


Julio Iglesias - Bamboleo - Pe 23 iunie 2001 Julio Iglesias a produs si a organizat concertul "Una Donna Può Cambiar La Vita" in Piata San Marco din Venetia, Italia.


VIDEO - Julio Iglesias, aparitii in show-uri TV - duete celebre:

Julio Iglesias & Patricia Barzik - Miss France 1980 - Il Faut Toujours un Perdant

VERSURI:

Vois...
C'est moi qui fais ce soir le premier pas,
on s'ennuyait un peu mon cœur et moi,
on revient près de toi.

Vois...
Rien qu'un instant je ne vais pas rester,
je prends de tes nouvelles et je m'en vais...
Je ne fais que passer.

Moi
je te retrouve au millieu de tes fleurs.
Chez toi la vie a toutes les couleurs
et le goût du bonheur.

Moi
en blanc que noir je vois passer les jours,
comme un brouillard qui tournerait autour
des choses de l'amour.

Je sais
en amour il faut toujours un perdant;
j'ai eu la chance de gagner souvent,
et j'ignorais que l'on pouvait souffrir autant.

Je sais
en amour il faut toujours un perdant;
j'ai eu la chance de gagner souvent...
Je t'ai perdue, pourtant.

Vois...
C'est moi qui fais ce soir le premier pas,
on ne fait plus semblant mon cœur et moi...
On a besoin de toi.

Moi
je te retrouve au millieu de tes fleurs.
Chez toi la vie a toutes les couleurs
et le goût du bonheur.

Je sais
en amour il faut toujours un perdant;
j'ai eu la chance de gagner souvent,
et j'ignorais que l'on pouvait souffrir autant.

Je sais
en amour il faut toujours un perdant;
j'ai eu la chance de gagner souvent...
Je t'ai perdue, pourtant.

Vois...
C'est moi qui fais ce soir le premier pas,
on s'ennuyait un peu mon cœur et moi,
on revient près de toi.

Vois
je n'aurai jamais cru qu'un jour viendrai
où pret de toi je me retrouverai
aussi désemparé

Je sais
en amour il faut toujours un perdant;
j'ai eu la chance de gagner souvent,
et j'ignorais que l'on pouvait souffrir autant

Je sais
en amour il faut toujours un perdant;
j'ai eu la chance de gagner souvent,
et j'ignorais que l'on pouvait souffrir autant

Mireille Mathieu - Julio Iglésias - Duo - La Tendresse & Mireille Mathieu - Une Femme Amoureuse Numéro Un Julio Iglésias (13 dec.1980)


Dalida & Julio Iglesias - La vie en rose


VIDEO - Julio Iglesias, videoclipuri:

Julio Iglesias - Agua dulce agua sale


Julio Iglesias - Lo mejor de tu vida


Julio Iglesias - Baila Morena


Julio Iglesias - Moralito


Julio Iglesias - Gozar La Vida


STIRI

Stiri

STIRI LOCALE
Top Stiri
Actualitatea 
Oferta publicitate radio TV

UTILE

Meteo
05-09-2017 06:00
Bucuresti 11.5°C
Constanta 16.4°C
Timisoara 8.6°C
Cluj Napoca 7.0°C
Galati 16.0°C
Brasov 11.7°C
Craiova 13.0°C
Ploiesti 10.9°C
Braila 13.0°C
Oradea 10.9°C
Arad 13.6°C
Pitesti 13.0°C
Baia Mare 10.0°C
Buzau 10.9°C
Satu Mare 10.0°C
Botosani 12.0°C
Piatra Neamt 10.9°C
Ramnicu Valcea 13.0°C
Drobeta Turnu Severin 15.0°C
Suceava 12.0°C
Curs valutar
04/09/2017
EUR4.59490.0004
USD3.8558-0.0072
XAU165.44071.7176
CHF4.02810.0054
CAD3.10750.0145
GBP4.99150.0002
MDL0.21660.0010
XDR5.47190.0001
Convertor valutar
din in
loading...

 


Oferta publicitate radio TV
Calendarul zilei
1927 - Vintila I. C. Bratianu a preluat conducerea PNL si a guvernului, dupa moartea lui Ionel I. C. Bratianu.
1946 - S-a nascut Tony Clarkin, chitarist si compozitor britanic (Magnum).
1962 - A murit poetul George Gregorian (n.23.03.1886).
Cugetarea zilei, citate, ganduri celebre
Zambet
Atata timp cat mai putem zambi, cauza nu-i inca pierduta. Antoine de Saint-Exupery
Citeste si altele Recomandari literare Curiozitati, Stiati ca?
Cuvinte
ALGORITM este numit dupa al-Horezmi (c.780-c.850), matematician arab

Citeste si altele

TIMP LIBER

 
Gold FM Romania - SUS

Stiri

arhiva stiri preluare stiri Citeste stiri din:

Aboneaza-te la fluxul de stiri

Un proiect ROSTCLUB - constructie site | productie spoturi audio | productie spoturi video | Difuzare spoturi radio | Difuzare spoturi TV © Copyright ROSTCLUB All Rights Reserved.