RADIO ONLINE

MUZICA

Descarca gratis muzica - versuri, discorgafii Descarca gratis muzica veche - discografii celebre si versuri ale celor mai indragite melodii: 1, 2, 3... A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z
BIOGRAFII SI DISCOGRAFII:


Biografii - discografii ...citeste tot
Vezi toate biografiile Oferta Publicitate radio TV

BIOGRAFIE - DISCOGRAFIE MICHAEL JACKSON:

MICHAEL JACKSON


   Michael Joseph Jackson (n. 29 august 1958 - d. 25 iunie 2009 ) a fost un cântăreţ celebru american de muzică pop, care a fost denumit Regele Muzicii Pop. Al şaptelea membru al familiei Jackson, a debutat în cariera muzicală de la vârsta de 11 ani ca membru al formaţiei The Jackson 5 şi a început cariera solo în 1971 în timp ce era încă un membru al grupului. Cunoscut ca şi "King of Pop" ("Regele Muzicii Pop") în următorii ani, cinci dintre albumele sale solo au devenit cele mai bine vandute albume din intreaga lume : Off the Wall (1979), Thriller (1982), Bad (1987), Dangerous (1991 ) şi History (1995).

   La începutul anilor 1980, el a devenit o figura dominanta in muzica populară şi primul artist Afro-American la MTV. Popularitatea video-urilor lui difuzate la MTV, cum ar fi "Beat It", "Billie Jean" şi Thriller a transformat muzica video într-o formă de artă şi un instrument de promovare ajutand relativ un nou canal la faima. Video-uri, cum ar fi "Black or White" şi "Scream" l-au ţinut pe Michael Jackson ca un element de bază la MTV în anii 1990. Cu un scenariu de muzică şi clipuri video Michael Jackson a popularizat o serie de tehnici de dans complicat fizic, ca robotul şi moonwalk-ul. Distinctivul sau sunet muzical a influenţat numeroşi artişti de hip hop, pop şi R&B contemporan.

   Michael Jackson a ridicat şi a donat milioane de dolari pentru cauze benefice prin intermediul turneului Dangerous World Tour şi a ajutat 39 de organizaţii de caritate. Deşi el a fost acuzat pedofilie în 1993, ancheta penală a fost închisă din cauza lipsei de dovezi şi Michael Jackson nu a fost acuzat. El a fost căsătorit de două ori şi tatăl trei copii minunaţi, care a provocat mai multe controverse. În 2005, Michael Jackson a fost judecat si absolvit de încă un abuz sexual.

   Unul din puţinii artişti care au fost introduşi in Rock and Roll Hall of Fame de două ori, a inclus mai multe realizări Guinness World Records inclusiv una pentru Thriller cel mai bine vândut album din lume, 13 Premii Grammy, 13 single numarul unu în cariera sa solo mai mult decât orice alt artist de sex masculin în Hot 100 ERA şi vânzarea de peste 750 milioane de unităţi în întreaga lume. El a făcut o parte din cultura populară, timp de aproape patru decenii. A fost menţionat ca fiind unul dintre cei mai celebri bărbaţi.

   Biografie

   1958–1975: Primele etape ale vieţii şi The Jackson 5

   Michael Joseph Jackson s-a născut în Gary, Indiana (o suburbie industrială din Chicago, Illinois) intr-o familie de muncitori in 29 August 1958. Fiul lui Joseph "Joe" Walter şi Katherine Esther (née Scruse), el este cel de-al şapte-lea din nouă copii. Fraţii lui sunt Rebbie, Jackie, Tito, Jermaine, La Toya, Marlon, Randy şi Janet. Joseph Jackson a fost angajat la o fabrica de oţel şi deseori cânta într-o trupa R&B numită The Falcons cu fratele lui Luther. Michael Jackson a fost crescut ca Martorul lui Iehova de către devotata sa mamă. De la o vârstă fragedă Michael a fost abuzat fizic şi mental de către tatăl său. Abuzurile din copilarie l-au afectat pe parcursul vieţii sale. Într-o altercaţie amintită de către Marlon Jackson, Joseph îl ţinea pe Michael în sus de un picior şi "il snopea din bataie iar si iar cu mâna lui , lovindu-l pe spate şi fund". Joseph mereu greşea, sau lovea copii de sex masculin de pereţi. Într-o noapte în timp ce Michael Jackson dormea, Joseph a urcat în camera lui, prin fereastra de la dormitor. Purtând o mască înspăimântătoare, el a intrat in cameră ţipând. Joseph a spus că a vrut să-şi înveţe copiii sa nu lase fereastra deschisă, atunci când se duc la culcare. Ani de zile după aceea Michael a suferit coşmaruri, că ar fi răpit din dormiorul lui. Michael a vorbit deschis despre abuzul din copilaria lui în 1993 într-un interviu cu Oprah Winfrey. El a spus că în timpul copilăriei sale a plâns de multe ori de singurătate. Într-un alt interviu Living with Michael Jackson (2003), cântareţul şi-a acoperit faţa cu mâna şi a început să plângă, atunci când vorbea despre abuzul din copilaria sa.

   Michael Jackson şi-a arătat talentul muzical la vârsta de cinci ani în faţa colegilor de clasă si a altora, în timpul unui recital de Crăciun. În 1964, Michael şi Mrlon s-au alăturat fratilor Jackson - o trupă formată de fraţii Jackie, Tito şi Jermaine. Mai tarziu grupul a fost numit The Jackson 5. Trupa a cântat într-un şir de cluburi şi în locuri cunoscute cum ar fi "chitlin' circuit", unde ei adesea deschideau pentru stripteoze şi alte acte pentru adulţi. În 1966, aceştia au câştigat un show important cu versiuni de Motown hits şi James Brown "I Got You (I Feel Good)" condus de Michael.

   The Jackson 5 înregistrat mai multe cântece pentru Steeltown în 1967 şi au semnat cu Motown Records, în 1968. Revista Rolling Stone l-a descris mai târziu pe tânarul Michael ca "un fenomen" cu "cadouri muzicale copleşitoare", de observat faptul că, Michael a apărut rapid ca principalul cantăreţ după ce a început să danseze şi să cânte cu fraţii lui. Grupul a stabilit un grafic de înregistrare în momentul în care primele patru single ("I Want You Back", "ABC", "The Love You Save" and "I'll Be There") au fost numărul unu în Billboard Hot 100. În timpul primilor ani în The Jackson 5, echipa Motown a pretins că Michael avea nouă ani, doi ani mai tânăr decât era pentru a-l face să para mai drăguţ şi mai accesibil pentru publicul general. Începând din 1972, Michael a lansat un total de patru albume solo cu studioul Motown, printre ele Got to Be There şi Ben. Acestea au fost puse, ca parte din franciza The Jackson 5, şi au produs single-uri de succes ca "Got to Be There", "Ben" şi un remake a lui Bobby Day "Rockin' Robin". Grupul a marcat mai multe hit-uri Top 40 incluzând top 5 disco single "Dancing Machine" şi hit-ul top 20 "I Am Love". Jackson 5 a părăsit Motown în 1975.

   1976–1981: Pleacă la Epic şi Off the Wall

   Jackson 5 au semnat un nou contract cu CBS Records, în iunie 1975, prima aderare la Philadelphia International Records şi apoi Epic Records. Ca rezultat al procedurilor legale, grupul a fost redenumit The Jacksons. După schimbarea numelui, trupa a continuat un turneu internaţional, lansând încă şase albume între 1976 şi 1984. Din 1976 până în 1984, Michael Jackson a fost principalul compozitor al grupului scriind hituri ca "Shake Your Body (Down to the Ground)", "This Place Hotel" şi "Can You Feel It". În 1978, Michael a început jucând rolul unei sperietoare in filmul muzical The Wiz. Scorurile muzicale au fost aranjate de Quincy Jones, care a format un parteneriat cu Michael Jackson, în timpul producţiei filmului si acordul de a produce cântăreţului albumul solo Off the Wall. În 1979, Michael şi-a rupt nasul in timp ce dansa. Rinoplastia nu a avut un succes complet, Michael se plângea de dificultăţi respiratorii iar asta îi afecta cariera. El a fost îndrumat la Dr. Steven Hoefflin care i-a facut cea de-a doua rinoplastie. Jones şi Michael au produs împreuna Off The Wall. Lansat în 1979, Off The Wall a fost primul album care a generat patru US top 10 hituri, inclusiv graficul de single de calitatea întâi "Don't Stop 'Til You Get Enough" şi "Rock with You". Off The Wall a ajuns la numarul trei pe Billboard 200 şi de atunci a fost certificat de 7 milioane expediat în SUA şi, eventual, vândute mai mult de 15 de milioane de exemplare în întreaga lume. În 1980, Michael Jackson a caştigat trei premii la American Music Awards pentru eforturile sale solo: Albumul favorit Soul/R&B, artistul Soul/R&B favorit, si favoritul singre Soul/R&B (pentru "Don't Stop 'Til You Get Enough"). În acel an, el a câştigat deasemenea, Billboard Music Awards pentru Top Black Artist şi Top Black Album şi un premiu Grammy pentru Best Male R&B Vocal Performance (pentru "Don't Stop 'Til You Get Enough"). În ciuda succesului său comercial, Michael a simţit că Off The Wall ar fi trebuit sa fi făcut un impact mult mai mare şi a fost determinat de a depăşi aşteptările sale cu următoarea versiune. În 1980, Michael a obţinut cea mai mare rată de drepturi de autor în industria muzicală: 37% din cel mai mare beneficiu album.

   În martie 2009, Jackson a anunţat că începând cu 8 iulie, va susţine un turneu de 10 concerte -mai tarziu adăugate încă 40- intitulat: This Is It. Concertele vor avea loc în Arena 02 din Londra. El a explicat " Vreau doar să spun că aceasta va fi ultima mea interpretare live în Londra. Când spun că asta e ultima, vorbesc serios", adaugând că "ultima cortină va cădea".

   Intr-adevar cortina a cazut definitiv, insa nu dupa concert ci inainte ca acesta macar sa inceapa. Michael Jackson a murit pe 25 iunie 2009 in locuinta sa din Los Angeles, la 50 de ani, in urma unui stop cardio-respirator. A fost transportat de urgenta la spitalul UCLA din Los Angeles, aflat la doar cinci minute de locuinta sa, unde a fost confirmat decesul la ora 02:26 pm (ora LA-ului).

   Moartea lui Michael Jackson nu numai ca a constituit subiect de prima pagina pentru toate publicatiile din lume, ci a blocat principalele canale de informatii online, relateaza CNN.

   Incepand cu 2:40 si 3:15, moartea lui Michael parca a determinat si moartea internetului, devreme ce Google News a fost blocat timp de jumatate de ora, datorita fluxului de vizitatori de pe site, interesati de subiect. Nu numai Google News a avut astfel de probleme. Celebra retea Twitter a paralizat cam in acelasi mod. Astfel, administratorii s-au vazut nevoiti sa dezactiveze unele optiuni ale retelei, pentru a o tine in viata.

BEST Michael Jackson RIP Video Tribute - U WILL CRY!!! (1958-2009)    Discografie

   Got to Be There (1972)

1. "Ain't No Sunshine" (Withers) (originally performed by Bill Withers) – 4:09
2. "I Wanna Be Where You Are" (Ware/Ross) – 3:01
3. "Girl Don't Take Your Love From Me" (Hutch) – 3:46
4. "In Our Small Way" (Verdi/Yarian) – 3:34
5. "Got to Be There" (Willensky) – 3:23
6. "Rockin' Robin" (Thomas) (originally performed by Bobby Day) – 2:31
7. "Wings of My Love" (Corporation) – 3:32
8. "Maria (You Were the Only One)" (Brown/Glover/Gordy/Story) – 3:41
9. "Love Is Here and Now You're Gone" (Holland-Dozier-Holland) (originally performed by The Supremes) – 2:51
10. "You've Got a Friend" (King) (originally performed by Carole King) – 4:53

   Ben (1972)

1. "Ben" (Black/Scharf) – 2:44
2. "The Greatest Show on Earth" (Larson/Marcellino) – 2:48
3. "People Make the World Go Round" (Bell/Creed) (as originally performed by The Stylistics) – 3:15
4. "We've Got a Good Thing Going" (The Corporation) – 2:59
5. "Everybody's Somebody's Fool" (Adams/Hampton) (as originally performed by The Heartbeats) – 2:59
6. "My Girl" (Robinson/White) (as originally performed by The Temptations) – 3:08
7. "What Goes Around Comes Around" (Levinsky/Stokes/Meyers/Weatherspoon) – 3:33
8. "In Our Small Way" (Verdi/Yarian) – 3:39
9. "Shoo-Be-Doo-Be-Doo-Da-Day" (Cosby/Moy/Wonder) (as originally performed by Stevie Wonder) – 3:21
10. "You Can Cry On My Shoulder" (as originally performed by Brenda Holloway) (Gordy) – 2:39

   Music & Me (1973)

1. "With a Child's Heart" (Basemore/Cosby/Moy) (as originally performed by Stevie Wonder) – 3:29
2. "Up Again" (Perren/Yarian) – 2:50
3. "All the Things You Are" (Hammerstein/Kern) – 2:59
4. "Happy" (A Theme from Lady Sings the Blues) (Legrand/Robinson) – 3:25
5. "Too Young" (Lippman/Dee) – 3:38
6. "Doggin' Around" (Agree) (as originally performed by Jackie Wilson) – 2:52
7. "Johnny Raven" (Page) – 3:33
8. "Euphoria" (Ware/Hilliard) – 2:50
9. "Morning Glow" (Schwartz) – 3:37
10. "Music and Me" (Cannon/Fenceton/Larson/Marcellino) – 2:38

   Forever, Michael (1975)

1. "We're Almost There" (Holland/Holland) – 3:42
2. "Take Me Back" (Holland/Holland) – 3:24
3. "One Day in Your Life" (Armand/Brown) – 4:15
4. "Cinderella Stay Awhile" (Sutton) – 3:08
5. "We've Got Forever" (Willensky) – 3:10
6. "Just a Little Bit of You" (Holland/Holland) – 3:10
7. "You Are There" (Brown/Meitzenheimer/Yarian) – 3:21
8. "Dapper Dan" (freestyle) – 3:11
9. "Dear Michael" (Davis/Willensky) – 2:35
10. "I'll Come Home to You" (Perren/Yarian) – 3:02

   Off the Wall (1979)

   CD

1. "Don't Stop 'til You Get Enough" (Michael Jackson) – 6:05
2. "Rock with You" (Rod Temperton) – 3:40

3. "Workin' Day and Night" (Jackson) – 5:14
4. "Get on the Floor" (Jackson, Louis Johnson) – 4:39
5. "Off the Wall" (Temperton) – 4:06
6. "Girlfriend" (Paul McCartney) – 3:05
7. "She's out of My Life" (Tom Bahler) – 3:38
8. "I Can't Help It" (Susaye Greene, Stevie Wonder) – 4:39
9. "It's the Falling in Love" (David Foster, Carole Bayer Sager) – 3:48
10. "Burn This Disco Out" (Temperton) – 3:30

   Thriller (1982)

1. "Wanna Be Startin' Somethin'" 6:02
2. "Baby Be Mine" (Rod Temperton) 4:20
3. "The Girl Is Mine" 3:42
4. "Thriller" (Temperton) 5:57

5. "Beat It" 4:19

6. "Billie Jean" 4:54

7. "Human Nature" (John Bettis, Steve Porcaro) 4:05
8. "P.Y.T. (Pretty Young Thing)" (James Ingram, Quincy Jones) 3:58
9. "The Lady in My Life" (Temperton) 4:59

   Bad (1987)

1. "Bad" - 4:07

2. "The Way You Make Me Feel" - 4:57
3. "Speed Demon" - 4:01
4. "Liberian Girl" - 3:53
5. "Just Good Friends" (duet with Stevie Wonder) (Terry Britten/Graham Lyle) - 4:08
6. "Another Part of Me" - 3:54
7. "Man in the Mirror" (Glen Ballard/Siedah Garrett) - 5:19

8. "I Just Can't Stop Loving You" (Duet with Jackson and Siedah Garrett) - 4:13
9. "Dirty Diana" - 4:41
10. "Smooth Criminal" - 4:17

11. "Leave Me Alone" - 4:38

   Dangerous (1991)

1. "Jam" (René Moore, Bruce Swedien, Michael Jackson, Teddy Riley) – 5:39
2. "Why You Wanna Trip on Me" (Teddy Riley, Bernard Belle) – 5:24
3. "In the Closet" (Michael Jackson, Teddy Riley) – 6:31
4. "She Drives Me Wild" (Michael Jackson, Teddy Riley. Rap lyrics by Aquil Davidson) – 3:41
5. "Remember the Time" (Teddy Riley, Michael Jackson, Bernard Belle) – 4:00
6. "Can't Let Her Get Away" (Michael Jackson, Teddy Riley) – 4:58
7. "Heal the World" (Michael Jackson) – 6:24
8. "Black or White" (Michael Jackson. Rap lyrics by Bill Bottrell; features guitarist Slash) – 4:15

9. "Who Is It" (Michael Jackson) – 6:34
10. "Give In to Me" (Michael Jackson, Bill Bottrell; features guitarist Slash) – 5:29
11. "Will You Be There" (Michael Jackson) – 7:40
12. "Keep the Faith" (Glen Ballard, Siedah Garrett, Michael Jackson) – 5:57
13. "Gone Too Soon" (Larry Grossman, Buz Kohan) – 3:26
14. "Dangerous" (Michael Jackson, Bill Bottrell, Teddy Riley) – 6:59


   HIStory (1995)

1. "Billie Jean" (Jackson) – 4:54
2. "The Way You Make Me Feel" (Jackson) – 4:57
3. "Black or White" (Jackson/Bottrell) – 4:15
4. "Rock with You" (Temperton) – 3:40
5. "She's out of My Life" (Bahler) – 3:38
6. "Bad" (Jackson) – 4:07
7. "I Just Can't Stop Loving You" (Jackson) – 4:12
8. "Man in the Mirror" (Ballard/Garrett) – 5:19
9. "Thriller" (Temperton) – 5:57
10. "Beat It" (Jackson) – 4:18
11. "The Girl Is Mine" (Jackson) – 3:41
12. "Remember the Time" (Riley/Jackson/Belle) – 3:59
13. "Don't Stop 'Til You Get Enough" (Jackson) – 6:05
14. "Wanna Be Startin' Somethin'" (Jackson) – 6:04
15. "Heal the World" (Jackson) – 6:24

   Invincible (2001)

1. "Unbreakable" 6:26
2. "Heartbreaker" 5:09
3. "Invincible" 4:46
4. "Break of Dawn" 5:32
5. "Heaven Can Wait" 4:49
6. "You Rock My World" 5:39
7. "Butterflies" 4:40
8. "Speechless" 3:18
9. "2000 Watts" 4:24
10. "You Are My Life" 4:33
11. "Privacy" 5:05
12. "Don't Walk Away" 4:24
13. "Cry" 5:00
14. "The Lost Children" 4:00
15. "Whatever Happens" 4:56
16. "Threatened" (Featuring clips of Rod Serling) 4:18

   Music and Me (2002) - Casa de discuri: Polygram

Michael Jackson - With a Child s Heart
Michael Jackson - Up Again
Michael Jackson - All the Things You Are
Michael Jackson - Happy - from Lady Sings the Blues - Love Theme from Lady Sings the Blues
Michael Jackson - Too Young
Michael Jackson - Doggin Around
Michael Jackson - Euphoria
Michael Jackson - Morning Glow
Michael Jackson - Johnny Raven
Michael Jackson - Music and Me

   Michael Jackson's This Is It (2009) - Casa de discuri: Epic

Michael Jackson - Earth Song
Michael Jackson - Thriller
Michael Jackson - Jam
Michael Jackson - They Don't Care About Us

Michael Jackson - Human Nature
Michael Jackson - Smooth Criminal
Michael Jackson - The Way You Make Me Feel
Michael Jackson - Shake Your Body (Down To The Ground)
Michael Jackson - I Just Can't Stop Loving You
Michael Jackson - Wanna Be Startin' Somethin'
Michael Jackson - Black Or White
Michael Jackson - Billie Jean
Michael Jackson - Man in the Mirror
Michael Jackson - This is it
Michael Jackson - She's Out Of My Life
Michael Jackson - Wanna Be Startin' Somethin'
Michael Jackson - Beat It
Michael Jackson - Planet Earth

   Michael (2010) - Casa de discuri: Epic
Albumul post-mortem al lui Michael Jackson, lansat in SUA
Albumul cu piese neterminate, intitulat "Michael", a fost lansat la New York. Producatorii le-au prelucrat astfel incat sa le transforme in melodii care pot fi transmise oricand pe un post de radio.

Albumul a fost asteptat cu sufletul la gura de fani si ofera publicului ultimele creatii ale artistului. In piese, Michael Jackson canta despre obsesia publicului pentru persoana sa si modul in care i-a schimbat viata, arata NJ.com.

Albumul a nascut controverse chiar inainte de lansare, dupa ce fratele lui Michael, Randy, a declarat ca vocea care se aude pe album nu este a artistului, fara insa sa prezinte dovezi, iar in presa au aparut intrebari cu privire la modalitatea in care a fost realizat: mai multi producatori si artisti au fost chemati sa finalizeze piesele neterminate de Michael Jackson.

La New York, fanii au sarbatorit lansarea albumului cu o petrecere de la care nu au lipsit dansatori imbracati in costume inspirate de artist.
Michael Jackson - Hollywood Tonight

Michael Jackson - Behind the Mask
Michael Jackson - Breaking News
Michael Jackson - Monster
Michael Jackson - Best of Joy
Michael Jackson - Hold My Hand

Michael Jackson - Much Too Soon
Michael Jackson - (I Can't Make It) Another Day
Michael Jackson - Keep Your Head Up
Michael Jackson - (I Like) The Way You Love Me
STIRI

Stiri

STIRI LOCALE
Top Stiri
Actualitatea 
Oferta publicitate radio TV

UTILE

Meteo
05-09-2017 06:00
Bucuresti 11.5°C
Constanta 16.4°C
Timisoara 8.6°C
Cluj Napoca 7.0°C
Galati 16.0°C
Brasov 11.7°C
Craiova 13.0°C
Ploiesti 10.9°C
Braila 13.0°C
Oradea 10.9°C
Arad 13.6°C
Pitesti 13.0°C
Baia Mare 10.0°C
Buzau 10.9°C
Satu Mare 10.0°C
Botosani 12.0°C
Piatra Neamt 10.9°C
Ramnicu Valcea 13.0°C
Drobeta Turnu Severin 15.0°C
Suceava 12.0°C
Curs valutar
04/09/2017
EUR4.59490.0004
USD3.8558-0.0072
XAU165.44071.7176
CHF4.02810.0054
CAD3.10750.0145
GBP4.99150.0002
MDL0.21660.0010
XDR5.47190.0001
Convertor valutar
din in
loading...

 


Oferta publicitate radio TV
Calendarul zilei
1869 - S-a nascut Andre Gide, romancier, dramaturg, critic literar si memorialist francez. A fost distins cu Premiul Nobel pentru Literatura in anul 1947 ("Pivnitele Vaticanului", "Falsificatorii de bani") (m.19.02.1951).
1939 - A murit actrita Agatha Barsescu; a fost prima actrita romanca prezenta pe scenele teatrelor din Viena, apoi si din America (roluri in piesele: "Medeea", "Antigona" de Sofocle, "Maria Stuart" de Schiller) (n.09.09.1861).
1999 - Lansarea, in Romania, a companiei "MindShare" - cea mai mare companie de media din lume.
Cugetarea zilei, citate, ganduri celebre
Vise
A visa nu inseamna a astepta si implinirea viselor. Miguel de Unamuno
Citeste si altele Recomandari literare Curiozitati, Stiati ca?
Animale
Dusmanii broastelor testoase sunt in general carnivorele: jaguarul, tigrul, pisicile sau unele pasari, cum sunt vulturii, care le ridica in aer daca nu au dimensiuni prea mari si le lasa se se izbeasca de stanci, pana ce crapa carapacea. In mediul marin, dusmanii testoaselor sunt reprezentati mai ales de rechini.

Citeste si altele

TIMP LIBER

 
Gold FM Romania - SUS

Stiri

arhiva stiri preluare stiri Citeste stiri din:

Aboneaza-te la fluxul de stiri

Un proiect ROSTCLUB - constructie site | productie spoturi audio | productie spoturi video | Difuzare spoturi radio | Difuzare spoturi TV © Copyright ROSTCLUB All Rights Reserved.