RADIO ONLINE

MUZICA

Descarca gratis muzica - versuri, discorgafii Descarca gratis muzica veche - discografii celebre si versuri ale celor mai indragite melodii: 1, 2, 3... A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z
BIOGRAFII SI DISCOGRAFII:


Biografii - discografii ...citeste tot
Vezi toate biografiile Oferta Publicitate radio TV

BIOGRAFIE - DISCOGRAFIE MIHAELA RUNCEANU:

MIHAELA RUNCEANU


   Copilăria

   Mihaela Valentina Runceanu s-a născut la Buzău pe 4 mai 1955. După două luni şi jumătate, părinţii Nicolae şi Lenuţa Runceanu s-au întors cu Mihaela la Pătârlagele, unde aceştia îşi aveau locul de muncă. Ei s-au mutat apoi în 1957, cu serviciul, la Orbeni (la circa 30 km de Bacău). Aici Mihaela a descoperit pasiunea pentru "vioară". Mihaela a urmat clasa I şi jumătate din clasa a-II-a la Orbeni.

   În primăvara lui 1963, părinţii s-au mutat din nou cu serviciul în Buzău. S-au stabilit la bunica maternă, în fostul sat Simileasca, devenit, în timp, cartier al oraşului Buzău. Mihaela a continuat cursurile la şcoala elementară de pe lângă Liceul de muzică şi arte plastice din Buzău. Profesor de vioară i-a fost Eufrosina Tomescu, soţia directorului şcolii, Constantin Tomescu. Mihaela şi-a petrecut majoritatea vacanţelor de vară la bunicii paterni în satul Runcu, un sat răsfirat pe dealurile din apropierea comunei Pârscov.

   Studiile muzicale

   - Urmează Liceul de muzică şi arte plastice din Buzău, pe care îl absolvă, ca şef de promoţie. - În perioada liceului, cântă în orchestra simfonică a oraşului, care se afla pe lângă Casa orăşenescă de cultură. Orchestra era alcătuită din cele mai diverse categorii de oameni, iubitori ai muzicii culte (profesori, avocaţi, ingineri, medici etc.) Cei mai mulţi erau elevi şi profesori de la Liceul de muzică şi arte plastice din Buzău, al cărui director, profesorul C-tin Tomescu, a fost o perioadă şi animatorul formaţiei. Ulterior, bagheta de dirijor a fost preluată de unul din tinerii profesori ai liceului, Tiberiu Tănase. Acesta era profesorul de teorie şi solfegiu al Mihaelei. Mihaela a cântat în orchestra respectivă, la vioara a doua, apoi la vioara întâi.

   - Câştigă premiul I la concursul „Tinereţea Buzoiană” cu piesa „Anilor” de Petre Magdin, prima recunoaştere publică a vocaţiei de solist de muzică uşoară.

   - Laurenţiu Cazan şi Mihaela Runceanu cântă la Praga şi Karlovy Vary (Cehoslovacia) cu Orchestra Simfonică din Buzău.

   - Este admisă la Coservatorul de muzică „Ciprian Porumbescu” (clasa profesor Giuleanu), cu media 9,95. Este colegă de grupă şi de cameră cu Angela Ciochină (o viitoare talentată solistă de muzică uşoară).
- Urmează, în paralel, cursurile şcolii Populare de Artă din Bucureşti, clasa de canto condusă de profesoara Nina Bercaru (care o va însoţi pe Mihaela Runceanu în majoritatea concursurilor la care va participa în perioada 1975-76). D-na Nina Bercaru va afirma: “ Pe toată perioada celor trei ani de cursuri a fost extrem de sârguincioasă, de receptivă şi aceasta la un student de conservator care pe deasupra ştia să cânte la un instrument (vioară) şi care citea note la prima vedere, fără dificultate. Această ciudăţenie, să zic aşa, se datora şi faptului că la consevator studiile se făceau doar pentru muzică clasică, muzica uşoară nu era băgată în seamă, fiind considerată gen minor. şcoala Populară de Artă avea în schimb trei catedre de canto ai căror profesori erau Florica Orăscu, Gloria Bordea şi... Nina Bercaru”

   Cariera muzicală

   În 1973, a câştigat trofeul „Steaua litoralului” de la Constanţa (la acest concurs, Mihaela Oancea, o altă solistă deja consacrată, a obţinut „Premiul Tinereţii”). A obţinut premiul I la Festivalul „Constelaţii vâlcene”, Râmnicu Vâlcea.

   În acelaşi an a debutat la radio cu o piesă, în primă audiţie, a compozitorului George Grigoriu. a imprimat, până în 1989, la Radio şi Electrecord, peste 150 de piese.

   Trece cu 10 pe linie prima etapă la concursul TV „Steaua fără nume”. Preşedintele juriului era Octav Enigărescu (directorul Operei Române din Bucureşti), membrii juriului: Radu şerban, Vasile Vasilache, Aurel Giroveanu, Edmond Deda, Paul Urmuzescu (compozitori), Grigore Constantinescu (muzicolog), Gheorghe Ilionoiu, Nina Bercaru (profesori). În cadrul concursului, Mihaela Runceanu interpretează în primă audiţie piesa “Numai de dragoste”, compusă special pentru ea de Marcel Dragomir (pe atunci profesor la şcoala Populară de Artă din Bucureşti).

   Pe 8 aprilie 1976, a participat la un spectacol organizat în sala de concerte a Radioteleviziunii alături de unii dintre cei mai în vogă cântăreţi ai momentului. Preşedintele juriului era Daniela Caraman Fotea (pe atunci şefa secţiei de muzică uşoară a Radioteleviziunii). Mihaela Runceanu a afirmat: „acesta a fost adevăratul meu debut ca solist profesionist de muzică uşoară ”

   A obţinut premiul I la Festivalul „Lotca de aur”, Brăila, premiul II la „Festivalul artei studenţeşti” din Galaţi (premiul I fiind adjudecat de Angela Ciochină), premiul II la concursul „Bucureşti ’76” (premiul I fiind adjudecat de Liliana Muşat).

   La Festivalul „Constelaţii vâlcene” din Râmnicu Vâlcea, Mihaela Runceanu, în calitate de câştigătoare a ediţiei precedente, a susţinut un microrecital.

   A participat la concursul naţional de creaţie şi interpretare a muzicii uşoare româneşti „Mamaia ’76” unde a interpretat melodia „De-aş fi fost să fiu” de George Grigoriu.

   Figureză pe LP-ul omagial „Odată cu cântecul”, lansat cu prilejul împlinirii a două decenii de carieră a compozitorului George Grigoriu, cu piesele „Speranţe vis, speranţe flori” şi „Nu mai ştiu ce să cred”.

   În 1977, i se imprimă prima melodie pe L.P.-ul „şlagărele anului 1976”. Un an mai târziu, a absolvit Conservatorul de muzică „Ciprian Porumbescu”, Facultatea de pedagogie, muzicologie, compoziţie, cu lucrarea „Muzica uşoară românească şi rolul său în societatea contemporană” – coordonator prof. Al. Leahu.

   Tot atunci, a obţinut premiul I la Concursul soliştilor profesionişti, Secţia muzică uşoară.

   După terminarea facultăţii, a lucrat ca profesoară de vioară la şcoala generală de muzică din Brăila, şi în acelaşi timp a cântat cu formaţiile „Solaris” şi „Mefisto” din localitate. Cu grupul „Mefisto” a dat spectacole în Brăila, Galaţi, Focşani, Tecuci şi alte localităţi. Tot cu „Mefisto” a făcut şi filmări pe Dunăre pentru populara emisiune „Antena vă aparţine”.

   1979

   - La cea de-a IX-a ediţie a „Festivalului tinereţii”, desfăşurat în staţiunea Amara (Ialomiţa), Mihaela Runceanu câştigă „Trofeul Amara”. Pe locurile următoare s-au clasat Mirela Voiculescu şi Gina Pătraşcu. Preşedintele juriului: Vasile Donose. - Obţine premiul I la Festivalul naţional „Cântarea României”.

   1979-1980

   - Profesoară de vioară la Liceul de muzică şi arte plastice din Buzău, pe care îl absolvise cu numai şase ani în urmă.
- Face parte din formaţia „Nona”, condusă de profesorul Xenti Stănescu. (Este anul când Mihaela Runceanu îşi îmbogăţeşte serios zestrea de cântece cu piese din repertoriul internaţional). Formaţia: Xenti Stănescu (clape), Aurelia Stănescu (clape), Laurenţiu Cazan (chitară), Mişu Anghel (bass-electronistul formaţiei), Nucu Oancea (baterie). Solişti vocali ai grupului: Mihaela Runceanu şi George Nicolescu. Cu formaţia „Nona” cântă şi piese din repertoriul internaţional îndeosebi din ABBA, Mattia Bazar, Ib Rabsen, Olivia Newton-John, Bee Gees etc.

   1980

   - În toamna anului 1980, d-na Nina Bercaru, profesoară la şcoala Populară de Artă din Bucureşti, se pensionează. D-na Bercaru va trebui să aleagă între Mihaela Runceanu şi Angela Ciochină (două din cele mai talentate eleve ale sale) pentru postul de profesor de canto, post ce rămânea vacant prin plecarea ei. Preferinţele profesoarei se vor îndrepta spre Mihaela Runceanu.

   1980-1989

   - Mihaela Runceanu este profesoară de canto la şcoala Populară de Artă din Bucureşti. Corepetitor la aceeaşi clasă, compozitorul Ionel Tudor. Mihaela se ocupa de vocalize şi de exerciţii de respiraţie, de pregătirea vocală, iar Ionel Tudor – de repertoriu. - Dintre cei care i-au fost elevi se numără: Marina Florea, Silvia Dumitrescu, Mircea Dumitrescu, Denis Roman (actualmente rezident SUA), Dana Dorian, Mihai Balaban (Texas), Coco Dumitriu (solist la Teatrul de Operetă) Gianina Olaru, Carmen Trandafir, Adrian Enache, Mădălina Manole, Nicola, Daniela Nicol, Doru Stelian, Ovidiu Baciu, Eugeniu Dan, Angela Stoica, Constantin Bruj, Paula Mitrache, Miki (fosta solista a trupei K-Pital), Marinela Chelaru de la grupul „Vouă” ş.a.
- În această perioadă Mihaela Runceanu va cânta la unele din cele mai renumite restaurante din Bucureşti, cum ar fi: „Intercontinental”, „Bucureşti”, „Continental”, „Salonul spaniol”, „Dorobanţi”, „Melody” precum şi la „Internaţional” Sinaia şi Timişoara. De asemenea, în fiecare vară, în timpul vacanţelor, cântă pe litoral numai la restaurante de mâna întâi (ex: „Barul Paradis” din Jupiter).
- Tot în această perioadă participă la un număr mare de spectacole organizate în Bucureşti sau în provincie, numele ei devenind, prin ani, o garanţie sigură a calităţii spectacolelor respective.
- Efectuează o serie de turnee peste hotare în ţări precum: URSS (o lună de zile), Cuba (1- 30 iulie 1985), R.D.Germană (1986), Bulgaria, Cehoslovacia.
- Este solicitată tot mai des pentru înregistrări la Radio, Televiziune şi Electrecord.
- La Radioteleviziunea română colaboreză cu realizatorii Doru Dumitrescu, Mariana şoitu, Eugen Dumitru, Liliana Moldovan, Titus Munteanu, Simona Patraulea, Nicolaeta Păun, Nichi Modreanu, Ioana Bogdan, Sergiu Ionescu, Andrei Brădeanu, Titus Andrei şi operatorii Radu Toader, Viorel Sergovici, Cristian Muller ş.a.
- Mihaela Runceanu devine unul din cei mai solicitaţi interpreţi de compozitori. Interpretează atât piese aparţinând unor compozitori arhicunoscuţi ca George Grigoriu, Ion Cristinoiu, Marcel Dragomir, Cornel Fugaru, Jolt Kerestely, Anton şuteu, Laurenţiu Profeta, Horia Moculescu, Aurel Giroveanu, C-tin Teoharie, Mişu Iancu, Camelia Dăscălescu cât şi pe cele ale unora mai puţin cunoscuţi (la acea vreme) de marele public cum este cazul cu Alexandru Willmany, Virgil Popescu, Ion Bratu–Voicescu, Dinu Giurgiu, Dan Beizadea, Zoltan Boroş, Dan Dumitriu, Gheorghe E. Marian, Alex. Simu, Viorel Gavrilă, Dan Ardelean, Dan Pavelescu, Eugen Mihăescu şi mulţi alţii.
- Este prezentă pe un număr foarte mare de compilaţii apărute la Electrecord.
- A imprimat la Radio şi Electrecord (din anii’70 şi până în 1989) peste 150 de cântece.

   1981

   - Obţine din nou premiul I la Festivalul naţional „Cântarea României”.

   1982

   - Melodia „E-adevărat iubirea mea”, preluată din repertoriul internaţional, devine primul mare şlagăr al Mihaelei Runceanu. Texul melodiei este semnat de Roxana Popescu care va deveni textiera preferată si o bună prietenă a Mihaelei.

   1983

   - Marina Florea, elevă a Mihaelei Ruceanu, obţine Marele Premiu la secţiunea „Interpretare” la Festivalului naţional de muzică uşoară de la „Mamaia’83”. - Îi apare primul disc single la Electrecord cu piesele „Luna” de Vasile Veselovschi şi „Ce frumos am visat” de Dan Beizadea.

   1984

   - În cadrul programului TV „Revelion’84”, Mihaela Runceanu cântă în duet cu elevul său, Mircea Dumitrescu, melodia „Cu noi”. Cu acest prilej lansează cariera solistică a lui Mircea Dumitrescu.

   1985

   - Apar şlagărele: „Nu, nu mai vreau să ştiu”, „Să crezi în dragostea mea”, „Tu nu vei ştii niciodată”, „Nu ştiu cum m-am îndrăgostit”.
- La concursul „Melodii’84”, Mihaela Runceanu participă cu melodiile „Nu ştiu cum m-am îndrăgostit” (Horia Moculescu), „Să crezi în dragostea mea” (Ion Cristinoiu) şi „În luna mai” (Dumitru Lupu) la secţiunea „Prime audiţii”. Melodia „Să crezi în dragostea mea” obţine premiul I la concursul de creaţie. Din acest moment Mihaela Runceanu intră în categoria „grea” a muzicii uşoare româneşti devenind unul din cei mai solicitaţi interpreţi de compozitorii care urmau să-şi prezinte lucrările ca prime audiţii.
- În perioda 1- 30 iulie 1985 efectueză un turneu în Cuba (cu escale la Berlin de Est, Gander şi Madrid) unde participă şi la Festivalul şi concursul „Gala’85”(participă cu o melodie din repertoriul cubanez şi cu şlagărul „Să crezi în dragostea mea”).
- Silvia Dumitrescu, elevă a Mihaelei Ruceanu, obţine premiul CC al UTC la secţiunea „Interpretare” la Festivalului naţional de muzică uşoară de la „Mamaia’85”. La aceeaşi ediţie a Festivalului, Grupul „Forte” (din care face parte şi Nicola o altă elevă a Mihaelei Runceanu) obţine premiul Teatrului „Fantasio”
- În Topul „Săptămâna” din anul 1985, realizat de Andrei Partoş pe baza preferinţelor ascultătorilor, Mihaela Runceanu obţine locul I cu piesa „Să crezi în dragostea mea” fiind urmată de: Mirabela Dauer şi Mihai Constantinescu (locul II), Cornel Fugaru (locul III), Dida Drăgan (locul IV).

   1986

   - Apar şlagărele: „De-ar fi să vii”, „Să fim copii”, „Haide spune!”, „Viaţa începe cu tine”, „Voi, oameni” „Zborul vântului”.
- La concursul „Melodii’85”, Mihaela Runceanu participă cu melodiile „De-ar fi să vii” (Alexandru Willmany), „Tu nu vei ştii niciodată” (Ionel Tudor), „Nu, nu mai vreau să ştiu” (Dan Dimitriu). Melodia „De-ar fi să vii” obţine premiul I la concursul de creaţie.
- Mihaela Runceanu şi Adrian Daminescu participă la noua ediţie a concursului „Cu mască fără mască” (realizator Simona Patraulea). În costume de epocă vor interpreta o arie de Mozart, Mihaela Runceanu la vioară şi Adrian Daminescu la violoncel.
- În vara acestui an, Mihaela participă la Festivalul de muzică de la Rostock, în fosta R.D.Germană, unde are un neaşteptat succes cu piesa „Marea” de Ionel Tudor.
- Participă la Festivalului naţional de muzică uşoară de la „Mamaia’86” cu melodiile „Cineva te iubeşte” (Al. Wilmany) şi „Voi ne-aţi promis cetăţi” (Horia Moculescu) cea din urmă cântată în duet cu Adrian Daminescu. Trei elevi ai Mihaelei Runceanu au făcut o bună impresie la concursul de Interpretare al Festivalului. Aceştia sunt: Daniela Nicol (premiul I), Amelia Ionaşcu şi Doru Stelian (premiul I).
- În programul de Revelion participă, alături de alte mari vedete ale muzicii uşoare româneşti, la înregistrarea şlagărului „Deschideţi poarta soarelui” (Anton şuteu).

   1987

   - Apar şlagărele: „Adevărul floriilor”, „Dacă omul poate fi”, „Să învingă dragostea”, „Iartă”.
- La concursul „Melodii’86”melodia „De-ar fi să vii” este una din melodiile laureate ca şlagăre ale anului 1986. Mihaela Runceanu interpretează alături de alte mari vedete ale muzicii uşoare româneşti şlagărul „Deschideţi poarta soarelui” (Anton şuteu) care este premiat de Uniunea Compozitorilor şi Muzicologilor din România.
- Participă la Festivalului naţional de muzică uşoară de la „Mamaia’87” cu melodiile „Dacă omul poate fi” (Alexandru Simu), „Adevărul florilor” (Zoltan Boroş) şi „Să-nvingă dragostea” (Dan Pavelescu) cea din urmă melodie cântată în duet cu George Nicolescu. La această ediţie a festivalului, opt elevi ai Mihaelei Runceanu obţin premii.
- La începutul lunii decembrie apare la Electrecord primul album al solistei - „Mihaela Runceanu”.

   1988

   - Apar şlagărele: „Acasă”, „Cât aş fi vrut să te chem”, “De câte ori îţi spun la revedere” „Conga”, „A doua zi”.
- Este lansata melodia „Pentru voi, muguri noi” (I Bratu-Voicescu), considerat a fi emblema Mihaelei Runceanu.
- La concursul „Melodii’87”, melodia „Să-nvingă dragostea” (Dan Pavelescu), cântată în duet de Mihaela Runceanu şi George Nicolescu, obţine Premiul de popularitate. În ultima seară a concursului Mihaela Runceanu susţine un recital de mare succes fiind acompaniată la o melodie de actorul Paul Stanoevici şi la alta de grupul „Stil”.
- Participă la Festivalului naţional de muzică uşoară „Mamaia’88” cu melodiile „Acasă” (Dan Ardelean) şi „Cât aş fi vrut să te chem” (Alexandru Willmany). Cea din urmă melodie obţine Menţiune. În cadrul festivalului, Mihaela Runceanu susţine şi un recital de mare succes. Mădălina Manole, o altă elevă a Mihaelei Runceanu, se face remarcată la acestă ediţie a Festivalului.
- La Buzău, oraşul său natal, Mihaela Runceanu susţine un recital plin de succes cu prilejul tradiţionalei zile a Învăţătorului.
- Datorită solicitărilor foarte dese pentru turnee şi spectacole, Mihaela Runceanu se hotărăşte să-şi reducă din ore la şcoala Populară de Artă din Bucureşti. Începând cu 6 noiembrie 1988 îşi împarte norma cu binecunoscuta solista si profesoară, Viorela Filip (o altă bună prietenă a Mihaelei).

   1989

   - Apar şlagărele: „Clipe ce dor”, „Eu nu te-am uitat”, „Fericirea are chipul tău”, „Dacă totuşi vei pleca”, „Cântă iubirea”.
- La începutul anului, Mihaela Runceanu susţine un recital plin de succes în cadrul unei noi ediţii a concursului TV „Steaua fără nume”. Este acompaniată de formaţia Cross din Tulcea şi de Eugen Mihăescu, liderul formaţiei Krypton, care i-a compus piesa “Clipe ce dor”. Eugen Mihăescu este şi orchestratorul mai multor piese din repertoriul Mihaelei.
- Mihaela Runceanu suţine un recital de mare succes in cadrul Concursului de Dans de la Sala Polivalenta din Bucureşti.
- Participă la Festivalului naţional de muzică uşoară „Mamaia’89” cu melodiile „Viers din inimă română” (Dragoş Nedelcu) şi „Pentru inima planetei” (Cornel Fugaru), cea din urmă cântată împreună cu Mirela Voiculescu–Fugaru, Loredana Groza, Gabriel Cotabiţă şi Bogdan Bratu. Ovidiu Baciu, elev al Mihaelei Ruceanu, obţine premiul III la secţiunea „Interpretare” a Festivalului. La aceeaşi ediţie a Festivalului se lansează şi Adrian Enache, un alt elev al Mihaelei Runceanu pe care aceasta îl remarcă în anul 1988 într-un spectacol şi îl sfătuieşte să se înscrie la şcoala Populară de Artă.
- În perioada 10–15 octombrie, Mihaela Runceanu susţine cinci spectacole la Sala Polivalentă din Bucureşti, cu casa de modă „Venus” (fiind invitata d-nei Nina Stavarache). La aceste spectacole mai evoluează şi Loredana Groza, Silvia Dumitrescu, Cornel Constantiniu şi alţii (Mihaela Runceanu este capul de afiş).
- Pe data de 23 octombrie, în cadrul unui turneu în provincie, Mihaela Runceanu suţine un spectacol plin de succes la Turda. Aceasta este ultimul turneu al Mihaelei Runceanu.
- În ultimele zile ale lunii octombrie, Mihaela filmează la TVR un videoclip la piesa „Eu nu te-am uitat” (r. Titus Munteanu). Acesta este ultima înregistrare TV a Mihaelei Runceanu.
- Pe data de 29 octombrie, Mihaela Runceanu participă la spectacolul-maraton de mare succes „Start Melodii’89”, care are loc la Sala Radio. Mihaela Runceanu are un succes fantastic fiind bisată de două ori. De emoţie Mihaela va îngenunchia la aplauzele publicului. Acesta este ultimul spectacol susţinut de Mihaela Runceanu.
- Pe 30 octombrie (după lungi aşteptări) apare la Electrecord cel de-al doilea album al Mihaelei Runceanu - „Pentru voi, muguri noi”. În doar 2 zile vânzările discului ajung la o cotă fabuloasă.
- Pe 31 octombrie, Mihaela Runceanu merge la sediul Radiodifuziunii Române unde se întâlneşte cu Titus Andrei şi lucrează împreună mai bine de 3 ore în cardex (Arhiva Radio), căutând negativele unor cântece. În jurul orei 19-19:30, Mihaela îi telefonează mamei ei să-i spună că, în sfârşit, i-a apărut discul mult aşteptat.
- 1 noiembrie – În jurul orei 1:00 a.m., Mihaela Runceanu este asasinată în mod bestial în garsoniera sa din Bucureşti situată pe şoseaua Mihai Bravu, Nr.293 (la intresecţia cu Dristor), Bloc 12, Scara B, Ap.48, Parter. Scopul crimei: jaful. Criminalul Daniel Cosmin ştefănescu a furat numeroase obiecte printre care: un videocasetofon marca „Panasonic”, un televizor „Telecolor”, un magnetofon stereo marca „Rostov”, un picup „Unitra”, două boxe „Unitra” de 75 W, staţie de amplificare „Delia”, două cartuşe ţigări „Kent”, şase casete video, benzi de magnetofon, cafea, băuturi fine, 2 canistre cu benzină, un material textil, încălţăminte, cosmetice (deodorante, săpunuri, ruj de buze), bijuterii (printre care o brăţară, două inele, un lanţ, un colier), 3 carnete C.E.C, un pachet cu carne.
- Pe data de 2 noiembrie 1989, la doar 36 de ore de la comiterea crimei, Daniel Cosmin ştefănescu este prins şi arestat.
- Pe 4 noiembrie 1989 este înmormântată la cimitirul „Dumbrava” din Buzău, nu departe de celebrul grup statuar „Rugăciunea” al lui Constantin Brâncuşi.

   1990

   - În mai 1990 se naşte Fan-Club-ul Mihaela Runceanu. Primul Fan-Club din România.
- În perioada 23 octombrie 1990 – 29 ianuarie 1991, bisăptămânal, în ziarul „Senator” din Buzău, Nicolae Peneş publică sub genericul „Un monstru cu chip uman”, aspecte de la procesul asasinului Mihaelei Runceanu.

   1991

   - Pe 21 ianuarie 1991, asasinul Mihaelei Runceanu, Daniel Cosmin ştefănescu, este condamnat la 21 de ani închisoare şi 8 ani interzicerea drepturilor.
- Apare cartea „Pagini din procesul asasinului Mihaelei Runceanu”, scrisă de Nicolae Peneş. Cartea reuneşte laolaltă toate relatările procesului crimei care au apărut în ziarul „Senator” din Buzău.
- 24-26 mai - La Buzău are loc prima ediţie a Festivalul de muzică uşoară „Mihaela Runceanu”.
- Carmen Trandafir, fostă elevă a Mihaelei Ruceanu, obţine Marele Premiu la secţiunea „Interpretare” la Festivalului naţional de muzică uşoară de la „Mamaia’91”.

   1993

   - Apare cartea „Viaţa şi moartea Mihaelei Runceanu”, scrisă de Nicolae Peneş şi publicată la Editura Divers Press din Bucureşti.

   2004

   - Electrecordul lansează albumul „Vom fi mereu” – o compilaţie cu 18 din cele mai celebre şlagăre ale Mihaelei Runceanu.
- In luna noiembrie, regretata Mihaela Runceanu a fost declarată post-mortem cetăţean de onoare al municipiului Buzău. Distincţia a fost atribuită de consilierii locali. La şedinţa ordinară, acelaşi titlu a fost acordat altor 13 personalităţi. Printre ei se numără scriitorii Nicolae Peneş şi Radu Cârneci, muzeograful Valeriu Nicolescu, regizorul Nicolae Cabel şi jurnalistul Dumitru Ion Dincă. La propunerea grupului Opoziţiei din Consiliul Local, pe lista cetăţenilor de onoare ai oraşului Buzău a fost trecută şi regretata voce a muzicii uşoare româneşti.

   2005

   - Dan Cosmin ştefănescu avea 21 de ani când a primit pedeapsa de 25 de ani pentru crimă. În 2004 a fost eliberat din eroare, pe baza unei graţieri acordate de fostul preşedinte Ion Iliescu. A fost reîncarcerat şi a mai ispăşit 16 luni de pedeapsă până anul trecut, când a fost eliberat pentru bună purtare.

   2006

   - În luna aprilie Dan Cosmin ştefănescu este eliberat de la Penitenciarul de Maxima Siguranta Rahova-Bucuresti pentru bună purtare. A fost gratiat de fostul presedinte Ion Iliescu, dar eliberarea lui a fost intarziata cu mai bine de un an, in urma unei grave erori de comunicare dintre Presedintie si Monitorul Oficial care a publicat Decretul de gratiere. A iesit si s-a reintors acasa, alaturi de parintii sai.


    Discografie

   I. Mihaela Runceanu (Electrecord, 1977) – disc single 1. Luna (Vasile Veselovschi/Mihai Maximilian) 2. Ce frumos am visat (Dan Beizadea/Ion Preda)

   II. Mihaela Runceanu (Electrecord, 1987)

1. E adevărat iubirea mea (repertoriul internaţional/Roxana Popescu)
2. De-ar fi să vii (Alexandru Wilmany/ Roxana Popescu)
3.Să crezi în dragostea mea (Ion Cristinoiu/ Roxana Popescu)
4. Iartă (Ion Cristinoiu/ Roxana Popescu)
5. Nu te ascunde (Cornel Fugaru)
6. Nu, nu mai vreau să ştiu (Dan Dimitriu/Eugen Rotaru)
7. Cu fiecare stea (Mihai Grigoriu/Romeo Iorgulescu)
8. Nu ştiu nici eu (Gh.E.Marian/Aurel Felea)
9. Haide spune (Viorel Gavrilă/Roxana Popescu)

   III. Pentru voi, muguri noi (Electrecord, 1989)

1. Pentru voi, muguri noi (Ionel Bratu Voicescu/ George ţărnea)

2. Conga (repertoriul internaţional/Mala Bărbulescu)
3. Clipe ce dor (Eugen Mihăescu/Valeriu Bucuroiu)
4. A doua zi (Dinu Giurgiu/Dan Verona)
5. Eu nu te-am uitat (repertoriul internaţional/Roxana Popescu)
6. Fericirea are chipul tău (Marcel Dragomir/Eugen Rotaru)
7. Dacă totuşi vei pleca (Zoltan Boroş/Dumitru Popescu-Chiselet)
8. Să fim copii (Dinu Giurgiu/Dan V. Dumitriu)

   Postum:

   IV. Vom fi mereu (Electrecord, 2004)

1. Viaţa începe cu tine (Virgil Popescu/Angel grigoriu, Romeo Iorgulescu)
2. Un bilet pentru o călătorie (repertoriul internaţional/Flavia Buref)
3. Speranţe vis, speranţe flori (George Grigoriu/Andreea Andrei)
4. E adevărat iubirea mea (repertoriul internaţional/Roxana Popescu)
5. Zborul vântului (Viorel Gavrilă/Roxana Popescu)
6. Nu, nu mai vreau să ştiu (Dan Dimitriu/Eugen Rotaru)
7. De-ar fi să vii (Alexandru Wilmany/ Roxana Popescu)

8. Iartă! (Ion Cristinoiu/Roxana Popescu)
9. Să fim copii (Dinu Giurgiu/Dan V. Dumitriu)
10. Pentru voi, muguri noi (Ionel Bratu Voicescu/George ţărnea)
11. Adevărul floriilor (Zoltan Boroş/Dumitru Popescu Chiselet)
12. Clipe ce dor (Eugen Mihăescu/Valeriu Bucuroiu)
13. Haide spune (Viorel Gavrilă/Roxana Popescu)
14. Conga (repertoriul internaţional/Mala Bărbulescu)
15. Eu nu te-am uitat (repertoriul internaţional/Roxana Popescu)
16. Fericirea are chipul tău (Marcel Dragomir/Eugen Rotaru)
17. Cântă iubirea (Zoltan Boroş/ Dumitru Popescu Chiselet)
18. Dacă omul poate fi (Alexandru Simu/Eugen Dumitru)

   Cântece înregistrate la Radio sau Electrecord (selectiv)

1. Harmour Love – Dragoste fericită (repertoriul internaţional)
2. Vremea soarelui (Morrison/Flavia Buref)
3. Un bilet pentru o călătorie (repertoriul internaţional/Flavia Buref)
4. Conga (repertoriul internaţional/Mala Bărbulescu) - 1988
5. Eu nu te-am uitat (repertoriul internaţional/Roxana Popescu) – 1989
6. E adevărat iubirea mea (repertoriul internaţional/Roxana Popescu) - 1984
7. Luna (Vasile Veselovschi/Mihai Maximilian) - 1977
8. Ce frumos am visat (Dan Beizadea/Ion Preda) – 1977
9. Eşti eternitatea mea (Dan Beizadea/)
10. Nu mai ştiu ce să cred (George Grigoriu/Aurel Storin) – 1976
11. De-aş fi fost să fiu (George Grigoriu/) – 1976
12. Nesfârşitul dragostei (George Grigoriu/)
13. Aşteptare (George Grigoriu/)
14. Speranţe vis, speranţe flori (George Grigoriu/Andreea Andrei) - 1976
15. Viaţa începe cu tine (Virgil Popescu/Angel Grigoriu, Romeo Iorgulescu) - 1986
16. Un om cânta incet (Virgil Popescu)
17. Zborul vântului (Viorel Gavrilă/Roxana Popescu) - 1986
18. Haide, spune (Viorel Gavrilă/Roxana Popescu) - 1986

19. Nu, nu mai vreau să ştiu (Dan Dimitriu/Eugen Rotaru) - 1985
20. De-ar fi să vii (Alexandru Wilmany/ Roxana Popescu) – 1985
21. Cât aş fi vrut să te chem (Alexandru Wilmany/Angel Grigoriu) – 1988

22. Cineva te iubeşte (Alexandru Wilmany/Roxana Popescu) – 1986
23. Iartă! (Ion Cristinoiu/Roxana Popescu) - 1987
24. Să crezi în dragostea mea (Ion Cristinoiu/ Roxana Popescu) - 1985
25. Să fim copii (Dinu Giurgiu/Dan V. Dumitriu) – 1986
26. A doua zi (Dinu Giurgiu/Dan Verona) - 1988
27. Pentru voi, muguri noi/ Baladă pentru flori (Ionel Bratu Voicescu/ George ţărnea) - 1988
28. Cântec de seară (Ionel Bratu Voicescu/) – 1986 (duet cu I. Luchian Mihalea)
29. Adevărul florilor (Zoltan Boroş/Dumitru Popescu Chiselet) - 1987
30. Cântă iubirea (Zoltan Boroş/ Dumitru Popescu Chiselet) – 1989
31. Dacă totuşi vei pleca (Zoltan Boroş/Dumitru Popescu-Chiselet) - 1989
32. Clipe ce dor (Eugen Mihăescu/Valeriu Bucuroiu) – 1988
33. Numai de dragoste (Marcel Dragomir/Eugen Barbu) – 1975
34. Fericirea are chipul tău (Marcel Dragomir/Eugen Rotaru) – 1989
35. De câte ori îţi spun la revedere (Marcel Dragomir/Eugen Rotaru) - 1988
36. Chemarea ei (Marcel Dragomir/)
37. Muguri de speranţă (Marcel Dragomir/Aurel Storin)
38. Dacă omul poate fi (Alexandru Simu/Eugen Dumitru) – 1987
39. Voi, oameni (Alexandru Simu/Eugen Dumitru) – 1986
40. Cu fiecare stea (Mihai Grigoriu/Romeo Iorgulescu)
41. Nu ştiu nici eu (Gh.E.Marian/Aurel Felea) - 1986
42. Marea (Ionel Tudor/) - 1986
43. O lume (Ionel Tudor/)
44. Clipa întâlnirii noastre (Ionel Tudor/)
45. Tu nu vei ştii niciodată (Ionel Tudor/Angel Grigoriu) - 1985
46. Nu ştiu cum m-am îndrăgostit(Horia Moculescu/Mihai Maximilian) – 1986
47. Voi ne-aţi promis cetăţi (Horia Moculescu/) – 1986 (duet A. Daminescu)
48. Lumina din cuvânt (Dani Constantin) - 1988
49. Doar un pic de teorie despre ritm si armonie (Laurenţiu Profeta/Flavia Buref)
50. Poate iubesc (Laurenţiu Profeta /Constantin Cîrjan)
51. Să invingă dragostea (Dan Pavelescu/Eugen Rotaru) - 1987 (duet G. Nicolescu)
52. Acasă (Dan Ardelean/Aurel Storin) – 1988
53. În luna mai (Dumitru Lupu) – 1985
54. Valsul iubirii (Dumitru Lupu) (duet Vasile Filipescu)
55. Poate (Alexandru Mandy) – toamna 1987
56. Revelaţie (Camelia Dăscălescu/)
57. N-am să uit (Mişu Iancu/)
58. Viers de inimă română (Dragoş Nedelcu/ Eugen Sitcai) - 1989
59. Pentru inima planetei (Cornel Fugaru) - 1989
60. Nu te ascunde (Cornel Fugaru) - 1987
61. Hai la drum (Constantin Teoharie/Dumitru Negrea)
62. Drum bun (Gherase Dendrino / Puiu Maximilian)
63. Plouă (Gherase Dendrino/ştefan Cristodulo)
64. Sub balcon eu ţi-am cântat o serenadă (Gherase Dendrino/Aurel Felea)
65. Mioriţa (Xenti Stănescu/Puiu Cristea)
66. Deschideţi poarta soarelui (Anton şuteu) – 1986 (Grup solistic)
67. Cântaţi cu noi (Anton şuteu) – 1986 (Grup solistic)
68. Va fi veşnic doar iubirea (Anton şuteu) – (Grup solistic)
69. Tu esti pentru mine, soare cald născut în zori – sept 1989
70. Buzău, Buzău, tu eşti în sufletul meu – feb 1989
71. Să ne iubim – nov 1989
72. As vrea sa stiu
73. Lângă porţi de soare
74. Săruta-mă de ştii s-o faci ca vântul
75. În vals ne-am întâlnit
STIRI

Stiri

STIRI LOCALE
Top Stiri
Actualitatea 
Oferta publicitate radio TV

UTILE

Meteo
05-09-2017 06:00
Bucuresti 11.5°C
Constanta 16.4°C
Timisoara 8.6°C
Cluj Napoca 7.0°C
Galati 16.0°C
Brasov 11.7°C
Craiova 13.0°C
Ploiesti 10.9°C
Braila 13.0°C
Oradea 10.9°C
Arad 13.6°C
Pitesti 13.0°C
Baia Mare 10.0°C
Buzau 10.9°C
Satu Mare 10.0°C
Botosani 12.0°C
Piatra Neamt 10.9°C
Ramnicu Valcea 13.0°C
Drobeta Turnu Severin 15.0°C
Suceava 12.0°C
Curs valutar
04/09/2017
EUR4.59490.0004
USD3.8558-0.0072
XAU165.44071.7176
CHF4.02810.0054
CAD3.10750.0145
GBP4.99150.0002
MDL0.21660.0010
XDR5.47190.0001
Convertor valutar
din in
loading...

 


Oferta publicitate radio TV
Calendarul zilei
1916 - S-a nascut Aldo Moro, om politic italian (presedinte al Partidului Democrat Crestin); a fost rapit de un comando al grupului terorist "Brigazile rosii", la 16.03.1978 si asasinat la 09.05.1978.
1980 - S-a declansat primul razboi din Golf, conflict care a durat pana in anul 1988, timp in care au murit peste un milion de oameni; pagubele materiale au fost estimate la 400 de miliarde de dolari, iar problema prizonierilor de razboi nu este inca rezolvata. Cele doua state au reluat oficial relatiile diplomatice la 14.10.1990.
1991 - Sovietul suprem al Armeniei a proclamat Republica Armenia stat independent.
Cugetarea zilei, citate, ganduri celebre
Existenta
Sensul existentei omului este acela de a nu fi singur chiar daca este solidar cu universul in desertaciune. Astfel , sensul existentei omului este desertaciunea tuturor, nu numai a propriei lui existente. Sorin Cerin
Citeste si altele Recomandari literare Curiozitati, Stiati ca?
Planete
Venus este singura planeta din sistemul nostru solar care are miscarea proprie de rotatie invers decat a celorlalte planete?

Citeste si altele

TIMP LIBER

 
Gold FM Romania - SUS

Stiri

arhiva stiri preluare stiri Citeste stiri din:

Aboneaza-te la fluxul de stiri

Un proiect ROSTCLUB - constructie site | productie spoturi audio | productie spoturi video | Difuzare spoturi radio | Difuzare spoturi TV © Copyright ROSTCLUB All Rights Reserved.