RADIO ONLINE

MUZICA

Descarca gratis muzica - versuri, discorgafii Descarca gratis muzica veche - discografii celebre si versuri ale celor mai indragite melodii: 1, 2, 3... A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z
BIOGRAFII SI DISCOGRAFII:


Biografii - discografii ...citeste tot
Vezi toate biografiile Oferta Publicitate radio TV

BIOGRAFIE - DISCOGRAFIE QUEEN:

QUEEN


   Queen este o formaţie muzicală britanică de muzică rock activă în anii 1970, 1980 şi începutul anilor 1990 formată din Freddie Mercury, Brian May şi Roger Taylor, în 1970, din ceea ce rămăsese din formaţia Smile, cărora li s-a alăturat John Deacon completând structura formaţiei în 1971.

   Queen a devenit extrem de cunoscută şi iubită în mijlocul anilor 1970, păstrând până astăzi o remarcabilă bază internaţională de suporteri. Deşi a fost iniţial puternic criticată, mai apoi ignorată, în special de criticii de specialitate, şi mai ales în Statele Unite ale Americii, formaţia Queen a fost ulterior larg apreciată şi elogiată, recunoscându-i-se forţa creatoare, inovativitatea şi pionieratul într-o serie de subcurente rock aşa cum ar fi arena rock, glam rock, hard rock , heavy metal şi rock progresiv.

   Queen a fost adesea citată ca exercitând o influenţă puternică asupra multor artişti de mai târziu. A fost târziu, doar în 2001, când formaţiei i s-a acordat faima de a face parte din galeria dedicată celor mai buni artişti "rock'n'roll" din toate timpurile, Rock and Roll Hall of Fame, care se găseşte în Cleveland, Ohio.

   În 2004, cu ocazia alegerii formaţiei şi în instituţia similară britanică, United Kingdom Music Hall of Fame s-a menţionat video-ul promoţional al celor patru membri ai Queen, "Bohemian Rhapsody", una din piesele lor cele mai celebre, ca fiind factorul declanşator al erei video (conform originalului din engleză, "[the] jump-starting [of] the video era".

   Queen a fost, de asemenea, aleasă în RockWalk of Fame de la Guitar Center de pe Bulevardul Sunset din Hollywod, California şi în Hollywood Walk of Fame.

   Queen a avut de-a lungul timpului un total de 18 locuri întâi la categoria album, 17 locuri întâi la categoria single şi 8 locuri întâi la categoria DVD.

   După decesul lui Mercury din 1991 şi retragerea lui Deacon din 1997, May şi Taylor au continuat să cânte frecvenet împreună folosind numele Queen. Începând cu anul 2004, ei colaborează cu Paul Rodgers, sub numele de Queen + Paul Rodgers.

   Structura originală

   John Deacon (născut 1951), a fost basistul grupului cântând la chitară bas şi ritmică, respectiv la sintetizator. Deacon a fost singurul membru al formaţiei care nu şi-a adus nici o contribuţie vocală pe nici unul din albume şi ultimul care s-a alăturat grupului, în 1971. Deşi a compus cele mai puţine cântece ca membru individual, acestea au fost dintre cele mai iubite şi cântate, Another One Bites The Dust, You're My Best Friend şi I Want To Break Free. În recentul tur Queen plus Paul Rogers, Deacon a decis să nu participe.

   Queen, 1974. În sens orar de sus în jos: May, Taylor, Mercury, Deacon

   Brian May CBE (născut 1947), a fost liderul grupului cântând la chitară, pian, sintetizator şi fiind, de asemenea, vocalist. Ocazional, când asigura armonii vocale de acoperire, May cânta la pian şi sintetizator. Un număr de piese, aşa cum ar fi '39, Sleeping On The Sidewalk, Good Company şi She Makes Me îl au pe Brian May ca vocalist. Chitara pe care o foloseşte continuu din 1963, Red Special, a fost construită de May ajutat fiind de tatăl său. Ceea ce este remarcabil la această chitară semi-acustică este sunetul ei foarte asemănător cu cel al unei vioare construită de oricare din lutierii italiani celebri. Aceste sunete înalte dar calde, se datoresc atât concepţiei de construcţie a chitării, cât şi rezonanţei deosebite a corpului acesteia sculptat manual dintr-o bucată masivă de mahon veche de cel puţin 200 de ani.

   Freddie Mercury (1946 - 1991) a fost omul cel mai vizibil al grupului, vocalistul prin excelenţă, dar şi cel care a cântat foarte frecvent la pian şi sintetizator şi uneori chiar la chitară. Poziţia sa mereu vizibilă de "frontman", dar şi de "showman", a făcut ca remarcabilele sale calităţi de compozitor, textier şi pianist să fie adesea subestimate, neglijate sau chiar uitate. Mercury a scris majoritatea cântecelor de pe Greatest Hits. Mercury era de asemenea recunoscut pentru camaraderia şi colegialitatea cu care ajuta întotdeauna colegii la scrirea şi finisarea propriilor lor cântece. În calitate de cântăreţ, Freddie Mercury era posesorul unei voci extraordinare, cu un timbru distinct şi al unui excepţional registru vocal de 3 octave şi jumătate, deseori patru, având o tehnică impecabilă de căntăreţ de operă, putând uşor acoperi zona dintre un tenor şi un bariton. Pentru perioade limitate de timp, Mercury putea cânta chiar în regim de soprană sau mezzosoprană.

   Roger Taylor (născut 1949) a fost bateristul formaţiei Queen, cântând la baterie, percuţie, sintetizator şi fiind deseori vocalist. Aidoma lui Brian May, Roger Taylor a fost întotdeauna vocalist de acoperire. În anii 1970 a cântat frecvent ca lider vocalist, aşa cum ar fi în cântecele I'm In Love With My Car, Fight From The Inside şi Modern Times Rock 'n' Roll. De multe ori, suplinind bateria şi percuţia, Taylor cânta la chitară şi chitară bas, în special interpretând propriile sale compoziţii.

   Cronologie

   1968 -- Prima tentativă de a intra în lumea rock-ului, în formula – Brian May, Roger Taylor, Tim Staffell - a fost cu formaţia Smile. Nu au înregistrat decât un singur single, la casa de discuri Mercury Records din Statele Unite ale Americii (nici o legătură cu Freddie Mercury), titlul acestui single fiind Earth. Alte piese compuse de Smile: Polar Bear, April Lady, Step On Me, Blag, Doing All Right. În aceeaşi perioadă, Freddie a cântat cu formaţiile Ibex, Sour Milk Sea şi Wreckage.

   1970 -- Tim Staffel părăseşte formatia, pentru a se alătura unei trupe pe care o credea de succes, numită Humpy Bong. Mult mai importantă decât plecarea lui Staffel este evident cooptarea lui Freddie (care se numea, încă, Farrokh Bulsara), care redenumeşte formaţia Queen, motivând că i se pare un nume "regal şi splendid". Era desigur conştient de conotaţiile "gay" ale numelui (a se vedea drag queen), spunea tot el, dar considera ca această interpretare era doar una din faţetele cuvântului. În acelasi timp, Freddie şi-a schimbat legal numele din Bulsara în Mercury, celebrând astfel naşterea unui nou star rock, flamboiant şi imprevizibil, care avea sa facă istorie.

   1971 -- John Deacon este admis în formaţie, după cei trei din Queen schimbaseră deja trei basişti (Mike Grose, Doug Bogie şi Barry Mitchell). În aceasta formulă, care urma să devină cea de succes, Queen înregistrează cinci demo-uri (Keep Yourself Alive, Liar, Great King Rat, Jesus şi The Night Comes Down) în studiourile De Lane Lea din Londra. Atunci, nimeni nu a fost însă interesat de piesele lor.

   1973 -- Queen semnează un contract, după doi ani de aşteptare, cu Trident Audio Productions şi lucrează la înregistrarea primului lor album, Queen. Albumul omonim este precedat de single-ul Keep Yourself Alive, care nu ajunge în topurile Radio One, pe motiv ca ar fi hippie. Queen sunt atacaţi violent de presa britanică, care fiind total depăşită de creativitatea, forţa muzical novatoare şi de deschiderea simultană a noi sub-curente rock (aşa cum urma să fie total depăşită mai târziu şi presa muzicală de peste Ocean) nu înţelege nimic din amestecul scânteietor de hard, arena şi glam rock creat de formaţie. Totuşi, cei patru înregistrează sub pseudonimul Larry Lurex and the Volers From Venus un single I Can Hear Music (coperta The Beach Boys) / Goin' Back (coperta Dusty Springfield), pentru a testa piaţa, şi apoi lansează, pe 13 iulie, primul album. Cu toată antipatia presei scrise, Queen beneficiază încă din acest an, pe 25 iulie, de o sesiune de inregistrari la BBC şi de un fan club numai al lor.

   1975 - Queen ocupă primul loc al topurilor britanice cu single-ul Bohemian Rhapsody, timp de 9 săptamâni consecutive!

   1991, 24 noiembrie -- Se stinge din viaţă Freddie Mercury, considerat a fi parte esenţială a legendei formaţiei Queen.

   2005 -- Queen plănuiesc un nou turneu, avându-l ca invitat special pe Paul Rodgers, vocalistul de la Free şi Bad Company.


    Discografie

   Album de Studio

   Queen I (1973)

   Queen I este primul album al formaţiei Queen, apărut pe 13 iulie 1973. Sunt aspru criticaţi de presa din Marea Britanie, care nu întelege amestecul de hard şi glam rock creat de formaţie.

   Side one

1. "Keep Yourself Alive" (May) – 3:48
2. "Doing All Right" (May/Staffell) – 4:09
3. "Great King Rat" (Mercury) – 5:41
4. "My Fairy King" (Mercury) – 4:08

   Side two

1. "Liar" (Mercury) – 6:26
2. "The Night Comes Down" (May) – 4:23
3. "Modern Times Rock 'n' Roll" (Taylor) – 1:48
4. "Son and Daughter" (May) – 3:21
5. "Jesus" (Mercury) – 3:44
6. "Seven Seas of Rhye..." (Mercury) – 1:15

   Queen II (1974)

   Queen II este al doilea album de studio al formaţiei britanice Queen. Acesta a fost lansat în anul 1974. Albumul original era compus din două „feţe”, una „albă” şi una „neagră” (Side "White" şi Side "Black").

   Side "White"

1. „Procession” (May) – 1:12
2. „Father To Son” (May) – 6:14
3. „White Queen” (May) – 4:36
4. „Some Day One Day” (May) – 4:22
5. „The Loser In The End” (Taylor) – 4:03

   Side "Black"

1. „Ogre Battle” (Mercury) – 4:08
2. „Fairy Feller's Master-Stroke” (Mercury) – 2:41
3. „Nevermore” (Mercury) – 1:18
4. „The March Oh The Black Queen” (Mercury) – 6:33
5. „Funny How Love Is” (Mercury) – 2:50
6. „Seven Seas Of Rhye” (Mercury) – 2:49

   Sheer Heart Attak (1974)

   Side one

1. "Brighton Rock" (May) – 5:08
2. "Killer Queen" (Mercury) – 3:01
3. "Tenement Funster" (Taylor) – 2:48
4. "Flick of the Wrist" (Mercury) – 3:19
5. "Lily of the Valley" (Mercury) – 1:43
6. "Now I'm Here" (May) – 4:10

   Side two

1. "In the Lap of the Gods" (Mercury) – 3:20
2. "Stone Cold Crazy" (Mercury/May/Taylor/Deacon) – 2:12
3. "Dear Friends" (May) – 1:07
4. "Misfire" (Deacon) – 1:50
5. "Bring Back That Leroy Brown" (Mercury) – 2:13
6. "She Makes Me (Stormtrooper in Stilettoes)" (May) – 4:08
7. "In the Lap of the Gods... Revisited" (Mercury) – 3:42

   A Night At The Opera (1975)

   Side one

1. "Death on Two Legs (Dedicated to...)" (Freddie Mercury) – 3:43
2. "Lazing on a Sunday Afternoon" (Mercury) – 1:07
3. "I'm in Love with My Car" (Roger Taylor) – 3:04
4. "You're My Best Friend" (John Deacon) – 2:52

5. "'39" (Brian May) – 3:30
6. "Sweet Lady" (May) – 4:03
7. "Seaside Rendezvous" (Mercury) – 2:14

   Side two

1. "The Prophet's Song" (May) – 8:20
2. "Love of My Life" (Mercury) – 3:38
3. "Good Company" (May) – 3:23
4. "Bohemian Rhapsody" (Mercury) – 5:54
5. "God Save the Queen" (trad.; Arr. May) – 1:13

   A Day At The Races (1976)

   Side one

1. "Tie Your Mother Down" (May) – 4:47
2. "You Take My Breath Away" (Mercury) – 5:09
3. "Long Away" (May) – 3:34
4. "The Millionaire Waltz" (Mercury) – 4:54
5. "You and I" (Deacon) – 3:25

   Side two

1. "Somebody to Love" (Mercury) – 4:56
2. "White Man" (May) – 4:59
3. "Good Old-Fashioned Lover Boy" (Mercury) – 2:54
4. "Drowse" (Taylor) – 3:45
5. "Teo Torriatte (Let Us Cling Together)" (May) – 5:50

   News Of The World (1977)

   Side one

1. "We Will Rock You" Brian May 2:01
2. "We Are the Champions" Freddie Mercury 2:59
3. "Sheer Heart Attack" Roger Taylor 3:26
4. "All Dead, All Dead" Brian May 3:09
5. "Spread Your Wings" John Deacon 4:32
6. "Fight from the Inside" Roger Taylor 3:03

   Side two

7. "Get Down, Make Love" Freddie Mercury 3:51
8. "Sleeping on the Sidewalk" Brian May 2:59
9. "Who Needs You" John Deacon 3:07
10. "It's Late" Brian May 6:27
11. "My Melancholy Blues" Freddie Mercury 3:29
12. "We Will Rock You" (1991 Bonus Track Remix) Brian May 4:47

   Jazz (1978)

   Side one

1. "Mustapha" (Mercury) – 3:01
2. "Fat Bottomed Girls" (May) – 4:16
3. "Jealousy" (Mercury) – 3:13
4. "Bicycle Race" (Mercury) – 3:01
5. "If You Can't Beat Them" (Deacon) – 4:15
6. "Let Me Entertain You" (Mercury) – 3:01

   Side two

1. "Dead on Time" (May) – 3:23
2. "In Only Seven Days" (Deacon) – 2:30
3. "Dreamer's Ball" (May) – 3:30
4. "Fun It" (Taylor) – 3:29
5. "Leaving Home Ain't Easy" (May) – 3:15
6. "Don't Stop Me Now" (Mercury) – 3:29
7. "More of that Jazz" (Taylor) – 4:16

   The Game (1980)

   Side one

1. "Play the Game" (Mercury) - 3:30
2. "Dragon Attack" (May) - 4:18
3. "Another One Bites the Dust" (Deacon) - 3:35
4. "Need Your Loving Tonight" (Deacon) - 2:50
5. "Crazy Little Thing Called Love" (Mercury) - 2:44

   Side two

1. "Rock It (Prime Jive)" (Taylor) - 4:32
2. "Don't Try Suicide" (Mercury) - 3:53
3. "Sail Away Sweet Sister (To the Sister I Never Had)" (May) - 3:33
4. "Coming Soon" (Taylor) - 2:51
5. "Save Me" (May) - 3:50

   Flash Gordon (1980)

   Side 1

1. "Flash's Theme" (May) – 3:22
2. "In the Space Capsule (The Love Theme)" (Taylor) – 2:21
3. "Ming's Theme (In the Court of Ming the Merciless)" (Mercury) – 2:53
4. "The Ring (Hypnotic Seduction of Dale)" (Mercury) – 1:15
5. "Football Fight" (Mercury) – 1:29
6. "In the Death Cell (Love Theme Reprise)" (Taylor) – 2:26
7. "Execution of Flash" (Deacon) – 0:43
8. "The Kiss (Aura Resurrects Flash)" (Mercury) – 2:11

   Side 2

1. "Arboria (Planet of the Tree Men)[1]" (Deacon) – 1:41
2. "Escape from the Swamp" (Taylor) – 1:37
3. "Flash to the Rescue" (May) – 2:47
4. "Vultan's Theme (Attack of the Hawk Men)" (Mercury) – 1:15
5. "Battle Theme" (May) – 2:20
6. "The Wedding March" (Wagner arr.May) – 0:56
7. "Marriage of Dale and Ming (And Flash Approaching)" (May/Taylor) – 2:04
8. "Crash Dive on Mingo City" (May) – 0:46
9. "Flash's Theme Reprise (Victory Celebrations)" (May) – 1:39
10. "The Hero" (May) – 3:31

   Hot Space (1982)

   Hot Space este al zecelea album de studio al formaţiei Queen, lansat pe 21 mai 1982. Îndepărtându-se destul de evident de direcţia muzicală a compoziţiilor anterioare, formaţia a introdus foarte multe elemente de disco, pop, R&B şi dance, fiind parţial influenţaţi de succesul hitului lor din 1980, Another One Bites The Dust. Aceste schimbări au făcut ca albumul să nu fie atât de popular printre fanii care preferau stilul de rock tradiţional care era asociat cu formaţia, deşi Hot Space nu a întrerupt tradiţia Queen de a încorpora o multitudine de genuri muzicale şi influenţe în muzica lor.

   Side one

1. "Staying Power" (Mercury) – 4:10
2. "Dancer" (May) – 3:46
3. "Back Chat" (Deacon) – 4:31
4. "Body Language" (Mercury) – 4:29
5. "Action This Day" (Taylor) – 3:33

   Side two

1. "Put Out the Fire" (May) – 3:15
2. "Life Is Real (Song for Lennon)" (Mercury) – 3:39
3. "Calling All Girls" (Taylor) – 3:53
4. "Las Palabras de Amor (The Words of Love)" (May) – 4:26
5. "Cool Cat" (Deacon / Mercury) – 3:26
6. "Under Pressure" (Queen / Bowie) – 4:02

   The Works (1984)

   Side one

1. "Radio Ga Ga" (Taylor) – 5:24
2. "Tear It Up" (May) – 3:28
3. "It's a Hard Life" (Mercury) – 4:08
4. "Man on the Prowl" (Mercury) – 3:28

   Side two

1. "Machines (Or 'Back to Humans')" (May/Taylor) – 5:10
2. "I Want to Break Free" (Deacon) – 3:20

3. "Keep Passing the Open Windows" (Mercury) – 5:21
4. "Hammer to Fall" (May) – 4:28
5. "Is This the World We Created...?" (Mercury/May) – 2:13

   A Kind Of Magic (1986)

   Side one

1. "One Vision" (Queen) – 5:10
2. "A Kind of Magic" (Taylor) – 4:24
3. "One Year of Love" (Deacon) – 4:26
4. "Pain Is So Close to Pleasure" (Deacon, Mercury) – 4:21
5. "Friends Will Be Friends" (Mercury, Deacon) – 4:07

   Side two

1. "Who Wants to Live Forever" (May) – 5:15
2. "Gimme the Prize (Kurgan's Theme)" (May) – 4:34
3. "Don't Lose Your Head" (Taylor) – 4:38
4. "Princes of the Universe" (Mercury) – 3:32

   The Miracle (1989)

   Side one

1. "Party" (Queen) – 2:24
2. "Khashoggi's Ship" (Queen) – 2:47
3. "The Miracle" (Queen) – 5:02
4. "I Want It All" (Queen) – 4:40
5. "The Invisible Man" (Queen) – 3:55

   Side two

1. "Breakthru" (Queen) – 4:07
2. "Rain Must Fall" (Queen) – 4:20
3. "Scandal" (Queen) – 4:42
4. "My Baby Does Me" (Queen) – 3:22
5. "Was It All Worth It" (Queen) – 5:45

   Innuendo (1991)

   Innuendo este un album al formaţiei Queen, lansat în anul 1991 de casa de discuri EMI. Este al paisprezecelea album de studio şi ultimul realizat de trupă în timpul vieţii lui Freddie Mercury, care a decedat în acelaşi an în urma maladiei SIDA. Innuendo este considerat atât de către critici cât şi de fani ca fiind unul din cele mai consistente albume de studio Queen.

1. Innuendo (Queen)

2. I'm Going Slightly Mad (Queen)
3. Headlong (Queen)
4. I Can't Live with You (Queen)
5. Don't Try So Hard (Queen)
6. Ride the Wild Wind (Queen)
7. All God's People (Queen şi Mike Moran)
8. These Are the Days of Our Lives (Queen)
9. Delilah (Queen)
10. The Hitman (Queen)
11. Bijou (Queen)
12. The Show Must Go On (Queen)


   Made In Heaven (1995)

1. "It's a Beautiful Day" (Queen) – 2:32
2. "Made in Heaven" (Mercury) – 5:25
3. "Let Me Live" (Queen) – 4:45
4. "Mother Love" (May / Mercury) – 4:49
5. "My Life Has Been Saved" (Queen) – 3:15
6. "I Was Born to Love You" (Mercury) – 4:49
7. "Heaven for Everyone" (Taylor) – 5:36
8. "Too Much Love Will Kill You" (May / Musker / Lamers) – 4:20
9. "You Don't Fool Me" (Queen) – 5:24
10. "A Winter's Tale" (Queen) – 3:49
11. "It's a Beautiful Day (Reprise)" (Queen) – 3:01
12. "Yeah" (Queen) – 0:04

   Album de Studio Queen + Paul Rodgers

   The Cosmos Rocks (2008)

   The Cosmos Rocks este albumul de debut al formaţiei engleze Queen + Paul Rodgers, lansat pe 15 septembrie 2008 în Uniunea Europeană şi pe 28 octombrie 2008 în America de Nord. Conţine 14 piese noi scrise de Brian May, Paul Rodgers şi Roger Taylor.

1. Cosmos Rockin' (4:10)
2. Time To Shine (4:23)
3. Still Burnin' (4:04)
4. Small (4:39)
5. Warboys (3:18)
6. We Believe (6:08)
7. Call Me (2:59)
8. Voodoo (4:27)
9. Some Things That Glitter (4:03)
10. C-lebrity (3:38)
11. Through The Night (4:54)
12. Say It's Not True (4:00)
13. Surf's Up . . . School's Out ! (5:38)
14. small reprise (2:05)

   Albume Live

   Live Killers (1979)

   Side 1

1. "We Will Rock You" (fast version) – 3:18
2. "Let Me Entertain You" – 3:15
3. "Death on Two Legs (Dedicated To...)" – 3:31
4. "Killer Queen" – 1:59
5. "Bicycle Race" – 1:28
6. "I'm in Love with My Car" – 2:08
7. "Get Down, Make Love" – 4:31
8. "You're My Best Friend" – 2:08

   Side 2

1. "Now I'm Here" – 8:42
2. "Dreamer's Ball" – 3:44
3. "Love of My Life" – 4:57
4. "'39" – 3:26
5. "Keep Yourself Alive" – 4:02

   Side 3

1. "Don't Stop Me Now" – 4:28
2. "Spread Your Wings" – 5:17
3. "Brighton Rock" – 12:13

   Side 4

1. "Bohemian Rhapsody" (intro: "Mustapha") – 6:02
2. "Tie Your Mother Down" – 3:40
3. "Sheer Heart Attack" – 3:35
4. "We Will Rock You" – 2:48
5. "We Are the Champions" – 3:27
6. "God Save the Queen" – 1:31

   Live Magic (1986)

   Side one

1. "One Vision" (Queen) - 5:09
2. "Tie Your Mother Down" (May) - 2:59
3. "Seven Seas of Rhye" (Mercury) - 1:21
4. "A Kind of Magic" ('full live version' only on CD) (Taylor) - 5:29
5. "Under Pressure" (Queen, Bowie) - 3:49
6. "Another One Bites the Dust" ('full live version' only on CD) (Deacon) - 5:50

   Side two

1. "I Want to Break Free" (Deacon) - 2:40
2. "Is This the World We Created?" (Mercury/May) - 1:34
3. "Bohemian Rhapsody" (Mercury) - 4:42

4. "Hammer to Fall" ('full live version' only on CD) (May) - 5:20
5. "Radio Ga Ga" (Taylor) - 4:27
6. "We Will Rock You" (May) - 1:33
7. "Friends Will Be Friends" (Mercury/Deacon) - 1:09
8. "We Are the Champions" (Mercury) - 2:01
9. "God Save the Queen" (Trad. arr. May) - 1:19

   Live at Wembley '86 (1992)

   Disc one

1. "One Vision" (Queen) – 5:50
2. "Tie Your Mother Down" (Brian May) – 3:52
3. "In the Lap of the Gods...Revisited"[1] (Freddie Mercury) – 2:44
4. "Seven Seas of Rhye" (Mercury) – 1:19
5. "Tear It Up" (May) – 2:12
6. "A Kind of Magic" (Roger Taylor) – 8:41
7. "Under Pressure" (Queen, David Bowie) – 3:41
8. "Another One Bites the Dust" (John Deacon) – 4:54
9. "Who Wants to Live Forever" (May) – 5:16
10. "I Want to Break Free" (Deacon) – 3:34
11. "Impromptu" (Queen) – 2:55
12. "Brighton Rock Solo" (May) – 9:11
13. "Now I'm Here" (May) – 6:19

   Disc two

1. "Love of My Life" (Mercury) – 4:47
2. "Is This the World We Created?" (Mercury, May) – 2:59
3. "(You're So Square) Baby I Don't Care" (Jerry Leiber, Mike Stoller) – 1:34
4. "Hello Mary Lou (Goodbye Heart)" (Gene Pitney) – 1:24
5. "Tutti Frutti" (Little Richard) – 3:23[2]
6. "Gimme Some Lovin'" (Steve Winwood, Spencer Davis, Muff Winwood) – 0:55
7. "Bohemian Rhapsody" (Mercury) – 5:50
8. "Hammer to Fall" (May) – 5:36
9. "Crazy Little Thing Called Love" (Mercury) – 6:27
10. "Big Spender" (Dorothy Fields, Cy Coleman) – 1:07
11. "Radio Ga Ga" (Taylor) – 5:57
12. "We Will Rock You" (May) – 2:46
13. "Friends Will Be Friends" (Mercury, Deacon) – 2:08
14. "We Are the Champions" (Mercury) – 4:05
15. "God Save the Queen" (arr. May) – 1:27

   Queen On Fire - Live at the Bowl (2004)

   Queen On Fire - Live at the Bowl este un dublu album live al formaţiei engleze Queen, lansat pe 25 octombrie 2004 în Europa şi pe 9 noimebrie 2004 în America de Nord.

   A fost înregistrat live la National Bowl, Milton Keynes, Regatul Unit, pe 5 iunie 1982 în timpul turneului european Hot Space. De asemenea, a fost lansat şi un DVD ce conţine concertul şi material bonus cum ar fi interviuri cu formaţia şi secvenţe din alte concerte ale turneului.

   În 2005, albumul a fost lansat şi ca triplu LP, ca toate celelalte albume Queen.

   În chart-urile britanice, CD-ul a ajuns pe poziţia maximă 20 iar DVD-ul pe 1, în timp ce în Statele Unite, nici albumul şi nici DVD-ul nu au apărut în chart-uri.

   Discul 1

1. Flash (May)
2. The Hero (May)
3. We Will Rock You (Fast) (May)
4. Action This Day (Taylor)
5. Play the Game (Mercury)
6. Staying Power (Mercury)
7. Somebody to Love (Mercury)
8. Now I'm Here (May)
9. Dragon Attack (May)
10. Now I'm Here (Reprise) (May)
11. Love of My Life (Mercury)
12. Save Me (May)
13. Back Chat (Deacon)

   Discul 2

1. Get Down, Make Love (Mercury)
2. Guitar Solo (May)
3. Under Pressure (Queen/Bowie)
4. Fat Bottomed Girls (May)
5. Crazy Little Thing Called Love (Mercury)
6. Bohemian Rhapsody (Mercury)
7. Tie Your Mother Down (May)
8. Another One Bites the Dust (Deacon)
9. Sheer Heart Attack (Taylor)
10. We Will Rock You (May)
11. We Are the Champions (Mercury)
12. God Save the Queen (Trad. arr. May)

   Return of the Champions (2005)

   Return of the Champions este un dublu album live al formaţiei britanice de rock Queen + Paul Rodgers. A fost înregistrat în mai 2005 în timpul turneului european Queen + Paul Rodgers la Hallam FM Arena din Sheffield, Regatul Unit (excepţie făcând "Imagine", cântată în Hyde Park, Londra imediat după atentatele teroriste din Londra din acel an (7 iulie 2005) şi lansat pe data de 19 septembrie în Europa. De asemenea, în luna octombrie a fost lansat şi un DVD al aceluiaşi concert.

   Discul 1

1. "Reaching Out" (Black, Hill) - cântat de Rodgers
2. "Tie Your Mother Down" (May) - cântat de Rodgers
3. "I Want to Break Free" (Deacon) - cântat de Rodgers

4. "Fat Bottomed Girls" (May) - cântat de Rodgers
5. "Wishing Well" (Rodgers, Kossoff, Bundrick, Yamauchi, Kirke) - cântat de Rodgers
6. "Another One Bites the Dust" (Deacon) - cântat de Rodgers
7. "Crazy Little Thing Called Love" (Mercury) - cântat de Rodgers
8. "Say It's Not True" (Taylor) - cântat de Taylor
9. "'39" (May) - cântat de May
10. "Love of My Life" (Mercury) - cântat de May
11. "Hammer to Fall" (May) - cântat de May şi Rodgers
12. "Feel Like Makin' Love" (Rodgers, Ralphs) - cântat de Rodgers
13. "Let There Be Drums" (Nelson, Podolor)
14. "I'm in Love with My Car" (Taylor) - cântat de Taylor
15. "Guitar solo" (May)
16. "Last Horizon" (May)

   Discul 2

1. "These Are the Days of Our Lives" (Queen) - cântat de Taylor
2. "Radio Ga Ga" (Taylor) - cântat de Taylor şi Rodgers

3. "Can't Get Enough" (Ralphs) - cântat de Rodgers
4. "A Kind of Magic" (Taylor) - cântat de Rodgers
5. "I Want It All" (Queen) - cântat de Rodgers şi May
6. "Bohemian Rhapsody" (Mercury) - pre-înregistrare a lui Mercury cu ultimele versuri cântate de Rodgers
7. "The Show Must Go On" (Queen) - cântat de Rodgers
8. "All Right Now" (Fraser, Rodgers) - cântat de Rodgers
9. "We Will Rock You" (May) - cântat de Rodgers
10. "We Are the Champions" (Mercury) - cântat de Rodgers
11. "God Save the Queen" (Traditional, arr. May)
12. "It's a Beautiful Day (Remix)" (Queen) - pre-înregistrare a lui Mercury
13. "Imagine" (Lennon) - cântat de May, Taylor şi Rodgers

   Queen Rock Montreal (2007)

   Queen Rock Montreal este un album live al formaţiei engleze Queen. A apărut ca CD dublu / triplu vinil în anul 2007, pe data de 28 octombrie în Australia, 29 octombrie în Europa şi 30 octombrie în Statele Unite.

   A fost înregistrat în Montreal, Quebec, Canada la Montreal Forum pe 24 şi 25 noiembrie, 1981, cu exact zece ani înainte de decesul solistului Freddie Mercury. Acest album marchează prima apariţie oficială a soundtrack-ului concertului We Will Rock You în format audio.

   Spre diferenţă de versiunea video originală, numită We Will Rock You, noul Queen Rock Montreal conţine întreg concertul.

   Discul întâi:

1. Intro (Taylor)
2. We Will Rock You (Fast) (May)
3. Let Me Entertain You (Mercury)
4. Play the Game (Mercury)
5. Somebody to Love (Mercury)
6. Killer Queen (Mercury)
7. I'm in Love With My Car (Taylor)
8. Get Down, Make Love (Mercury)
9. Save Me (May)
10. Now I'm Here (May)
11. Dragon Attack (May)
12. Now I'm Here (Reprise) (May)
13. Love of My Life (Mercury)

   Discul doi:

1. Under Pressure (Queen/Bowie)
2. Keep Yourself Alive (May)
3. Drum and Tympani Solo (Taylor)
4. Guitar Solo (May)
5. Flash (May)
6. The Hero (May)
7. Crazy Little Thing Called Love (Mercury)
8. Jailhouse Rock (Leiber/Stoller)
9. Bohemian Rhapsody (Mercury)
10. Tie Your Mother Down (May)
11. Another One Bites the Dust (Deacon)
12. Sheer Heart Attack (Taylor)
13. We Will Rock You (May)
14. We Are the Champions (Mercury)
15. God Save the Queen (tape) (arr. May)

   Componenţă şi studii

Freddie Mercury – Ealing Art School (şcoala de Arte)
Brian May – London Imperial College (Fizică)
Roger Taylor – London Hospital School (Stomatologie)
John Deacon – Chelsea College (Electronice)




STIRI

Stiri

STIRI LOCALE
Top Stiri
Actualitatea 
Oferta publicitate radio TV

UTILE

Meteo
05-09-2017 06:00
Bucuresti 11.5°C
Constanta 16.4°C
Timisoara 8.6°C
Cluj Napoca 7.0°C
Galati 16.0°C
Brasov 11.7°C
Craiova 13.0°C
Ploiesti 10.9°C
Braila 13.0°C
Oradea 10.9°C
Arad 13.6°C
Pitesti 13.0°C
Baia Mare 10.0°C
Buzau 10.9°C
Satu Mare 10.0°C
Botosani 12.0°C
Piatra Neamt 10.9°C
Ramnicu Valcea 13.0°C
Drobeta Turnu Severin 15.0°C
Suceava 12.0°C
Curs valutar
04/09/2017
EUR4.59490.0004
USD3.8558-0.0072
XAU165.44071.7176
CHF4.02810.0054
CAD3.10750.0145
GBP4.99150.0002
MDL0.21660.0010
XDR5.47190.0001
Convertor valutar
din in
loading...

 


Oferta publicitate radio TV
Calendarul zilei
1939 - S-a nascut Eddie Kendricks, vocalist american (The Temptations).
1948 - S-a nascut Darryl Way, violonist, pianist si compozitor britanic (Curved Air, Wolf).
1961 - S-a nascut Sarah Dallin, cantareata britanica (Bananarama).
Cugetarea zilei, citate, ganduri celebre
Resemnare
Deznadejdea invata cu incetul sa se prefaca in resemnare. Cezar Petrescu
Citeste si altele Recomandari literare Curiozitati, Stiati ca?
Plante
Urzica este una dintre plantele cu cele mai multe proprietati vindecatoare, care te poate ajuta sa iti revigorezi organismul si sa ii asiguri sanatatea. Prin continutul mare de vitamine, aminoacizi, saruri minerale si proteine, urzicile pot fi un ajutor pretios atat ca aliment, cat si ca plante medicinale pentru a curata organismul de toxine si pentru refacere dupa anotimpul rece.

Citeste si altele

TIMP LIBER

 
Gold FM Romania - SUS

Stiri

arhiva stiri preluare stiri Citeste stiri din:

Aboneaza-te la fluxul de stiri

Un proiect ROSTCLUB - constructie site | productie spoturi audio | productie spoturi video | Difuzare spoturi radio | Difuzare spoturi TV © Copyright ROSTCLUB All Rights Reserved.