RADIO ONLINE

MUZICA

Descarca gratis muzica - versuri, discorgafii Descarca gratis muzica veche - discografii celebre si versuri ale celor mai indragite melodii: 1, 2, 3... A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z
BIOGRAFII SI DISCOGRAFII:


Biografii - discografii ...citeste tot
Vezi toate biografiile Oferta Publicitate radio TV

BIOGRAFIE - DISCOGRAFIE STEFAN BANICA (Sr. & Jr.):

STEFAN BANICA (Sr. & Jr.)

STEFAN BANICA SENIOR

   Ştefan Bănică (senior) (n. 11 noiembrie 1933, Călăraşi - d. 26 mai 1995) a fost un actor complex de teatru şi film. S-a mai remarcat ca un bun cântăreţ.

   A realizat un cuplu comic celebru alături de Stela Popescu în spectacole de revistă şi divertisment la televiziune.

   Interpretarea sa deosebita a facut ca multe melodii sa devina nemuritoare, dintre acestea amintim:

"Îmi acordaţi un dans"
"Cum am ajuns să te iubesc"
"Gioconda se mărită"

"Hei, coşar, coşar"
"Astă seară mă fac praf"

Ştefan Bănică şi Gică Petrescu 1982

Stefan Banica senior - Cine umbla noaptea prin vecini

Stefan Banica senior - Doi Poli


   Filmografie

- Cel mai iubit dintre pământeni (1993)
- Harababura (1990)
- De ce trag clopotele, Mitică? (1982)
- Singur printre prieteni (1979)
- Nea Mărin miliardar (1978)
- Cianura şi picatura de ploaie (1978)
- Septembrie (1978)
- Fair Play (1977)
- Păcală (1974)
- Proprietarii (1973)
- Brigada Diverse intra in actiune (1970)
- Brigada Diverse in alerta (1971)
- Cîntecele mării (1970)
- Vin cicliştii (1968)
- Zile de vară (1968)
- Împuşcături pe portativ (1967)
- Tunelul (1967)
- Golgota (1966)
- Dincolo de barieră (1965)

   Fiul său, Stefan Bănică junior i-a urmat cariera atât în actorie, dar mai ales în muzică.



STEFAN BANICA JUNIOR

        www.stefanbanicajr.ro

   Cunoscut publicului mai intai ca actor prin aparitiile sale in filme sau numeroasele piese de teatru in care a jucat, Stefan Banica Jr. este una dintre cele mai populare vedete din Romania. Simpla sa prezenta pe o scena sau in fata unei camere de luat vederi face ca multe inimi care apartin sexului frumos sa bata intr-un ritm alert.

   Cariera sa muzicala a inceput prin 1992 cand a inregistrat primul album intitulat "Un actor, un rock’n’roll". A urmat apoi, in 1996, discul "Te rock... frumos", un album la care Stefan a colaborat pentru prima data cu trupa "Rock’n’roll Band" Si grupul vocal "The ‘50’s".

   In anul 2000, Stefan Banica s-a prezentat cu albumul "Cel de acum" care prin muzicalitate il reprezinta pe artist cel mai bine. Rasplata sa cea mai mare, pe langa marele sau succes la public a fost castigarea Premiului 1 la Mamaia 2000 cu piesa "Poveste". Anul 2002 a adus si lansarea noului album "De dragoste in toate felurile" care a avut un succes enorm.

   Primul single "Gaseste-mi loc in inima ta" s-a aflat multa vreme in primele pozitii ale topurilor din Romania. Al doilea extras pe single din acest album, "Te iubesc femeie...", s-a bucurat si el de un real succes, si datorita prezentei in videoclip a celebrei Andreea Marin.

   Piesa "Gaseste-mi loc in inima ta" a castigat si primul loc la sectiunea slagare a la Festivalul Mamaia 2002!

   Cum Stefan Banica s-a lansat si a devenit cunoscut ca actor, merita mentionate si filmele in care a jucat: 1984 – serial TV “Eroii nu au varsta” (regia M. Constantinescu / Dan Mironescu), 1986 – "Liceenii" (regia Nicolae Corjos), 1987 – “Extemporal la dirigentie” (Nicolae Corjos), 1988 – serial TV “O calatorie de neuitat” (Geo Saizescu), 1990 – “Liceenii rock’n’roll” (Nicolae Corjos), 1992 – “Templul tacerii” (George Buseican), 1998 – “Triunghiul mortii” (Sergiu Nicolaescu), 2000 – “Ada Kaleh” – (Mircea MureSan).

   Unul din rolurile de televiziune recente este cel al mafiotului Ciupanezu, din serialul "Baieti buni", difuzat de Pro tv.

   Cariera, atat muzicala, cat si cea de actor, a fost incununata, pana acum, cu o multime de premii: 1987 - Premiul ACIN de interpretare (pentru rolul Mihai din Liceenii) 1995 - Cea mai bună emisiune de divertisment TV - Ceaiul de la ora 5 1998 - Cel mai bun cuplu muzical satiric TV - Popeasca & Bănică, Moftul roman 1999 - Premiul Mari cupluri ale micului ecran - Popeasca & Bănică 1999 - Cel mai bun interpret rock, District-Dialog 2000 - Locul 1, secţiunea şlagăre, Festivalul de la Mamaia 2001 - Cel mai bun album pop-rock, Premiile Industriei Muzicale Romaneşti 2002 - Locul 1, secţiunea şlagăre, Festivalul de la Mamaia 2002 - Cel ma bun cantăreţ, Radio Romania 2002 - Artistul anului, Radio Romania 2002 - Cel mai iubit interpret, Radio Bucureşti 2002 - Cel mai iubit cantăreţ, Surprize, Surprize, TVR 2003 - Premiul TV K Lumea 2003 - Cel ma bun cantăreţ, Radio Romania 2003 - Vedeta anului, Actualitatea muzicală 2003 - Best Male, MTV 2004 - Cel mai iubit cantăreţ, Surprize, Surprize, TVR 2004 - Ordinul Cavalerului, Preşedinţia Romaniei DISC DE PLATINĂ - „De dragoste... in toate felurile” DISC DE AUR - „Zori de zi".

   Discografie

   UN ACTOR - UN ROCK'N'ROLL - caseta audio - Drăgan Music, 1992

   FAŢA A

1. ROCK'N'ROLL
2. OMUL NEGRU
3. DE CE?
4. RENDEZ-VOUS-UL DIN VIS
5. STEA DE CINEMA
6. MĂ IUBEŞTI

   FAŢA B

1. DIRIGA
2. POATE
3. TE IUBESC CA UN BLEG
4. LUANA
5. ZIUA
6. CRISTINA

   TE ROCK FRUMOS - Roton, 1996

RODICA
FII GAGICA MEA
FĂRĂ ROST
MUNCITORUL ROMÂN
CAVALERUL COSTEL
EL TE PLACE
LUI
(NU POT) SĂ ÎNTELEG
MĂ CALCI PE NERVI
CÂNTEC FĂRĂ TITLU
CREţU (ZIS ŞI FLEţU)
URÂTA

   CEL DE ACUM - Media Pro Music, 2000

S-O CREZI TU
ARMATA
NOI CEI DE ACUM
FATA CU OCHII DE MĂRGEAN
PROSOPU' !
POVESTE
BUBULINA GOSPODINA
DURLI-DURLI-DA
NUţI
PITICU ROUND&ROUND
MI-E DOR DE OCHII TĂI
ROOM SERVICE

   DOAR UN CRĂCIUN CU TINE - Media Pro Music, 2000

E MOŞ CRĂCIUN
DOAR UN CRĂCIUN CU TINE
SĂRBĂTOAREA SFÂNTĂ
MOŞ CRĂCIUN CU PLETE DALBE
O, CE VESTE MINUNATĂ
WHITE CHRISTMAS
BLUE CHRISTMAS
PEACE IN THE VALLEY
CHRISTMAS COMES TO US ALL ONCE A YEAR

   DE DRAGOSTE... ÎN TOATE FELURILE - Media Services, 2001

GASEŞTE-MI LOC ÎN INIMA TA
AM UITAT
ĂSTA-S EU!
FATA DIN VISUL MEU
MARUS COCOON
GEORGET
ÎNCĂ O ZI
TE IUBESC, FEMEIE
ASTA A FOST, ATÂT A RĂMAS !
FIARA
IANI

   ŞTEFAN BANICĂ JR. ÎN CONCERT - Media Services, 2003

ĂSTA'S EU
MI-E DOR DE OCHII TĂI
THIS CAT
ROOM SERVICE
ÎNCĂ O ZI
SWEET CHARIOT
RODICA
ANI DE LICEU
TE IUBESC (...FEMEIE)
DOAR UN CRĂCIUN
CAN'T HELP FALLING IN LOVE
POVESTE ROCK'N'ROLL
GASEŞTE-MI LOC ÎN INIMA TA
PRETTY WOMAN

   ZORI DE ZI - Media Services, 2003

AM S-O AŞTEPT MEREU
NU PLÂNGE, BABY
CINE EŞTI (CHIP DE LUNĂ)
ANEMONA
IUBEŞTE-O SINCER
CÂT POţI FI DE UAU
ZORI DE ZI
EŞTI TOT CE AM MAI BUN
NU MAI CRED NIMIC
VETA
TOATA LUMEA SE DISTREAZĂ
CE-AM IUBIT
DOAR O DATĂ-I CRĂCIUNUL
DOAR UN CRĂCIUN CU TINE!
SĂRBĂTOAREA SFÂNTĂ

   LIVE LA SALA PALATULUI (2004) - DVD

INTRO
E MOŞ CRĂCIUN
MI-E DOR DE OCHII TĂI
I'M DREAMING OF A WHITE CHRISTMAS
ĂSTA-S EU
O, CE VESTE MINUNATĂ
ANI DE LICEU
TE IUBESC, FEMEIE
SĂRBATOAREA SFÂNTĂ
SATISFACTION
SILENT NIGHT
JOSHUA
DOAR UN CRĂCIUN CU TINE
ÎNCĂ O ZI
POVESTE ROCK'N'ROLL
GĂSEŞTE-MI LOC ÎN INIMA TA
MOŞ CRĂCIUN CU PLETE DALBE
FALLING IN LOVE WITH YOU
PRETTY WOMAN

   NUMELE TĂU - Media Services, 2005

NUMELE TĂU - limba română
NUMELE TĂU - simfonic
NUMELE TĂU - limba engleză
NUMELE TĂU - varianta acustică 1
NUMELE TĂU - varianta acustică 2

   DUETE - Media Services, 2005

CUM AM AJUNS SĂ TE IUBESC! cu Ştefan Banică Sr.

PROSOPUL cu Andra

FII GAGICA MEA cu A.G. Weinberger
IUBEŞTE SINCER cu Angela Similea

BUBULINA GOSPODINA cu Gabriel Cotabiţă
NOI CEI DE ACUM cu Loredana Groza
AM S-O AŞTEPT MEREU cu Nicu Alifantis
ÎNCĂ O ZI cu Nicola
MI-E DOR DE OCHII TĂI cu Bodo (PROCONSUL)
TE IUBESC, FEMEIE (BĂRBATE)! cu Andreea Marin
FATA DIN VISUL MEU cu Alexandru Arşinel
TOATĂ LUMEA DANSEAZĂ cu DJ Phantom
VIAţA E FRUMOASĂ - Bonus Track

   DVD - 13 piese muzicale

1. Gaseste-mi loc in inima ta
2. Cum am ajuns sa te iubesc (feat Stefan Banica Sr)
3. Toata lumea danseaza (feat Dj Phantom)

4. Inca o zi
5. Te iubesc femeie (barbate) (feat. Andreea Marin)
6. Numele tau (feat. Angela Gheorghiu)
7. Am s-o astept mereu
8. Stefan Banica Jr – Vorbe-n vant
9. Poveste rock'n'roll
10. Stefan Banica Jr – Veta
11. Iubeste-o sincer
12. Asta-s eu!
13. Doar o data-i Craciunul

   MARILE HITURI (CD+DVD) - Cat Music, 2007

CD - 20 piese muzicale

1. Gaseste-mi loc in inima ta
2. Cum am ajuns sa te iubesc (feat. Stefan Banica Sr.)
3. Mi-e dor de ochii tai (in concert)
4. Toata lumea danseaza (feat. Dj Phantom)
5. Inca o zi
6. Te iubesc femeie (barbate) (feat. Andreea Marin)
7. Numele tau (feat. Angela Gheorghiu)
8. Am s-o astept mereu
9. Bubulina, gospodina (feat. Gabriel Cotabita)
10. Vorbe-n vant
11. Ani de liceu (in concert)
12. Prosopul (feat. Andra)
13. Viata e frumoasa
14. Poveste rock'n'roll (in concert)
15. Veta
16. Zori de zi
17. Iubeste-o sincer
18. Asta-s eu!
19. Ai un prieten
20. Doar o data-i Craciunul

   IMPREUNA - Roton, 2007

ACEEASI
S-O FACEM LATA
FATA
IMPREUNA
DANSEAZA BABA
TU SI EU
TANTA
MI-E DOR DE TINE
MR. ROCK'N'ROLL
PROTEST
NOPTI IN TURNEU
STOP! (VREAU O SCHIMBARE!)
EPILOG

   Un Craciun cu Stefan Banica (2009)

Stefan Banica Jr. - Joy To The World - Merry Christmas Everyone
Stefan Banica Jr. - I'll Be Home For Christmas
Stefan Banica Jr. - Doar odata-i Craciunul
Stefan Banica Jr. - Doar un Craciun cu tine
Stefan Banica Jr. - Reach Out To Jesus
Stefan Banica Jr. - Adeste Fideles
Stefan Banica Jr. - Silver Bells
Stefan Banica Jr. - Ho Ho Ho
Stefan Banica Jr. - O brad frumos
Stefan Banica Jr. - O ce veste minunata.

   Super love (2010)

Stefan Banica Jr. - Cantec pentru Violeta
Stefan Banica Jr. - La multi ani de ziua ta
Stefan Banica Jr. - Nu trece zi
Stefan Banica Jr. - Super-Love

Stefan Banica Jr. - Strange-ma-n brate
Stefan Banica Jr. - Gustul dragostei
Stefan Banica Jr. - Ce frumoasa esti azi
Stefan Banica Jr. - E bezna rau (in capul tau)!
Stefan Banica Jr. - Romania impreuna
Stefan Banica Jr. - E dreptul tau
Stefan Banica Jr. - Dragostea doare
Stefan Banica Jr. - Fa-mi loc in patul tau!




STIRI

Stiri

STIRI LOCALE
Top Stiri
Actualitatea 
Oferta publicitate radio TV

UTILE

Meteo
05-09-2017 06:00
Bucuresti 11.5°C
Constanta 16.4°C
Timisoara 8.6°C
Cluj Napoca 7.0°C
Galati 16.0°C
Brasov 11.7°C
Craiova 13.0°C
Ploiesti 10.9°C
Braila 13.0°C
Oradea 10.9°C
Arad 13.6°C
Pitesti 13.0°C
Baia Mare 10.0°C
Buzau 10.9°C
Satu Mare 10.0°C
Botosani 12.0°C
Piatra Neamt 10.9°C
Ramnicu Valcea 13.0°C
Drobeta Turnu Severin 15.0°C
Suceava 12.0°C
Curs valutar
04/09/2017
EUR4.59490.0004
USD3.8558-0.0072
XAU165.44071.7176
CHF4.02810.0054
CAD3.10750.0145
GBP4.99150.0002
MDL0.21660.0010
XDR5.47190.0001
Convertor valutar
din in
loading...

 


Oferta publicitate radio TV
Calendarul zilei
1869 - S-a nascut Andre Gide, romancier, dramaturg, critic literar si memorialist francez. A fost distins cu Premiul Nobel pentru Literatura in anul 1947 ("Pivnitele Vaticanului", "Falsificatorii de bani") (m.19.02.1951).
1946 - S-a nascut Aston Barrett, basist jamaican (Upsetters, Wailers).
1963 - Asasinarea lui John F. Kennedy, cel de-al 35-lea presedinte american (1961-1963 ), in timpul vizitei sale la Dalles (Texas); vicepresedintele Lyndon B. Johnson devine presedinte (n.29.05.1917).
Cugetarea zilei, citate, ganduri celebre
Vise
A visa nu inseamna a astepta si implinirea viselor. Miguel de Unamuno
Citeste si altele Recomandari literare Curiozitati, Stiati ca?
Animale
cainii percep mirosuri pe care le emana obiecte aflate la 15 m sub pamant.

Citeste si altele

TIMP LIBER

 
Gold FM Romania - SUS

Stiri

arhiva stiri preluare stiri Citeste stiri din:

Aboneaza-te la fluxul de stiri

Un proiect ROSTCLUB - constructie site | productie spoturi audio | productie spoturi video | Difuzare spoturi radio | Difuzare spoturi TV © Copyright ROSTCLUB All Rights Reserved.