RADIO ONLINE

MUZICA

Descarca gratis muzica - versuri, discorgafii Descarca gratis muzica veche - discografii celebre si versuri ale celor mai indragite melodii: 1, 2, 3... A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z
BIOGRAFII SI DISCOGRAFII:


Biografii - discografii ...citeste tot
Vezi toate biografiile Oferta Publicitate radio TV

Gold FM Romania - Stiri Stiri locale din Iasi

Etica în headhunting, bune practici, recrutare etică vs recrutare unfair

“Recrutarea, tema predilectă a tuturor organizațiilor. Nu mai găsim oameni, dacă-i găsim, nu sunt suficient de bine pregătiți, dacă sunt pregătiți, au pretenții prea mari, iar dacă sunt perfecți, sigur și-au pus șapca în poziția incorectă din punct de vedere al procedurilor organizaționale, etc. Acum 10-15 ani, recrutarea era una dintre cele mai simple activități ce se desfășurau atât în companiile de consultanță, cât și în organizațiile angajatoare.


Dezvoltarea joburilor, supra-specializarea anumitor domenii de activitate și părăsirea țării pentru o viață mai bună de către peste 2,5 milioane de români ne-au adus în situația în care am plăti oricât pentru un candidat care să se potrivească așteptărilor noastre.


Companiile mari, cu multe procese de recrutare pe an, și-au construit propriile departamente de recrutare cu care intră în concurență directă companiile de recrutare. Există o abundență de locuri de muncă precum și o abundență de candidați. Ați fi tentați să credeți că ofertele de muncă sunt corecte, iar CV-urile candidaților mult prea des incomplete sau mult prea populate cu informații false sau fanteziste. Adevărul este că ofertele de muncă sunt, de cele mai multe ori, neclare, ca să nu mai vorbim de validitatea informațiilor dintr-un CV.  Drept urmare, companiile apelează la firme specializate pentru a identifica și a scoate la lumină adevărul dintr-un CV. Firmele specializate în recrutare fac head-hunting pentru a-și servi clienții folosindu-se de propriile baze de date sau căutând asiduu pe rețelele sociale de tip LinkedIn sau Facebook, în speranța identificării candidatului perfect.


Aici apare și etica în ofertare; există companii care lucrează atât cu firma ce caută omul, cât și cu firma la care lucrează candidatul. Practic, ei fac o ofertă pentru a-ți lua omul, apoi te ajută, tot ei, să găsești un înlocuitor. Și ce, ar spune recrutorii, dacă nu ajungem noi la el ajung alții și până la urmă tot va fi ofertat. Am putea să spunem că este corect, dar pe de altă parte această practică este total unfair față de clientul tău. Da, poți să ofertezi un candidat de la un client al tău dacă acesta nu mai lucrează pentru compania respectivă, dar nu pentru a-i atrage atenția asupra unui nou job mergând pe principiul “eu doar l-am informat.”


Până la urmă, avem ceea ce ne dorim, vrem să VÂNĂM candidați ai altor companii cu experiență similară (chiar dacă toate studiile de ultimă oră spun că experiența similară nu mai este predictor de performanță) pentru a ne ocupa pozițiile vacante apelând la firme de Head Hunting. Este perfect, dar această practică se va întoarce mai devreme sau mai târziu împotriva celor care au „comandat” un om prin intermediul serviciilor de Head Hunting.


Cum ar trebui, deci, să lucrăm cu o firmă de HH? Simplu, acceptăm prețul lor cu condiția de a nu se atinge de niciun angajat propriu pentru o perioadă delimitată de timp, 1-2 ani. Veți vedea că nu mai semnează nimeni cu voi. Pe de altă parte, trebuie să ne gândim cum să scăpăm de firmele de HH? Simplu, ne organizăm propriul departament de recrutare (cum deja au făcut peste 50% dintre marile companii) și funcționăm ca o firmă de consultanță internă. Spuneam acum mai bine de un an la o conferintă că recrutarea ca și activitate externalizată va dispărea până în 2020. Motivul este simplu, există prea multe organizații care și-au construit propriile departamente de recrutare, dar care au și o problemă majoră: din dorința de a ocupa o poziție renunță la ceea ce înseamnă recrutare corectă. “Corectă” aici se referă la faptul că, odată angajat un individ, acesta ar trebui în 3-6 luni să-și dovedească eficiența, devenind unul dintre oamenii cheie ai organizației. Din nefericire, pentru că majoritatea organizațiilor accelerează recrutarea prin efectuarea acesteia exclusiv pe baza interviurilor, peste 85% dintre candidații selectați se dovedesc a fi nepotriviți sau la limita eficienței. Motivul, simplu – nu respectăm bunele practici în recrutare.


Acum hai să vedem ce ar trebui să facem, chiar dacă majoritatea recrutorilor se plâng că problema lor majoră este că nu găsesc oameni. Nu am inventat eu recrutarea perfectă și nici nu am pretenția că o fac, dar ar fi bine ca cei ce citesc acest articol să verifice procesul de recrutare din organizațiile lor.


Un model de bună practică ar arăta cam așa: 1. Construirea anunțului pentru job cu toate informațiile relevante și REALE, poate chiar cu anunțarea marjelor salariale și a beneficiilor (stați liniștiți, concurența vă cunoaște salariile) precum și a profilului psihoaptitudinal al angajatului și cel profesional.

 2. Promovarea anunțului (rețele sociale, promovare directă pe grupuri țintite, târguri de locuri de muncă, paginile de Facebook sau LinkedIn ale angajaților care deja lucrează la voi în organizație, reviste dedicate grupului țintă, unde este cazul etc.) inclusiv pe pagina voastră de cariere (construiți-o dacă nu aveți, peste 85% dintre candidați se informează înainte de a aplica pe un job de pe website-urile proprii ale companiilor). HHH

 3. Oferiți posibilitatea aplicării online, atât a CV-urilor, cât și a altor informații relevante cum ar fi evaluările profesionale și de potenț Candidații nu mai au timp și răbdare să se întâlnească cu voi.

 4. Chiar dacă veți pierde candidați, aplicați-le o evaluare care să identifice capacitatea de învățare și adaptare la noul loc de muncă, trăsăturile de personalitate specifice jobului și predictorii de performanță pentru joburile voastre (nu aplicați orice test, indiferent cât de bun, serios sau valid considerați că este), interesul candidatului pentru postul respectiv, asemănarea sistemului de valori personale cu cele ale firmei angajatoare, etc..

 5. Evaluați cunoștințele profesionale prin teste online.

 6. Invitați la interviu doar persoanele care corespund criteriilor enunțate mai sus, iar pe ceilalți încurajați-i să rămână în baza de date pentru a fi promovați spre alte joburi.

 7. Cu lista scurtă mergeți la managerul direct și, folosind metodologia CBI (Comportamental Behavior Interview), ajutați-l pe acesta să facă alegerea cea mai bună.

 8. Oferiți-i managerului informațiile necesare pentru o inducție corectă la locul de muncă.

 9. Faceți un interviu cu noul angajat pentru a verifica adaptarea la locul de muncă după maximum o lună de la angajare.

 10. Ascultați nevoile acestuia pentru a-și atinge obiectivele și sprijiniți-l să le atingă.

 11. Faceți interviuri la părăsirea companiei pentru a vă optimiza procesul de recrutare.


Acum îmi pun mâinile la urechi pentru că nu vreau să vă aud că am înnebunit cu o astfel de metodologie, aruncându-mi în față că și-așa nu găsim candidați, că cei pe care-i găsim au pretenții exagerate, că nimeni nu mai face așa ceva, că dacă managerii nu mai au nici chef să stea de vorbă cu oamenii, cum să-i mai și ajute să se adapteze la locul de muncă? etc. Încă vă mai aud spunând că la voi în organizație interviul are o rată de succes astronomică, evaluările au scopul de a le oferi firmelor specializate în assessment mulți bani, că recrutorii voștri să se descurce cu ce au, că departamentul de recrutare și-așa cheltuie o groază de bani sau că nu e timp pentru o astfel de metodologie. Sunt foarte de acord cu voi cu o singură condiție. Câți dintre voi ați făcut un calcul de eficiență a recrutării atunci când respectați bunele practici vs. atunci când nu respectați bunele practici? Vă spun eu că, dacă respectați bunele practici, costurile voastre de înlocuire a angajaților, concediile medicale și zilele libere vor scădea, va crește retenția și productivitatea, iar wellbeing-ul, atât de menționat și de dorit de către toți, o să-și facă prezența, cu efect ultim tot asupra productivității.


Până la urmă este o părere, susținută de 21 de ani de expertiză și zeci de mii de evaluări și mii de angajări. În concluzie, ce facem atunci când nu găsim candidați pe care să-i trecem prin orice procedură de recrutare? Simplu, investiți în proprii angajați pentru ca aceștia să vă sprijine în procesul de recrutare, promovând la rândul lor joburile pe rețelele lor sociale, folosiți din bugetele de marketing pentru promovarea joburilor pe toate canalele de promovare a produselor sau serviciilor voastre, folosiți bugetele de responsabilitate socială pentru a atrage tineri din universități și licee (oferiți-le evaluări gratuite pentru consiliere în carieră sau șansa de a lucra la voi vara sau în vacanțe pe un salariu mare pentru ei și mic pentru voi), investiți în sisteme de școlarizare pentru joburile voastre cu calificări reduse (prin învățământ dual sau clasic), implicați-vă în specializarea propriilor voștri recrutori și, nu în ultimul rând, uitați de Head Hunting, deoarece, mai devreme sau mai târziu, va fi și rândul vostru să aveți de suferit de pe urma acestor servicii, oricât de mult v-ați bucura în prezent”.


Un articol de Doru Dima


Doru Dima este CEO @Great People Inside și speaker în cadrul HR Summit, Conferința de Resurse Umane, unde va aborda subiectul „Cum să construiți un sistem personalizat de managementul performaței bazat pe performerii dumneavoastră de top”.


Conferința de resurse umane HR Summit Iași are loc în perioada 4-5 octombrie, în incinta Palas Congress Hall Iași. Detalii despre eveniment găsiți pe www.iasi.hrsummit.ro.


The post Etica în headhunting, bune practici, recrutare etică vs recrutare unfair appeared first on Curierul de Iasi.Mai multe
Bookmark and Share
Conecteaza-te la stiri si pe Facebook Twitter Feed RSS
Afisari 9 | Comentarii 0 | Sursa curierul-iasi.ro |
Comenteaza aceasta stire:

Categorie: Stiri locale din Iasi Alte stiri despre: Iasi

Alte stiri din categoria Stiri locale din Iasi

Primarul protestează împotriva măsurilor care au crescut numărul mașinilor poluante
Astăzi, 22 septembrie, cu ocazia Zilei Mondiale Fără Mașini, municipalitatea ieșeană a organizat un eveniment mai puțin obișnuit. Astfel, cu ajutorul a două corturi montate în Piața Unirii și în Piața Palatului Culturii, Primăria a organizat o strângere de semnături în vederea intr [...]
Afisari 8 | Comentarii 0 |
Alte stiri despre: Iasi
Se desființează trecerea de pietoni de la intersecția str. Cerna cu str. Sarmisegetuza
Comisia de Circulație a Municipiului Iași a luat mai multe decizii privind traficul din Municipiul Iași, decizii care au fost aprobate de Poliția Municipiului Iași – Biroul Rutier. În virtutea acestor hotărâri, în această noapte, 22 spre 23 septembrie, echipele Citadin SA și Servici [...]
Afisari 7 | Comentarii 0 |
Alte stiri despre: Iasi
Ultimele evenimente ale stagiunii estivale la Ateneu
Cea de-a doua ediție a stagiunii estivale de la Ateneu se va încheia în săptămâna ce urmează. Publicul ieșean va putea participa la spectacole de calitate și va avea parte de invitați speciali, ca și până acum: Proiecție de film „Fabrica de scurt-metraje” miercuri, 27 septembrie, o [...]
Afisari 7 | Comentarii 0 |
Alte stiri despre: Iasi
Uși inteligente pentru autovehicule: Continental continuă să dezvolte cheile mașinii digitale
Continental continuă procesul de dezvoltare a noi tehnologii pentru automobile. O echipă de la centrul de cercetare şi dezvoltare de la Iaşi lucrează la dezvoltarea produsului DCU (door control unit), care presupune deschiderea uşii autovehiculului pe baza energiei înmagazinate. De asemenea, [...]
Afisari 40 | Comentarii 0 |
Alte stiri despre: Iasi
Conferința Capitalele Tineretului aduce la Cluj finaliștii competiției 2018 – 2019
Baia Mare, Iași și Satu Mare, orașele care au rămas în cursa pentru titlul de Capitala Tineretului din România, își vor expune conceptele propuse în cadrul conferinței “Capitalele Tineretului”. Luni, 25 septembrie, începând cu ora 10.00, la Centrul de Cultură Urbană Casino din Cluj [...]
Afisari 7 | Comentarii 0 |
Alte stiri despre: Iasi
Primăria închiriază noi locuri de parcare în cartiere
Primăria va organiza noi licitaţii privind închirierea de locuri de parcare în cartiere. Următoarea licitaţie de acest gen va avea loc pe 4 octombrie, ora 14:00, şi va viza închirierea unui loc de parcare, cu nr. 10, situat în parcarea de reședință din Splai Bahlui, nr. 2. Imobilele cu d [...]
Afisari 4 | Comentarii 0 |
Alte stiri despre: Iasi
Termen scadent pentru plata taxelor și impozitelor locale
Direcția Generală Economică și Finanțe Publice Locale (DGEFPL) a Primăriei Municipiului Iași informează că scadența termenului de plată a celei de-a doua tranșe din anul 2017 pentru principalele impozite și taxe locale (impozit pe clădiri, impozit pe teren, impozit pe mijloacele de tra [...]
Afisari 8 | Comentarii 0 |
Alte stiri despre: Iasi
Un pas esențial pentru proiectul Spitalului Regional de Urgență de la Iași
Ministerul Sănătății va prelua un teren de 120.000 de metri pătrați în municipiul Iași în scopul construirii Spitalului Regional de Urgență, potrivit unei Hotărâri de Guvern adoptată în ședința de joi, 21 septembrie, și anunțată pe site-ul Executivului: http://gov.ro/ro/guvernul/sedin [...]
Afisari 6 | Comentarii 0 |
Alte stiri despre: Iasi
Noi abonamente și bilete în transportul public
Introducerea abonamentului unic şi a biletelor de călătorie pe perioade limitate reprezintă una dintre măsurile pe care municipalitatea le întreprinde pentru a facilita accesul la mijloacele de transport în comun şi utilizarea eficientă a acestora de către pasageri. „Eu cred că viitorul [...]
Afisari 8 | Comentarii 0 |
Alte stiri despre: Iasi
Se desființează trecerea de pietoni de pe bd. Socola la intersecția cu str. Bucium
Comisia de Circulație a Municipiului Iași a luat mai multe decizii privind traficul din Municipiul Iași, decizii care au fost aprobate de Poliția Municipiului Iași – Biroul Rutier. În virtutea acestor hotărâri, în această noapte, 21 spre 22 septembrie, echipele Citadin SA și Servici [...]
Afisari 8 | Comentarii 0 |
Alte stiri despre: Iasi
DLEP Iaşi a deschis programarea online a căsătoriilor pentru anul 2018
Începând cu data de 20 septembrie 2017, ieşenii au posibilitatea de a programa online căsătoriile civile pentru anul 2018. Astfel pe siteul www.dlep-iasi.ro, la secţiunea Programare online căsătorii, în maxim 1 minut viitorii miri pot alege ziua şi ora la care doresc oficierea căsătoriei [...]
Afisari 8 | Comentarii 0 |
Alte stiri despre: Iasi
Întâlniri lunare cu societatea civilă la Palatul Roznovanu
Conducerea Primăriei Municipiului Iași continuă deschiderea instituției față de societatea civilă, asociațiile profesionale și mediul de afaceri. Primarul Mihai Chirica a decis ca în ultima zi de vineri din fiecare lună să aibă la Palatul Roznovanu câte o întâlnire cu reprezentanții [...]
Afisari 11 | Comentarii 0 |
Alte stiri despre: Iasi
Primarul Mihai Chirica s-a întâlnit cu reprezentanții Centrului Cultural German și Institutului Francez
Miercuri, 20 septembrie, primarul Mihai Chirica s-a întâlnit la Palatul Roznovanu cu reprezentanții Centrului Cultural German – Goethe Zentrum Iași și ai Institutului Francez Iași. Scopul principal al întrevederii a vizat propunerea reluării în 2017 a Festivalului de Film Documentar D [...]
Afisari 9 | Comentarii 0 |
Alte stiri despre: Iasi
Primăria este pregătită pentru sezonul rece
În cadrul unei conferințe de presă, primarul Mihai Chirica a anunțat pregătirile pe care municipalitatea le-a făcut pentru sezonul rece, estimând că nu vor fi probleme în procesul de deszăpezire. Conform edilului, zilele următoare vor începe mai multe licitații în vederea achiziționă [...]
Afisari 35 | Comentarii 0 |
Alte stiri despre: Iasi
Încă 14 unități școlare vor fi reabilitate termic
Primarul Mihai Chirica a anunțat că a lansat o procedură de achiziție publică pentru realizarea de proiecte tehnice de reabilitare termică la unitățile școlare din municipiu. Programul vizează 14 unități școlare, respectiv 23 de clădiri. „Realizarea serviciului de proiectare este est [...]
Afisari 38 | Comentarii 0 |
Alte stiri despre: Iasi
Începe modernizarea spațiilor de joacă
Primarul Mihai Chirica a anunțat că a dat ordinul de începere a lucrărilor de modernizare a 21 de spații de joacă din municipiu. Este vorba despre prima etapă a unui program care vizează reabilitarea a 93 de locuri de joacă în următorii 2 ani. „Am împărțit licitația în două loturi [...]
Afisari 32 | Comentarii 0 |
Alte stiri despre: Iasi


STIRI

Stiri

STIRI LOCALE
Top Stiri
Stiri locale din Iasi 
Oferta publicitate radio TV

UTILE

Meteo
05-09-2017 06:00
Bucuresti 11.5°C
Constanta 16.4°C
Timisoara 8.6°C
Cluj Napoca 7.0°C
Galati 16.0°C
Brasov 11.7°C
Craiova 13.0°C
Ploiesti 10.9°C
Braila 13.0°C
Oradea 10.9°C
Arad 13.6°C
Pitesti 13.0°C
Baia Mare 10.0°C
Buzau 10.9°C
Satu Mare 10.0°C
Botosani 12.0°C
Piatra Neamt 10.9°C
Ramnicu Valcea 13.0°C
Drobeta Turnu Severin 15.0°C
Suceava 12.0°C
Curs valutar
04/09/2017
EUR4.59490.0004
USD3.8558-0.0072
XAU165.44071.7176
CHF4.02810.0054
CAD3.10750.0145
GBP4.99150.0002
MDL0.21660.0010
XDR5.47190.0001
Convertor valutar
din in
loading...

 


Oferta publicitate radio TV
Calendarul zilei
1386 - A inceput domnia lui Mircea cel Batran, in Tara Romaneasca (pana la 31.01.1418; in timpul domniei lui s-au pus bazele principalelor institutii feudale ale statului.
1879 - Societatea de cultura macedo-romana, constituita recent la Bucuresti si recunoscuta prin inalt decret domnesc la 15.04.1880, a lansat o proclamatie tuturor romanilor din sudul Dunarii, chemandu-i sa invete limba romana si sa traiasca in pace cu toate popoarele cu care vietuiesc; societatea a functionat in mod continuu, nefiind desfiintata de la data inregistrarii ca persoana juridica.
1930 - S-a nascut Ray (Robinson) Charles, "The Genius", muzician american.
Cugetarea zilei, citate, ganduri celebre
Timp
Ne putem opri in timpul urcarii, dar niciodata in timpul coborarii. Napoleon Bonaparte
Citeste si altele Recomandari literare Curiozitati, Stiati ca?
Social
In Brazilia traiesc intre 7 si 9 milioane de copii ai strazii care supravietuiesc din cersit, furt si prostitutie. (Realitate foarte bine descrisa si in celebrul film, Orasul Zeilor)

Citeste si altele

TIMP LIBER

 
Gold FM Romania - SUS

Stiri

arhiva stiri preluare stiri Citeste stiri din:

Aboneaza-te la fluxul de stiri

Un proiect ROSTCLUB - constructie site | productie spoturi audio | productie spoturi video | Difuzare spoturi radio | Difuzare spoturi TV © Copyright ROSTCLUB All Rights Reserved.