RADIO ONLINE

MUZICA

Descarca gratis muzica - versuri, discorgafii Descarca gratis muzica veche - discografii celebre si versuri ale celor mai indragite melodii: 1, 2, 3... A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z
BIOGRAFII SI DISCOGRAFII:


Biografii - discografii ...citeste tot
Vezi toate biografiile Oferta Publicitate radio TV

Gold FM Romania - Stiri Stiri locale din Maramures

Primarul Cătălin Cherecheş a făcut public programul evenimentului

• Un sfert de secol de la prima ediţie a Festivalului Castanelor •


În ultima şedinţă extraordinară a Consiliului Local, aleşii băimăreni au aprobat propunerea formulată de primarul Cătălin Cherecheş, aceea ca Festivalul Castanelor să se desfăşoare în perioada 28 septembrie – 8 octombrie. Ediţia din acest an a evenimentului va aduce în faţa publicului nume internaţionale din lumea muzicii, dar şi o paletă largă de acţiuni dedicate tuturor vârstelor. Astfel, Goran Bregović, Thomas Anders, ATB, Salvatore Ganacci, Andra, Delia, Alina Eremia, B.U.G. Mafia, What`s UP, Holograf şi Lidia Buble sunt doar câteva dintre numele care vor susţine concerte de calitate pe scena Festivalului Castanelor.

Şedinţa extraordinară de Consiliu Local care a trebuit să pună în ordine lucrurile pentru ediţia din acest an a Festivalului Castanelor a fost una din care mulţi nu au înţeles mare lucru. Încă de dinaintea începerii şedinţei tensiunea se simţea în Sala Europa a Primăriei Baia Mare, discuţiile aprinse între consilieri devoalau unele interese ale unor nemulţumiţi care nu doreau ca perioada de desfăşurare a sărbătorii să fie la început de octombrie. Chiar prezenţa unor jurnalişti legaţi ombilical de anumiţi comercianţi din Centrul Vechi al muncipiului, care încercau să îi convingă pe unii consilieri de faptul că nu e bine ca Festivalul să fie în octombrie, dovedeşte interesul personal al unora referitor la subiect. Şedinţa în sine a fost una a orgoliilor mărunte reprezentate şi de procentul de 9% câştigat în lupta electorală a unora… Micimea ideilor în dezbaterile consilierilor locali a fost răsplătită de râsetele din sală. Replicile date peste masă între unii aleşi locali descalifică forul din care aceştia fac parte.

Festivalul Castanelor este al băimărenilor, nu al unor comercianţi cu interese vechi. Până la urmă vocea raţiunii a învins, proiectul festivalului propus de primarul Cătălin Cherecheş a fost votat de către aleşii locali.


„Maramureş Balloon Fiesta”, în debutul Festivalului Castanelor


În preambulul ediţiei a XXV-a a Festivalului Castanelor se va desfăşura „Maramureş Balloon Fiesta”, un eveniment organizat în parteneriat cu Asociaţia SENS şi Consiliul Judeţean Maramureş, pe aerodromul Aeroclubului din Baia Mare. Cel mai mare eveniment dedicat baloanelor cu aer cald din România va avea loc în perioada 28 septembrie – 1 octombrie, în cadrul acestuia fiind organizată şi ediţia de toamnă a acţiunii mult îndrăgite de bicicliste, SkirtBike. La „Maramureş Balloon Fiesta” vor fi prezente 30 de baloane cu aer cald, aspect care face ca evenimentul să fie unic la nivelul României, până în acest moment nefiind organizată o acţiune de asemenea anvergură.

Cuplurile care sărbătoresc 50 de ani de căsnicie, onorate la „Nunta de Aur”

Ziua de 1 octombrie va fi una special dedicată vârstnicilor. În cadrul Festivalului Castanelor, urmând să fie onorate la această dată toate cuplurile care sărbătoresc în acest an 50 de ani de căsnicie. Mai mult, tot de 1 octombrie, de Ziua Vârst­nicilor, seniorii municipiului Baia Mare vor avea parte de un spectacol de muzică.

Cunoscutul eveniment „Expo-Flora”, aflat la cea de-a XXXIV-a ediţie, va avea loc în perioada 6-8 octombrie. Iubitorii de flori vor putea vizita standurile expoziţiei între orele 09.00 – 21.00, intrarea fiind de 1 leu pentru elevi, studenţi şi pensionari şi 3 lei pentru adulţi.

Cătălin Cherecheş, primarul municipiului Baia Mare: „Îmi doresc ca ediţia din acest an a Festivalului Castanelor să cuprindă o paletă largă de evenimente şi spectacole. Astfel încât, pe durata desfăşurării evenimentului, un număr cât mai mare de băimăreni şi invitaţii lor să poată participa la sărbătoarea noastră de suflet. Ne dorim ca ediţia din acest an a Festivalului Castanelor să fie una care să demonstreze capacitatea de organizare a municipalităţii pentru evenimentele de mare anvergură. Mai ales din perspectiva anului 2018 când Baia Mare poate deveni Capitală a Tineretului în România. Va fi o organizare mult mai atentă pe toate palierele pe care se va desfăşura Festivalul Castanelor”.

Concerte şi jocuri gonflabile, program special pentru copii

Ziua de 5 octombrie va fi dedicată copiilor, viitorul municipiului Baia Mare. Aceştia vor avea parte de un spectacol special susţinut de cei de la Gaşca Zurli, dar şi Ella Bella. Spectacolele ar urma să aibă loc pe Câmpul Tineretului sau în Piaţa Libertăţii a municipiului Baia Mare. Alături de cei care le încântă copilăria, copiii se vor putea bucura şi de un parc de distracţii care va conţine diferite elemente, dar şi jocuri gonflabile.


Goran Bregović deschide seria concertelor internaţionale din Baia Mare


Mult aşteptat de către băimăreni, Goran Bregović va urca pe scena Festivalului Castanelor în seara zilei de 6 octombrie. Unul dintre cei mai recunoscuţi compozitori moderni din Balcani, artistul va concerta pe sce­na amplasată pe bulevardul Unirii. Alături de Goran Bregović, în seara zilei de 6 octombrie vor mai concerta Andra, Holograf şi Lidia Buble.

Scena amplasată în Centrul Istoric al municipiului Baia Mare va fi dedicată numelor muzicii folk, Ducu Bertzi şi Emeric Imre fiind câteva dintre numele care vor încânta publicul băimărean.


ATB şi Salvatore Ganacc mixează pentru publicul de la Festivalul Castanelor


Cunoscuta piesă „Dive”, o compilaţie de succes a DJ-ului Salvatore Ganacci, va fi auzită pe scena amplasată pe bulevardul Unirii, în seara zilei de 7 octombrie. Concertele internaţionale desfăşurate la Baia Mare, în cadrul Festivalului Castanelor, vor fi completate cu un alt artist de renume. Este vorba despre ATB, DJ german care se află pe locul întâi în topul celor mai buni DJ ai momentului. Nume cunoscute ale muzicii româneşti, Alina Eremia şi What`s UP vor completa atmosfera electrizantă a Festivalului Castanelor.

Nu a fost uitat nici publicul dedicat operei. Astfel, pe scena din Centrul Istoric al municipiului Baia Mare vor susţine un concert extraordinar artiştii Operei Naţionale Române din Cluj, care sosesc în Baia Mare cu gala de muzică „Mariachi”.


Thomas Anders, artistul anilor ’80, alături de publicul de la Festivalul Castanelor


Thomas Anders, unul dintre componenţii cunoscutei formaţii Modern Talking, duce astăzi mai departe efervescenţa anilor ’80. Artistul de renume internaţional va concerta în ultima zi a Festivalului Castanelor, 8 octombrie, pe scena de pe bulevardul Unirii. Alături de acesta, publicul se va putea bucura şi de cunoscutele versuri ale artistei Delia, dar şi de ritmurile celor de la B.U.G Mafia.

Ultima zi a ediţiei din acest an a Festivalului Castanelor va cuprinde şi un concert generos de muzică populară, care va avea loc pe scena din Centrul Istoric al municipiului Baia Mare.


Post-ul Primarul Cătălin Cherecheş a făcut public programul evenimentului apare prima dată în Graiul Maramuresului.Mai multe
Bookmark and Share
Conecteaza-te la stiri si pe Facebook Twitter Feed RSS
Afisari 19 | Comentarii 0 | Sursa www.graiul.ro |
Comenteaza aceasta stire:

Categorie: Stiri locale din Maramures Alte stiri despre: Maramures

Alte stiri din categoria Stiri locale din Maramures

Termenul de soluţionare a cererilor de restituire a terenurilor a fost anulat!
Data finală până la care comisiile locale de fond funciar şi implicit Comisia judeţeană trebuiau să finalizeze toate cererile de restituire a terenurilor către foştii proprietari nu mai există. Astfel, articolul de lege care dădea ca termen 1 ianuarie 2018 a fost abrogat. În aceste condi [...]
Afisari 11 | Comentarii 0 |
Alte stiri despre: Maramures
Anchete în localităţile calamitate
Angajaţii Agenţiei Judeţene pentru Plăţi şi Inspecţie Socială (AJPIS) Maramureş vin în ajutorul comisiilor locale pentru situaţii de urgenţă, în acţiunea acestora de a identifica pagubele produse la persoanele fizice de vremea rea. Astfel, reprezentanţii Inspecţiei Sociale vor face [...]
Afisari 9 | Comentarii 0 |
Alte stiri despre: Maramures
Coroană de flori depusă de executivul Consiliului Judeţean în memoria profesorului Lascăr Pană
Preşedintele Consiliului Judeţean Maramureş, Gabriel Zetea, alături de vicepreşedintele Ioan Doru Dăncuş, au adus un ultim omagiu profesorului emerit Lascăr Pană, o stea a handbalului băimărean şi naţional. Fondatorul HC Minaur a ieşit din teren mult prea devreme, la numai trei zile du [...]
Afisari 11 | Comentarii 0 |
Alte stiri despre: Maramures
Reprezentanţi ai CJ Maramureş au participat la şedinţele de toamnă ale Comisiilor ARE
În perioada 12-14 septembrie 2017 au avut loc la Nancy – Franţa, şedinţele de toamnă ale Comisiilor Ansamblului Regiunilor Europei, organizaţie internaţională din care face parte din anul 1997 şi judeţul Maramureş. Delegaţia maramureşeană a fost reprezentată de consilierul judeţean [...]
Afisari 9 | Comentarii 0 |
Alte stiri despre: Maramures
Mai sunt necesare microbuze şcolare
La începutul anului şcolar, la nivelul judeţului Maramureş existau 145 de microbuze şcolare 16+1 şi două autobuze 28+1. Deşi există maşinile, în unele localităţi acestea nu pot fi utilizate din diverse motive. Fie nu sunt şoferi, fie nu s-au finalizat demersurile legale în vederea uti [...]
Afisari 10 | Comentarii 0 |
Alte stiri despre: Maramures
Ghişeu pentru depunerea cererilor privind daunele în Cavnic
Cetăţenii din Cavnic, afectaţi de urgia petrecută duminică, au posibilitatea să depună cereri pentru despăgubiri la primăria din oraş. Administraţia a deschis special un ghişeu care va prelua zilnic aceste solicitări. Cei păgubiţi vor specifica în aceste cereri valoarea estimativă a [...]
Afisari 10 | Comentarii 0 |
Alte stiri despre: Maramures
Turul României, la Memorial Sighet
Clubul Rotaract Sighet este implicat în proiectul naţional intitulat ”Turul României: Promovăm Pacea şi Prietenia” – un eveniment organizat la nivelul districtului 2241 România şi Republica Moldova. Din 15 şi până în 24 septembrie, rotaractieni din Egipt, Belgia, Germania, SUA, [...]
Afisari 12 | Comentarii 0 |
Alte stiri despre: Maramures
Şcoala din Mireşu Mare, supusă reabilitării
Lucrările de modernizare a şcolii gimnaziale din Mireşu Mare sunt în plină desfăşurare. Astfel, acoperişul este schimbat în totalitate. De asemenea, vizate sunt şi interioarele, precum şi construirea de grupuri sociale noi. Investiţia, din fonduri guvernamentale, depăşeşte un milion d [...]
Afisari 11 | Comentarii 0 |
Alte stiri despre: Maramures
366 de locuri de muncă disponibile la AJOFM Maramureş
În această săptămînă, Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Maramureş pune la dispoziţia celor interesaţi 366 de locuri de muncă vacante. Se constată o creştere a numărului posturilor vacante faţă de săptămîna trecută, cînd oferta includea 319 locuri de m [...]
Afisari 13 | Comentarii 0 |
Alte stiri despre: Maramures
CSŞ Baia Sprie, 13 medalii la Cupa Harghita
În perioada 14-17 septembrie a avut loc Cupa Harghita la biatlon cros şi role la Harghita Băi – Miercurea Ciuc, unde au participat toate cluburile de specialitate din ţară. CSŞ Baia Sprie a concurat cu 14 sportivi de la secţia biatlon şi schi fond, obţinînd următoarele rezultate: [...]
Afisari 9 | Comentarii 0 |
Alte stiri despre: Maramures
Concurs de promovare în Liga 3
Comisia Centrală a Arbitrilor organizează un concurs de promovare în Liga 3. Acesta este programat pentru luni, 9 octombrie, în cazul arbitrilor, respectiv pentru marţi, 10 octombrie, în cazul asistenţilor. Concursul va avea loc în Bucureşti, fiind disponibile 5 locuri pentru bărbaţi şi [...]
Afisari 38 | Comentarii 0 |
Alte stiri despre: Maramures
CSŞ 2, un punct de recuperat faţă de primul loc
CSŞ 2 este singura grupare băimăreană rămasă cu şanse la locul 1, în campionatul juniorilor Under 19, avînd de recuperat doar un punct pentru a spera la calificarea în Liga Elitelor. Grupa de Under 19 a învins în derby-ul etapei chiar pe terenul liderului, Gloria Bistriţa, scor 2-0, şi [...]
Afisari 36 | Comentarii 0 |
Alte stiri despre: Maramures
Hramul parohiei “Sfânta Cruce” din Baia Mare
Ca în fiecare an, de sărbătoarea „Înălţarea Sfintei Cruci”, sute de credincioşi s-au adunat la parohia „Sfânta Cruce” din Baia Mare, pe 14 septembrie, pentru a se ruga împreună în această importantă sărbătoare, care pune în centru Crucea pe care a fost răstignit Mântuitorul [...]
Afisari 36 | Comentarii 0 |
Alte stiri despre: Maramures
Sighetu Marmaţiei. Diaconul Lucian Maruşciac a fost hirotonit preot
Duminică, 17 septembrie 2017, diaconul Lucian Maruşciac a primit treapta preoţiei, prin punerea mâinilor Preafinţitului Vasile Bizău. Evenimentul a avut loc la mănăstirea „Maica Domnului Îndurerată” din Sighetu Marmaţiei, în ziua prăznuirii hramului acesteia. Vorbind despre taina pr [...]
Afisari 19 | Comentarii 0 |
Alte stiri despre: Maramures
Hramul bisericii din Finteuşu Mic
Duminică, 3 septembrie, comunitatea greco-catolică din Finteuşu Mic şi-a sărbătorit hramul bisericii parohiale. Prezenţi la sărbătoare au fost Preasfinţitul Vasile Bizău, pr. vicar general Albu Ioan Cristinel, pr. protopop de Chioar, Butean Vasile şi alţi preoţi din Eparhie şi nu numa [...]
Afisari 22 | Comentarii 0 |
Alte stiri despre: Maramures
17 irakieni şi iranieni, opriţi la frontiera de vest
Poliţiştii de frontieră arădeni au depistat 17 cetăţeni, din Irak şi Iran, majoritatea solicitanţi de azil în România, care intenţionau să treacă ilegal frontiera cu scopul de a ajunge într-un stat din Spaţiul Schengen. În data de 20 septembrie, poliţiştii de frontieră din Nădlac [...]
Afisari 25 | Comentarii 0 |
Alte stiri despre: Maramures


STIRI

Stiri

STIRI LOCALE
Top Stiri
Stiri locale din Maramures 
Oferta publicitate radio TV

UTILE

Meteo
05-09-2017 06:00
Bucuresti 11.5°C
Constanta 16.4°C
Timisoara 8.6°C
Cluj Napoca 7.0°C
Galati 16.0°C
Brasov 11.7°C
Craiova 13.0°C
Ploiesti 10.9°C
Braila 13.0°C
Oradea 10.9°C
Arad 13.6°C
Pitesti 13.0°C
Baia Mare 10.0°C
Buzau 10.9°C
Satu Mare 10.0°C
Botosani 12.0°C
Piatra Neamt 10.9°C
Ramnicu Valcea 13.0°C
Drobeta Turnu Severin 15.0°C
Suceava 12.0°C
Curs valutar
04/09/2017
EUR4.59490.0004
USD3.8558-0.0072
XAU165.44071.7176
CHF4.02810.0054
CAD3.10750.0145
GBP4.99150.0002
MDL0.21660.0010
XDR5.47190.0001
Convertor valutar
din in
loading...

 


Oferta publicitate radio TV
Calendarul zilei
1919 - A murit Ivan Vazov, scriitor si publicist bulgar (n.27.06.1850).
1919 - A murit Alexandru Sutu, medic psihiatru, membru corespondent al Academiei Romane, membru al Societatii de Antropologie din Paris si al Societatii Franceze de Psihiatrie (n.30.03.1837).
1980 - Incepe razboiul intre Irak si Iran.
Cugetarea zilei, citate, ganduri celebre
Gandire
Nu exista tortura mai nemarginita pentru om ca propriile ganduri. John Webster
Citeste si altele Recomandari literare Curiozitati, Stiati ca?
Plante
Alga Spirulina platensis contine toate substantele necesare organismului uman pentru o activitate vitala normala (albumine, hidrocarburi, vitamine, aminoacizi, micro si macroelemente, acizi grasi esentiali). Contine numai 5% grasimi si 0,8% colesterol.

Citeste si altele

TIMP LIBER

 
Gold FM Romania - SUS

Stiri

arhiva stiri preluare stiri Citeste stiri din:

Aboneaza-te la fluxul de stiri

Un proiect ROSTCLUB - constructie site | productie spoturi audio | productie spoturi video | Difuzare spoturi radio | Difuzare spoturi TV © Copyright ROSTCLUB All Rights Reserved.