RADIO ONLINE

MUZICA

Descarca gratis muzica - versuri, discorgafii Descarca gratis muzica veche - discografii celebre si versuri ale celor mai indragite melodii: 1, 2, 3... A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z
BIOGRAFII SI DISCOGRAFII:


Biografii - discografii ...citeste tot
Vezi toate biografiile Oferta Publicitate radio TV

Gold FM Romania - Stiri Stiri locale din Maramures

S-a dat startul depunerii proiectelor în cadrul bugetării participative!

• Cătălin Cherecheş reformează Primăria Baia Mare •


Începând de ieri, băimărenii pot accesa platforma baiamareactiv.ro pentru a depune proiecte care să aducă un plus calităţii vieţii în municipiul Baia Mare. Odată depuse, acestea urmează să fie selectate de către experţi din diverse domenii, dar şi de către directori din cadrul Primăriei Baia Mare, iar mai apoi vor fi introduse pentru realizare în cadrul bugetării participative. Bugetarea participativă este un demers prin care ideile şi iniţiativele comunităţii băimărene se pot transforma în realitate. Mai mult, este un model de implicare civică, de cooperare între cetăţeni, un model în cadrul căruia comunitatea decide ce se întâmplă cu o parte din bugetul local.


Proiectele vor fi selectate pe baza oportunităţii, pe baza valorilor pentru comunitate şi a evaluărilor făcute de specialiştii din cadrul autorităţii locale şi din zona de experţi pe domeniile respective, dar şi de către reprezentanţii societăţii civile. Ideile care pot fi finanţate în cadrul bugetării participative se referă la diverse domenii. Este vorba despre:

• infrastructură (alei, trotuare, zone pietonale, mobilitate, accesibilitate, siguranţa circulaţiei)

• mobilitatea, accesibilitatea şi siguranţa circulaţiei (crearea infrastructurii pentru circulaţia rutieră, piste de biciclete, monitorizare video, accesibilitate în zona principalelor clădiri, accesibilitate pentru persoane cu handicap)

• spaţii verzi şi locuri de joacă (amenajarea, repararea, renovarea, înfiinţarea acestora, întreţinerea)

• amenajări spaţii publice (mobilier stradal, iluminat public)

• industrii creative, educaţie, cultură (dezvoltare de oportunităţi pentru persoanele creative, artişti, persoane cu vastă experienţă pe care o pot împărtăşi pentru a inspira alte persoane, propuneri de activităţi educaţionale şi culturale care să ducă la creşterea calităţii învăţământului)

• tineret (proiecte al căror scop e dezvoltarea de infrastructuri sau oportunităţi pentru tineri, proiecte menite să atragă tinerii spre municipiul Baia Mare. A fost creat acest domeniu şi în perspectiva devenirii Municipiului Baia Mare, în 2018, Capitala Tineretului din România)

n digitalizare (proiecte IT menite să crească gradul de utilizare a tehnologiilor. Pe de altă parte, Festivalul Castanelor va fi legat de două dintre aceste capitole [digitalizare şi amenajare spaţii publice] şi, în parteneriat cu Romtelecom vor fi amplasate câteva bănci cu funcţiuni digitale)

• identitate locală (tradiţiile locale, istoria locală, multiculturalism, etnii diferite trăind în armonie, minerit, în general locuri, obiecte, obiceiuri, meşteşuguri, produse artistice şi lingvistice considerate de importanţă pentru comunitatea băimăreană, mândria de a aparţine unei comunităţi cu o anumită tradiţie).

Cătălin Cherecheş, primarul municipiului Baia Mare: „Suma minimă de la care pornim bugetarea participativă este de 300.000 de euro, dar estimez că în 2018 vom ajunge la aproximativ două milioane de euro. Spun acest lucru pentru că foarte multe dintre proiectele pe care le vor propune cetăţenii sunt proiectele pe care şi noi le avem în vedere şi sunt utile şi de urgenţă pentru Municipiul Baia Mare. Atunci cu siguranţă că va fi oportun să le finanţăm în 2018. Vreau să îi invit pe cetăţeni să acceseze site-ul baiamareactiv.ro şi să îşi depună proiectele”.

Calendarul derulării bugetării participative a fost foarte clar stabilit. Potrivit acestuia, depunerea proiectelor va avea loc în perioada 15 septembrie-12 noiembrie, urmând ca acestea să fie verificate în intervalul 13 noiembrie-14 decembrie. După mijlocul lunii decembrie, proiectele aprobate vor fi publicate, urmând ca promovarea lor să se facă de către iniţiatori în perioada 16 decembrie – 16 februarie.


Direcţia Generală de Acţiune Civică, model de transparenţă totală în Primăria Baia Mare


Odată cu lansarea bugetării participative vor fi organizate întâlniri cu cetăţenii din cartierele municipiului Baia Mare, cu reprezentanţii Consiliilor Civice. Aceste întâlniri pot fi eficiente atât în promovarea bugetării participative cât şi în depunerea de proiecte. Un lucru foarte important în cadrul bugetării participative este şi înfiinţarea unei noi direcţii în Primăria municipiului Baia Mare. Direcţia Generală de Acţiune Civică a fost deja inclusă în noua organigramă, act care a fost depus spre aprobare la Agenţia Naţională a Funcţionarilor Publici.

Cătălin Cherecheş, primarul municipiului Baia Mare: „Direcţia Generală de Acţiune Civică are în subordine două direcţii, Direcţia Poliţiei Locale cu două componente, Ordine Publică şi Compartimentele de Disciplină în Construcţii, Mediu şi Comercial, şi pe de altă parte, Direcţia Relaţii Publice. Sistemele noastre de înregistrare a documentelor la centrele de informare pentru cetăţeni se vor diversifica şi probabil până la sfârşitul acestui an vom înfiinţa primării de cartier. Avem compartimente de relaţionare cu tot ceea ce înseamnă Consilii Civice de cartier şi Asociaţii de proprietari care considerăm noi că, sub această umbrelă a noii direcţii înfiinţate, se vor putea dezvolta şi vor putea să devină mult mai eficiente. Văd o legătură foarte utilă între ceea ce înseamnă atribuţii ale Poliţiei Locale pe componentele de control şi ordine publică, respectiv Direcţia de Relaţii Publice, pentru că automat Poliţia Locală prin compartimentele pe care le are trebuie să rezoneze în mod direct la solicitările cetăţenilor. Mai mult decât atât, trebuie să meargă în întâmpinarea cetăţeanului şi să înceapă să exercite şi o muncă de prevenţie, nu doar de sancţiune”.

Desemnarea prin concurs a directorului Direcţiei Generale pentru Acţiune Civică va fi un demers transparent. Proba interviului va fi transmisă în direct, iar lucrările scrise vor fi publicate. Raportat la bugetarea participativă şi la transparenţă, din data de 1 octombrie vor fi publicate pe site-ul Primăriei Baia Mare sarcinile şi notele săptămânale pe care le primesc angajaţii, directorii dar şi şefii de departamente. Acestea vor fi prezentate având drept conţinut obiectivele trasate, termenele de realizare şi persoana desemnată să se ocupe de respectiva sarcină. La finalizarea acestora vor fi făcute publice inclusiv soluţiile aplicate. Toate aceste lucruri, după ce cheltuielile şi plăţile efectuate de autoritatea locală au fost deja publicate săptămânal pe site-ul Primăriei Baia Mare.

Cătălin Cherecheş, primarul municipiului Baia Mare: „ Îmi doresc să nu fiu doar eu cel care urmăresc modul în care funcţionează Primăria, respectiv modul în care funcţionează cei care conduc structuri în Primărie, ci vreau să vadă şi cetăţenii modul în care funcţionează şi cum se duc la îndeplinire sarcinile de serviciu. Va fi şi o componentă în care băimărenii vor putea veni cu sugestii, comentarii sau cu idei, pentru fiecare sarcină în parte”.


Post-ul S-a dat startul depunerii proiectelor în cadrul bugetării participative! apare prima dată în Graiul Maramuresului.Mai multe
Bookmark and Share
Conecteaza-te la stiri si pe Facebook Twitter Feed RSS
Afisari 50 | Comentarii 0 | Sursa www.graiul.ro |
Comenteaza aceasta stire:

Categorie: Stiri locale din Maramures Alte stiri despre: Maramures

Alte stiri din categoria Stiri locale din Maramures

Liberalii se pregătesc…
PNL Maramureş speră la câştigarea câtorva primării din nordul judeţului, la următoarele alegeri. Astfel, ei pregătesc de pe acum „ofensiva”, după cum spune liberalul Ion Beuca: „În calitate de membru în Biroul Politic Judeţean al PNL Maramureş, îmi revine deosebita onoare de a c [...]
Afisari 31 | Comentarii 0 |
Alte stiri despre: Maramures
600.000 de lei pentru remedierea pagubelor provocate de furtună în Cavnic
Guvernul a aprobat sume de bani pentru remedierea pagubelor produse de vremea rea în judeţele din nord-vestul ţării. Cea mai mare sumă de bani a primit-o Maramureşul. Din aceşti bani, circa 600.000 de lei vor ajunge în oraşul Cavnic, sever afectat de intemperii: „În urmă cu puţin timp, [...]
Afisari 30 | Comentarii 0 |
Alte stiri despre: Maramures
Maramureşul va fi gazda unei dezbateri a Masterplanului în turism
Ministrul Mircea Titus Dobre a dezbătut public zilele trecute Proiectul de lege a Turismului în Baia Mare. Această dezbatere a fost însă doar prima de acest gen, urmând ca reprezentantul Guvernului să revină, cât de curând, în Maramureş pentru o altă discuţie, pe Masterplanul în turis [...]
Afisari 30 | Comentarii 0 |
Alte stiri despre: Maramures
Cărţile anului 2017
După un an de pauză, concursul „Cărţile Anului” a fost reluat. De data aceasta, fiind vorba despre un eveniment organizat sub egida Consiliului Judeţean Maramureş, au fost premiaţi scriitori din întregul judeţ. Premierea „Cărţilor anu­lui” a avut loc ieri, 22 septembrie, la Bibli [...]
Afisari 30 | Comentarii 0 |
Alte stiri despre: Maramures
Ansamblul Folcloric “Cununa Chioarului’’ Satulung pleacă la Paris şi Bruxelles
În această vară, Ansamblul Folcloric ,,Cununa Chioarului’’ a pregătit şapte jocuri populare, în vederea plecării într-un turneu folcloric în Franţa şi Belgia. Jocurile populare pregătite sunt: lăpuş, maramureş, crihalmă, banat, dans de şură, şapte paşi şi chioar. Pentru a ac [...]
Afisari 27 | Comentarii 0 |
Alte stiri despre: Maramures
Armonii vizuale
Participanţii la cursul „Fotograf” organizat în Baia Mare de Şcoala de Fotografie Varadinum din Oradea au venit în faţa publicului cu lucrările realizate. Fotografiile au fost expuse la Biblioteca Judeţeană “Petre Dulfu” din Baia Mare şi vor putea fi admirate până în 29 septembri [...]
Afisari 21 | Comentarii 0 |
Alte stiri despre: Maramures
Al doilea caz de icter mecanic operat cu succes la Spitalul Judeţean Baia Mare
Al doilea caz de icter mecanic prin litiaza coledociană a fost rezolvat cu succes, laparoscopic, la Spitalul Judeţean de Urgenţă “Dr. Constantin Opriş” Baia Mare. Dr. Mihaela Leşe, medic chirurg, subliniază cele mai importante avantaje ale acestei intervenţii: căile biliare sunt verific [...]
Afisari 21 | Comentarii 0 |
Alte stiri despre: Maramures
Ziua mondială fără maşini
Ziua mondială fără maşini este o iniţiativă lansată de Uniunea Europeană în 1999 şi a fost preluată de peste 40 de ţări pe mapamond, data fixată fiind: 22 septembrie. Este cel de-al 11-lea an în care persoanele cu nevoi speciale de la Asociaţia Esperando promovează şi încurajează [...]
Afisari 23 | Comentarii 0 |
Alte stiri despre: Maramures
Stagiarii din Programul de Internship al Guvernului au terminat pregătirea la Prefectură
La Programul Oficial de Internship al Guvernului României, ediţia 2017, organizat la nivelul Judeţului Maramureş şi derulat la Instituţia Prefectului – Judeţul Maramureş au participat şapte stagiari, tineri care şi-au consolidat competenţele şi abilităţile specifice activităţii [...]
Afisari 18 | Comentarii 0 |
Alte stiri despre: Maramures
Costuri în plus pentru salubrizarea comunei Dumbrăviţa
De când s-a închis groapa de gunoi neconformă de la Satu Nou de Jos, adică din 17 iulie 2017, administraţiile locale plătesc bani în plus pentru fiecare tonă de deşeu depozitat pe noua rampă, provizorie. Primăria din Dumbrăviţa, spre exemplu, plăteşte mai mult cu peste 3.000 de lei/lun [...]
Afisari 16 | Comentarii 0 |
Alte stiri despre: Maramures
Parcare lângă Piaţa agroalimentară din Sighet
Administraţia locală Sighetu Marmaţiei are în plan construirea unei parcări lângă Piaţa agroalimentară din municipiu. Zona este tranzitată zilnic de sute de persoane, atât comercianţi, cât şi clienţi, aşa că necesitatea amenajării unei parcări este mare. Lucrările de reabilitare [...]
Afisari 26 | Comentarii 0 |
Alte stiri despre: Maramures
Înscrieri în Asociaţia Elevilor Maramureş
Asociaţia Elevilor din Maramureş caută elevi activi. „Dacă vii în echipa AEM, noi te asigurăm că vei avea parte de o experienţă inedită alături de alţi oameni faini şi vrem ca fiecare membru să iasă din asociaţie o persoană mai bună decât a intrat. Primul pas pentru a te al [...]
Afisari 26 | Comentarii 0 |
Alte stiri despre: Maramures
Scrîşnirea dinţilor
În judeţul Maramureş, o sută de medici stomatologi au contract cu Casa de Asigurări de Sănătate şi primesc fiecare cîte 1.600 de lei pe lună, obligaţia lor fiind să execute de aceşti bani servicii gratuite către asiguraţi, decontate de CAS 100% pentru copii şi beneficiarii legilor sp [...]
Afisari 31 | Comentarii 0 |
Alte stiri despre: Maramures
7 km de drumuri vor fi asfaltaţi la Oarţa de Jos
Administraţia locală din Oarţa de Jos are finanţarea asigurată pentru un proiect de asfaltare a mai multor drumuri de interes local: „Suntem propuşi spre finanţare, pe lista Guvernului prin PNDL, cu un proiect de modernizare a drumurilor de interes local în comună. Valoarea alocată este [...]
Afisari 21 | Comentarii 0 |
Alte stiri despre: Maramures
Reabilitarea a două cămine culturale din Valea Chioarului
Căminele culturale din localităţile Mesteacăn şi Valea Chioarului vor fi reabilitate. Investiţia, în cuantum de aproape 500.000 de euro, se va face din fonduri europene. Administraţia locală va semna contractul de finanţare în aceste zile. Astfel, cele două imobile vor fi reabilitate com [...]
Afisari 23 | Comentarii 0 |
Alte stiri despre: Maramures
Primăria Baia Mare va primi de la Guvern banii necesari pentru reparaţia clădirilor publice, afectate de furtuna violentă
Furtuna violentă înregistrată în seara zilei de 17 septembrie a produs pagube la nivelul municipiului Baia Mare în valoare aproximativă de zece milioane de lei, şapte dintre acestea fiind estimate pentru proprietăţile private şi autoturisme. Aceste date reies din raportul elaborat de cătr [...]
Afisari 11 | Comentarii 0 |
Alte stiri despre: Maramures


STIRI

Stiri

STIRI LOCALE
Top Stiri
Stiri locale din Maramures 
Oferta publicitate radio TV

UTILE

Meteo
05-09-2017 06:00
Bucuresti 11.5°C
Constanta 16.4°C
Timisoara 8.6°C
Cluj Napoca 7.0°C
Galati 16.0°C
Brasov 11.7°C
Craiova 13.0°C
Ploiesti 10.9°C
Braila 13.0°C
Oradea 10.9°C
Arad 13.6°C
Pitesti 13.0°C
Baia Mare 10.0°C
Buzau 10.9°C
Satu Mare 10.0°C
Botosani 12.0°C
Piatra Neamt 10.9°C
Ramnicu Valcea 13.0°C
Drobeta Turnu Severin 15.0°C
Suceava 12.0°C
Curs valutar
04/09/2017
EUR4.59490.0004
USD3.8558-0.0072
XAU165.44071.7176
CHF4.02810.0054
CAD3.10750.0145
GBP4.99150.0002
MDL0.21660.0010
XDR5.47190.0001
Convertor valutar
din in
loading...

 


Oferta publicitate radio TV
Calendarul zilei
1940 - S-a nascut Barbara Allbut, cantareata americana (Angels).
1941 - S-a nascut Linda McCartney, cantareata americana si sotia lui Paul McCartney.
1996 - Sectorul Agricol Ilfov, al saptelea sector al Capitalei, alcatuit din 38 de comune si orasul Buftea, a fost transformat in judet.
Cugetarea zilei, citate, ganduri celebre
Putere
Cu cat ai mai multa putere, cu atat trebuie sa abuzezi mai putin de ea. Seneca
Citeste si altele Recomandari literare Curiozitati, Stiati ca?
Arbori
stejarul de pluta este unul dintre arborii cel mai bine protejati impotriva focului, datorita scoartei sale, foarte groase, care-l izoleaza de caldura?

Citeste si altele

TIMP LIBER

 
Gold FM Romania - SUS

Stiri

arhiva stiri preluare stiri Citeste stiri din:

Aboneaza-te la fluxul de stiri

Un proiect ROSTCLUB - constructie site | productie spoturi audio | productie spoturi video | Difuzare spoturi radio | Difuzare spoturi TV © Copyright ROSTCLUB All Rights Reserved.