RADIO ONLINE

MUZICA

Descarca gratis muzica - versuri, discorgafii Descarca gratis muzica veche - discografii celebre si versuri ale celor mai indragite melodii: 1, 2, 3... A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z
BIOGRAFII SI DISCOGRAFII:


Biografii - discografii ...citeste tot
Vezi toate biografiile Oferta Publicitate radio TV

Gold FM Romania - Stiri Stiri locale din Mures

IRUM Reghin devine actor global

Singurul producător român de utilaje forestiere, IRUM Reghin, arată o poftă deosebită pentru exporturi, construind o rețea impresionantă de dealeri în țări din Europa și, din 2017, chiar în America de Sud (Chile). Utilajele construite la Reghin, cu un foarte bun raport calitate-preț, sunt tot mai apreciate în țări cu industrie forestieră activă.


 
“Am încercat să identificăm țările unde utilajele folosite în exploatările forestiere sunt de tip skidder, adică acele țări unde relieful este neregulat, cu terenuri abrupte, iar utilajele mari propuse de competitorii noștri nu pot fi eficiente”

Mircea Oltean, director general IRUM și MAVIPROD


 


În acest moment, compania producătoare de TAF-uri și tractoare agricole are dealeri în Franța, Belgia, Germania, Slovenia, Ungaria, Bulgaria, Polonia, Spania și Chile, iar în următorii 5 ani își propune să identifice dealeri în Rusia, Slovacia, Africa de Sud, Argentina si Uruguay. “Avem o strategie bine pusă la punct în privința expansiunii“, spune directorul general al IRUM Reghin, Mircea Oltean. “Am încercat să identificăm țările unde utilajele folosite în exploatările forestiere sunt de tip skidder, adică acele țări unde relieful este neregulat, cu terenuri abrupte, iar utilajele mari propuse de competitorii noștri nu pot fi eficiente. Cred că IRUM a rămas singurul producător mare de utilaje de tip skidder, ceea ce reprezintă un important avantaj pe această nișă. În plus, în fiecare țară cu industrie forestieră, indiferent de relief, există firme care au nevoie și de utilaje de tip skidder“, explică Mircea Oltean.


 


Condițiile pentru a fi dealer IRUM


 


În opinia acestuia, vânzarea prin intermediul dealerilor are beneficii multiple: aceștia cunosc cel mai bine piața din țara respectivă, au contacte deja stabilite, cunosc cultura și mentalitatea țării, sunt motivați să-și crească afacerea. Pentru a deveni dealer al IRUM, o companie-candidat trebuie să îndeplinească anumite condiții: să aibă deja o afacere cu utilaje forestiere, să dețină infrastructură necesară pentru vânzare și service, să fie puternică din punct de vedere financiar, să aibă o strategie corectă pentru vânzarea utilajelor forestiere și să aibă contacte directe cu clienții prin vizite de teren.

Majoritatea dealerilor de până acum au fost întâlniți și abordați la foarte multele târguri și expoziții internaționale la care IRUM a participat în ultimii 3 ani, cum ar fi: Agritehnika Hannover (Germania), Hannover Messe (Germania), KWF Tagung (Germania), Eko-Las Poznan (Polonia), Mimizan (Franta), Libramont (Belgia), Elmia Wood (Suedia), Goc (Serbia), Komenda (Slovenia), Fete du Bois (Franța), Vrhnika (Slovenia), DworMysliwski Ustronie (Polonia) etc.


 


Modelul francez


 Unul dintre dealerii de succes ai IRUM, model pentru ceilalți, este compania Forêt Matériel Service (FMS), localizată în Marville, Franța. Fondată în 1992 de Regis Wallerich, firma a avut ca prioritate încă de la început să importe și să revândă utilaje fiabile, robuste și de calitate ridicată. Politica de vânzare s-a axat, pe lângă pregătirea profesională a angajaților din vânzări și a echipelor de service, pe legăturile personale și pe vizite în teren. Forêt Matériel Service este în același timp și importator pentru Franța al brandurilor LOGSET și LogMax. Colaborarea cu IRUM Reghin datează din 2015, cei doi parteneri participând împreună la o serie de evenimente din domeniu cu unicul scop de a promova utilajele românești. Printre cele mai importante astfel de evenimente se numără târgul de la Libramont (Belgia, 2015), târgul de la Mimizan (Franța, 2016), târgul de la Haut du Tot (Franța, 2016); un eveniment demo în localitatea Frais (Franța, 2016), Libramont (Belgia, 2017). Și pentru că fiecare piață poate avea nevoi specifice, IRUM a creat împreună cu Forêt Matériel Service un utilaj care să satisfacă strict nevoile utilizatorilor din această regiune a Europei. FSM este, de asemenea, foarte activă în presa de specialitate, promovând asiduu utilajele IRUM, și face des demonstrații în teren, la clienți și la evenimente de profil. FSM a avut în 2016 o cifră de afaceri de 16 milioane de euro.


 


Dealeri de nădejde


 


Dealerul IRUM din Belgia, Rene Lehnen (53 ani) are de 32 de ani o firmă de exploatări forestiere. Parcul lui de utilaje conține toată gama pentru exploatarea atât a lemnului lung cât și a celui scurt, începând de la doborâre până la depozitare.

Dealerul din Slovenia, Trisa, este o companie fondată în 2008, cu sediul în Lesce. Din 2010, Trisa s-a axat în principal pe comercializarea de utilaje forestiere și agricole. În a doua jumătate a anului 2010, firma și-a extins vânzările pe piețele din Croația, Serbia, Muntenegru și Bosnia-Herțegovina. Colaborarea cu IRUM a început în 2015 și, de atunci, cei doi parteneri au participat împreună la mai multe târguri și demonstrații ținute pe teritoriul Sloveniei.

Un pas foarte mare în procesul de expansiune al IRUM a fost colaborarea cu compania Metalfor LTDA din Chile, America de Sud, o zonă cu mare tradiție și potențial în industria forestieră.


 


Un TAF mai puternicProdusele de bază pe care IRUM le comercializează prin intermediul acestor dealeri sunt TAF-urile (tractoarele articulate forestiere), care pot fi echipate cu o serie de accesorii în funcție de necesitățile fiecărei piețe în parte. “Scopul IRUM este de a dezvolta utilaje flexibile, care să fie ușor de exploatat pe fiecare teritoriu. În acest sens, este foarte importantă colaborarea cu dealerii nostri pentru ca împreună cu ei să identificăm nevoile clienților. Unul dintre cele mai importante proiecte pe care IRUM le dezvoltă în prezent este un nou tractor forestier, care să aibă o putere mai mare. Acest proiect va fi finalizat în luna septembrie a acestui an”, spune Mircea Oltean. “Toate utilajele produse de IRUM sunt fiabile, robuste, îmbinând experiența celor peste 60 de ani în fabricarea lor cu suflul modern pe care-l oferă noul centru de cercetare dezvoltare din fabrică (iFOR). Oferim consultanță tehnică permanentă, avem echipe specializate de proiectare, execuție și service. Avem timpi scurți atât în ceea ce privește livrarea de piese de schimb cât și a utilajelor. Suntem mereu deschiși la nevoile pieței și ținem cont de toate sugestiile clienților noștri”, expune, Mircea Oltean, argumentele pe care IRUM le impune în fața competitorilor. Oltean nu exclude ca în viitor și tractoarele agricole fabricate la IRUM să ajungă pe piața internațională. Acum doi ani, compania a inaugurat centrul de cercetare iFOR, primul centru de cercetare în producţia de tractoare şi utilaje agricole înfiinţat de un antreprenor local după 1990. Construcţia centrului a durat 21 de luni şi a presupus o investiţie totală de 11,9 milioane de lei (circa 2,7 milioane de euro), cofinanţată parţial printr-un proiect european de 6,4 milioane de lei, din care 2,2 milioane de lei reprezintă fonduri nerambursabile. “Visul de a produce la Reghin un tractor în întregime românesc, cu motor, cutie de viteze, transmisie şi şasiu dezvoltate de inginerii noştri va deveni realitate în următorii ani de zile. A fost nevoie de realizarea unui centru de cercetare şi dezvoltare pentru a putea crea produse complexe şi de a lansa noi utilaje pe piaţă”, spune Mircea Oltean.


Creșterea IRUM


 IRUM a avut în 2016 o cifră de afaceri de 72 milioane de lei, în creștere cu cca. 5 % față de 2015. La nivel de grup, adăugând businessul MAVIPROD, cifra de afaceri s-a situat la 134,7 milioane de lei. În prezent, numărul de angajați al IRUM este de 417. Compania produce la Reghin tractoare şi utilaje TAF, utilaje agricole, încărcătoare, transportoare, echipamente pentru întreţinerea drumurilor forestiere, însă fabrică şi piesele aferente acestora. Dacă, în prezent, capacitatea anuală de producţie a fabricii IRUM de la Reghin este de 250 de tractoare forestiere, 500 de tractoare agricole şi 1.200 de tone de piese turnate, compania are în plan pentru 2017 o creştere cu 15 % a producţiei, faţă de anul trecut. Între realizările recente cu care se mândrește compania se regăsesc: finalizarea TAF-ului 2012 G; îmbunătățirea cu automatisme, troliu hidraulic, modificări la sistemul de frânare, punte; modernizarea IFRON-ului Power Shift cu transmisie 4×4 JSB cu facelift și aer condiționat; finalizarea scutului mobil vertical pentru TAF 690 PE; finalizarea funicularului cu motor hidraulic; dezvoltarea unui tactor forestier TAF cu putere mare (150 cp); dezvoltarea de noi accesorii pentru TAF 690 – aer condiționat, scut mobil vertical etc.
Compania se implică în sistemul educațional


 


Pentru că forța de muncă în România devine o problemă tot mai acută, IRUM a decis să ia inițiativă, implicându-se în procesul de educație la nivel local, atât în învățământul liceal, cât și în cel profesional. “În fiecare an, asigurăm condițiile de practică pentru mai bine de 100 de elevi, care își desfășoară la noi atât stagiile semestriale, cât și cele săptămânale, fiind în permanență ghidați de tutorii IRUM. Pentru ca această activitate să se desfășoare în cele mai bune condiții, avem încheiate convenții de practică cu cele două licee locale: Liceul Tehnologic Petru Maior și Liceul Tehnologic Ioan Bojor. Totodată, pentru a eficientiza această colaborare dintre unitățile de învățământ și mediul privat din Reghin, am inițiat discuțiile pentru implementarea unui sistem de învățământ dual, în care, companiile să se poată implica mai profund în formarea elevilor”, susține Mircea Oltean.


 


MAVI – sediu nou și extinderea depozitului din Ungaria


 La nivel de grup, schimbările sunt, de asemenea, vizibile. Compania MAVIPROD, acționarul IRUM, deținută tot de familia Oltean, se va muta în curând într-un sediu nou, aflat în construcție la marginea Reghinului. În 2017, a fost lansat magazinul online al companiei – www.shop.maviprod.ro, care se conturează ca un success încă de la început. Tot din acest an, MAVIPROD a devenit și unic importator al anvelopelor OZKA.

Reamintim că MAVIPROD are ca principală activitate comercializarea pieselor de schimb pentru utilaje agricole și forestiere și este Unic Distribuitor Caterpillar/Perkins în România, Republica Moldova și Ungaria (aici MAVI este și dealer autorizat FG Wilson). Începând cu 1 martie 2015, compania face parte și din rețeaua mondială de distribuitori autorizați Atlas Copco, facilitând astfel contactul între echipamentele Atlas Copco şi clienţii locali. Pe lângă o suită de alți parteneri cu nume, MAVI a început să dezvolte și o serie de produse sub marcă proprie, deocamdată uleiuri, anvelope, cabluri de tracțiune pentru industria forestieră. Din 2010, MAVI are un punct de lucru în Ungaria, lângă Budapesta, pe care are planuri să-l extindă. “Cea mai importantă realizare este achiziționarea unui nou teren pentru dezvoltarea infrastructurii. Împreună cu șeful de magazin Petur Zsamba sunt în derulare o serie de strategii de dezvoltare care să ducă la creșterea acestui business pe piața din Ungaria. Ce este foarte important este că, în ultimii trei ani, compania si-a dublat cifra de afaceri, astfel MAVI este al doilea jucător pe piața de generatoare din România, deținând o cotă de 35 %.

Poziția MAVI pe aceste produse a devenit foarte puternică, în comparație cu competitorii, pentru că întotdeauna compania are o gamă largă în stoc, poate vinde generatoare între 5 și 2500 kVA și poate oferi suport tehnic și orientare pentru clienți. Alte mari avantaje oferite de Maviprod sunt timpul scurt de livrare, instalarea completă a echipamentelor și servicii de mentenanță 24/24 ore”, explică Mircea Oltean.


 


CIFRE:

72 mil. lei – cifra de afaceri a IRUM în 2016

134,7 mil. lei – cifra de afaceri a grupului IRUM&MAVI în 2016

35 % – cota MAVI din piața generetoarelor electrice din România

250 tractoare forestiere – producția medie anuală

500 tractoare agricole – producția medie anuală

1200 t de piese turnate anual

2,7 mil. euro – costurile centrului de cercetare iFOR


 


De Alin BOLBOS


Articol realizat pentru ediția 71 a revistei Transilvania Business


Post-ul IRUM Reghin devine actor global apare prima dată în Zi-de-zi.ro, Stiri din Mures, Stiri Targu mures - Liderul presei muresene.Mai multe
Bookmark and Share
Conecteaza-te la stiri si pe Facebook Twitter Feed RSS
Afisari 50 | Comentarii 0 | Sursa www.zi-de-zi.ro |
Comenteaza aceasta stire:

Categorie: Stiri locale din Mures Alte stiri despre: Mures

Alte stiri din categoria Stiri locale din Mures

Întâlnire bistos.ro cu Medeea Iancu
„Ce vrea să spună autorul. Scriitori la școală” continuă joi, 23 noiembrie. Poeta Medeea Iancu se va întâlni cu elevi de la Colegiul Național „Alexandru Papiu Ilarian”, iar autoarea dramatică Alina Nelega se va întâlni cu elevi de la Liceul Teoretic „Bolyai Farkas” în timpul [...]
Afisari 7 | Comentarii 0 |
Alte stiri despre: Mures
„Acustic Live Festival”, șansă oferită autenticității muzicale
Casa de Cultură a Tineretului „George Enescu” din Reghin va găzdui la finele acestei săptămâni (24 -26 noiembrie), cea de-a treia  ediție a festivalului-concurs de muzică live dedicat chitarei „Acustic Live Festival”. Festivalul își propune să vină în sprijinul interpreților or [...]
Afisari 25 | Comentarii 0 |
Alte stiri despre: Mures
Bărbat acuzat de înşelăciune, prins şi trimis după gratii
Poliţiştii Serviciului de Investigații Criminale au organizat marţi, 21 noiembrie, o acțiune pe raza municipiului Târgu-Mureș, ocazie cu care au identificat şi reţinut un bărbat în vârstă de 50 de ani, din localitate. Potrivit Biroului de presă al Inspectoratului de Poliţie Judeţean [...]
Afisari 17 | Comentarii 0 |
Alte stiri despre: Mures
VIDEO în articol. Fază de senzație! Micul “Messi de Mureș”, gol după o cursă incredibilă pe stadionul Avântul!
S-a petrecut la meciul de fotbal, categoria 2004,  Avântul Reghin – ASA, acum 2 zile. În meciul disputat pe Sadionul Avântul, târgumureșeanul Darius Dascăl marchează golul victoriei pentru ASA, în disputa cu echipa gazdă. Golul a venit pe final de meci și a decis soarta partidei, scor 2 [...]
Afisari 6 | Comentarii 0 |
Alte stiri despre: Mures
Demersuri pentru un muzeu Virginia Zeani la Solovăstru
Printre personalitățile care se leagă de comuna Solovăstru este și cea a sopranei Virginia Zeani, care a primit în acest an titlul de „Cetățean de Onoare” al comunei, eveniment care a deschis practic prima ediție a Festivalului de operă Vrginia Zeani, avut loc în acest an în perioada [...]
Afisari 6 | Comentarii 0 |
Alte stiri despre: Mures
Opriri şi staţionări neregulamentare pe domeniul public sancţionate la Târgu-Mureş
Personalul Biroului de Siguranță Rutieră – Direcţia Poliţia Locală Târgu-Mureş a constatat și sancționat, în perioada 6 – 21 noiembrie, un număr de 218 fapte de natură contravențională aflate sub incidența Hotărârii Consiliului Local nr. 197/2007 modificată, articolului [...]
Afisari 7 | Comentarii 0 |
Alte stiri despre: Mures
VIDEO în articol. Fază de senzatie! “Mesi de Mureș”, gol după o cursă incredibilă pe stadionul Avântul!
S-a petrecut la meciul de fotbal, categoria 2004,  Avântul Reghin – ASA, acum 2 zile. În meciul disputat pe Sadionul Avântul, târgumureșeanul Darius Dascăl marchează golul victoriei pentru ASA, în disputa cu echipa gazdă. Golul a venit pe final de meci și a decis soarta partidei, scor 2 [...]
Afisari 43 | Comentarii 0 |
Alte stiri despre: Mures
Asfalt nou spre Poienile de Sub Munte
Reabilitarea drumului ce leagă Leordina de Poienile de Sub Munte va costa peste 64 de milioane de lei cu TVA. Obiectivul este finanţat din bugetul Ministerului Dezvoltării Regionale, prin PNDL. Totuşi, Consiliul Judeţean Maramureş va trebui să cofinanţeze cheltuielile neeligibile în proiect [...]
Afisari 43 | Comentarii 0 |
Alte stiri despre: Maramures
Sesizări privind cornurile Rosario
Ieri, la Consiliul Judeţean Maramureş, a avut loc o şedinţă operativă pe problema cornurilor distribuite în şcoli de firma Rosario Pan SRL Baia Mare, la care au participat: vicepreşedintele CJ, George Moldovan; secretara judeţului, Aurica Todoran; şefii serviciilor şi direcţiilor implic [...]
Afisari 38 | Comentarii 0 |
Alte stiri despre: Maramures
Strategia Cavnicului
Autorităţile locale din oraşul Cavnic au finalizat „Strategia de dezvoltare durabilă 2017-2025”, iar următorul pas este planul de urbanism general şi planurile zonale. Primarul Vladimir Petruţ ne explică: „Lipsa strategiei de dezvoltare locală durabilă a oraşului Cavnic a blocat foa [...]
Afisari 34 | Comentarii 0 |
Alte stiri despre: Maramures
Cel mai frumos brad din România ales special de primarul Cătălin Cherecheş pentru băimăreni
Spiritul sărbătorilor de iarnă se simte deja în municipiul Baia Mare. Ieri, cel mai frumos brad din România a fost aşezat în inima oraşului, în Centrul Istoric. În jurul simbolului de Crăciun va fi creată o adevărată poveste de iarnă, un patinoar de care se vor bucura cei mici. Inima [...]
Afisari 37 | Comentarii 0 |
Alte stiri despre: Maramures
Noutăţi IT în Maramureş
Ajuns la a III-a ediţie, „Innovation IT”, organizat de One-IT, eveniment de referinţă regională pe segmentul IT, a avut loc joi, 16 noiembrie 2017, la Eurohotel Baia Mare, şi a găzduit 130 de invitaţi de seamă, parteneri fiind: Bitdefender, Xerox, Acer, HP, Logitech, Dell, Microsoft, TP- [...]
Afisari 36 | Comentarii 0 |
Alte stiri despre: Maramures
Ziua Drepturilor Copilului
Ziua Internaţională a Drepturilor Copilului a fost marcată luni, 20 noiembrie 2017, în mai multe case de tip familial din structura Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Maramureş. Copiii de la Casa de Tip Familial Pandurilor din Sighetu Marmaţiei au participat l [...]
Afisari 32 | Comentarii 0 |
Alte stiri despre: Maramures
Probleme cu apa la Rona de Jos
Comuna Rona de Jos are o reţea de alimentare cu apă extinsă la aproape toate gospodăriile din sat, dar apa nu este potabilă din cauza aluviunilor prea multe ajunse în lacul de acumulare, în perioada cu ploi abundente. Staţia de filtrare şi tratare a apei nu face faţă, mai ales în anotimp [...]
Afisari 33 | Comentarii 0 |
Alte stiri despre: Maramures
Podeţe în Strîmtura de 2,8 milioane lei
Un proiect în valoare de 2,8 milioane lei a fost semnat în cadrul şedinţei de Consiliu local al comunei Strîmtura, pe Programul Naţional de Dezvoltare Locală, prezent fiind şi preşedintele Consiliului Judeţean Maramureş, Gabriel Zetea. Obiectul contractului îl constituie alocarea unei fi [...]
Afisari 37 | Comentarii 0 |
Alte stiri despre: Maramures
Managerul de mâine
Liga Studenţilor ”Pintea Viteazul” din Baia Mare organizează, în perioada 22-29 noiembrie 2017, cu sprijinul financiar al Consiliului Judeţean Maramureş, un curs de manager de proiect în cadrul acţiunii „Studentul, managerul de mâine”. Prima întîlnire va fi în sala L18, la Fac [...]
Afisari 29 | Comentarii 0 |
Alte stiri despre: Maramures


STIRI

Stiri

STIRI LOCALE
Top Stiri
Stiri locale din Mures 
Oferta publicitate radio TV

UTILE

Meteo
05-09-2017 06:00
Bucuresti 11.5°C
Constanta 16.4°C
Timisoara 8.6°C
Cluj Napoca 7.0°C
Galati 16.0°C
Brasov 11.7°C
Craiova 13.0°C
Ploiesti 10.9°C
Braila 13.0°C
Oradea 10.9°C
Arad 13.6°C
Pitesti 13.0°C
Baia Mare 10.0°C
Buzau 10.9°C
Satu Mare 10.0°C
Botosani 12.0°C
Piatra Neamt 10.9°C
Ramnicu Valcea 13.0°C
Drobeta Turnu Severin 15.0°C
Suceava 12.0°C
Curs valutar
04/09/2017
EUR4.59490.0004
USD3.8558-0.0072
XAU165.44071.7176
CHF4.02810.0054
CAD3.10750.0145
GBP4.99150.0002
MDL0.21660.0010
XDR5.47190.0001
Convertor valutar
din in
loading...

 


Oferta publicitate radio TV
Calendarul zilei
1883 - S-a nascut Jose Clemente Orozco, considerat unul dintre cei mai importanti reprezentanti ai picturii murale mexicane (m.07.09.1949).
1891 - S-a nascut V. G. Paleolog, critic de arta, celebru brancusolog (m.12.02.1979).
2002 - Presedintele Statelor Unite ale Americii, George W. Bush s-a aflat la Bucuresti intr-o vizita oficiala, la invitatia sefului statului roman, Ion Iliescu. Sosit la Bucuresti dupa incheierea summit-ului de la Praga, la care Romania a fost invitata sa adere la structurile NATO, liderul de la Casa Alba a tinut un discurs in Piata Revolutiei, in care i-a asigurat pe zecile de mii de romani prezenti de sprijinul SUA. George W.Bush, cel de-al patrulea presedinte american care a vizitat Romania, dupa Gerald Ford, Richard Nixon si Bill Clinton, a fost decorat cu Ordinul National "Steaua Romaniei" in grad de mare Colan, cea mai inalta distinctie a Romaniei.
Cugetarea zilei, citate, ganduri celebre
Caracter
Intre caractere si inteligente n-ar trebui sa existe alegere. Inteligente se gasesc foarte adesea, caracterul foarte rar. Mihai Eminescu
Citeste si altele Recomandari literare Curiozitati, Stiati ca?
Descoperiri
Unica sculptura in granit moale din lume, datand de cca. 5200 ani, reprezentand capul unui astronaut cu casca, a fost descoperita in Romania.

Citeste si altele

TIMP LIBER

 
Gold FM Romania - SUS

Stiri

arhiva stiri preluare stiri Citeste stiri din:

Aboneaza-te la fluxul de stiri

Un proiect ROSTCLUB - constructie site | productie spoturi audio | productie spoturi video | Difuzare spoturi radio | Difuzare spoturi TV © Copyright ROSTCLUB All Rights Reserved.