RADIO ONLINE

MUZICA

Descarca gratis muzica - versuri, discorgafii Descarca gratis muzica veche - discografii celebre si versuri ale celor mai indragite melodii: 1, 2, 3... A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z
BIOGRAFII SI DISCOGRAFII:


Biografii - discografii ...citeste tot
Vezi toate biografiile Oferta Publicitate radio TV

Gold FM Romania - Stiri Stiri locale din Prahova

INTERVIU/ Vlad Cosma: Ceilalti procurori nu stiau nimic despre abuzurile lui Negulescu. El a incalcat linia rosie

INTERVIU/ Vlad Cosma: Ceilalti procurori nu stiau nimic despre abuzurile lui Negulescu. El a incalcat linia rosie

R: In primul rand, ajutati-ne sa ne facem o parere despre cum l-ati cunoscut pe procurorul Mircea Negulescu


Vlad Cosma: L-am cunoscut pe procurorul Mircea Negulescu intr-un context complicat, cand acesta imi fabricase doua dosare penale, unul tatalui meu si unul surorii mele. La momentul respectiv, stiam ca isi folosea functia pe care o detinea atat in interese personale cat si pentru a-si atinge anumite scopuri sentimentale.


R: Am aflat de la sora dumneavoastra ca ati avut inclusiv intalniri personale cu procurorul Negulescu. Pe ce perioada de timp au avut loc aceste intalniri si unde


Vlad Cosma: In intervalul 2014-2017 m-am intalnit frecvent cu Mircea Negulescu, atat la biroul acestuia, inca de cand lucra la PCA Ploiesti, cat si in alte locuri publice.


La ce locuri publice va referiti, concret?


Vlad Cosma: La diverse restaurante din Ploiesti si Bucuresti, la petreceri private, unde procurorul Negulescu insista sa merg alaturi de el. Mi-a cerut sa mergem impreuna chiar si la mare.


Adica mergeati la mare cu Negulescu in calitate de “prieten” cercetat penal?


Vlad Cosma: Exact, aproape pe tot parcursul acestor intalniri, eu ma aflam sub control judiciar


Presupun ca se pot verifica aceste afirmatii si intalnirile la care faceti referire


Vlad Cosma: Evident. La aceste intalniri au participat si alti oameni, atat prieteni de ai lui, cat si persoane care ma insoteau pe mine. Exista poze, convorbiri si martori.


Ne puteti da numele celor prezenti, martorilor?


Vlad Cosma: La acest moment, nu. Nu vreau sa fac mai multe precizari despre persoanele implicate


Ce impresie v-a creat fostul procuror Negulescu?


Vlad Cosma: Este un om dificil, cu o puternica deviatie de caracter. Dupa parerea mea, nu era demn de profesia pe care o reprezenta. Am observat la el o indarjire incredibila, o determinare aproape bolnava de a-si construi un renume prin dosare “grele”.


Sa intelegem ca aceasta determinare v-a speriat. Ce altceva v-a mai speriat?


Vlad Cosma: M-a socat, acesta este termenul, faptul ca ii transforma in tinte vii pe toti cei pe care nu-i avea la suflet. Ii considera, din start, dusmani, iar asta ducea la un singur lucru: la haituirea lor prin abuz de putere, cand incerca sa-si transforme in infractori.


Puteti fi mai explicit?


Vlad Cosma: Procurorul Negulescu era genul care pleca de la restaurant indoctrinat si “montat” asupra unor persoane, dupa care cauta sa le descopere posibile infractiuni. Sunt convins ca si in cazul familiei mele a fost la fel .


Sa revenim la intalnirile pe care le-ati avut cu procurorul Negulescu. In cadru personal va vorbea si despre dosarele in care efectua urmariri penale?


Vlad Cosma: De fiecare data cand ne intalneam imi spunea diferite chestiuni ce tineau de activitatea sa ca procuror.


Ne puteti da cateva exemple?


Vlad Cosma: De exemplu, venea cu detalii din dosarele sale si se lauda cu noile “tinte”, pe cine urma sa aresteze etc. Avea o placere inumana de a se lauda cu urmatoarele arestari din dosarele facute de el.


V-a divulgat identitatile anumitor martori protejati, asa cum a afirmat sora dumneavoastra?


Vlad Cosma:: Da, mi-a divulgat identitati protejate, atat din dosarul meu cat si din alte dosare. Alte detalii nu voi da decat in fata unui procuror sau judecator.


De ce ati acceptat totusi sa va intalniti cu un om despre care stiati ca e pornit sa va aresteze toata familia?


Vlad Cosma: E simplu. Incercam sa o protejez pe sora mea. El insista foarte tare sa se intalneasca si sa vorbeasca cu mine. Era convins ca il pot ajuta in relatia cu Andreea, ca pot intermedia eu ceva, cumva. De fiecare data se scuza in legatura cu dosarele pe care ni le-a fabricat. Spera sa-l iertam, sa trecem peste. Era uluitor cum isi inchipuia ca aceste dosare sunt “mici detalii” care se vor rezolva si vom putea avea o relatie de prietenie.


Si totusi, sora dumneavoastra putea sa depuna o plangere impotriva lui Negulescu…


Vlad Cosma: Sora mea nu i-a facut plangere atunci dintr-un motiv simplu, pe care cred ca oamenii il inteleg: de frica. Acest om a stiut cum sa procedeze asa incat sora mea sa primeasca “semnalul” ca el este puternic iar ea slaba. Si in plus, nici alti oameni nu aveau curaj, la vremea respectiva, sa confirme ca ce spune sora mea e 100% real. Sunt oameni care i-au facut plangere: Senatorul Savu, Cristi Toader , procurorul Tudose si multi altii.


De ce spuneti ca dosarul dumneavoastra a fost fabricat?


Vlad Cosma: Acest dosar este creatia lui Mircea Negulescu, asa cum singur s-a laudat in spatiul public. Ati vazut cum a spus “pai nu de la mine au pornit toate dosarele astea?”. Am adunat multe informatii din destainuirile lui in legatura cu speta mea, informatii care m-au ajutat sa descopar cum a lucrat in ceea ce ma priveste pe mine, pe tatal meu si pot sa afirm cu tarie in acest moment ca toate asa-zisele probe impotriva noastra au fost inventate de el prin incalcarea legii, fara stirea colegilor si apoi declinate.


Cum adica probe inventate? Fiti mai explicitVlad Cosma: Toate denunturile, toti martorii protejati, toti martorii la vedere, cat si proba informatica, toate poarta semnatura lui. Am incercat sa demonstrez in fata Inaltei Curti ca toti asa-zisii denuntatori au fost amenintati si santajati de procurorul Negulescu. Toti martorii acoperiti, a caror identitate mi-a divulgat-o chiar el, au fost de asemenea pusi in aceeasi situatie, lucru pe care toti acesti martori l-au confirmat in fata unui alt procuror sub juramant. De asemenea, exista acel stick USB pe care Negulescu pur si simplu l-a inventat, l-a scos “din burta”. Exista in prezent cel putin 10 declaratii ale martorilor si denuntatorilor despre cum Negulescu i-a santajat, despre cum i-a obligat sa se “inteleaga” intre ei pentru a arunca vina asupra mea. Acesti oameni au povestit cum le-au fost amenintate familiile si cum i-a chemat la PCA Ploiesti in Ajunul Craciunului 2013 sa “negocieze” incriminarea mea si a tatalui meu, oferindu-le diferite avantaje. Toate aceste lucruri reprezinta incalcari grave ale legilor penale.


Sa ramanem un pic la stick-ul USB. Cum adica a fost inventat de procurorul “Portocala”?


Vlad Cosma: Ca sa intelegeti: o proba ca aceasta, un stick, trebuie sa se afle depusa la dosar si sa fie insotit de un proces verbal de desigilare in prezenta posesorului. Ei, in cazul memory-stick-ului din dosarul meu nu se intampla asta. Nici nu se afla depus la vreun dosar penal si nici nu a avut acel proces verbal de desigilare in prezenta posesoarei Cecilia Stroe sau avocatului ei.


Adica e un stick-fantoma…


Vlad Cosma: Este fantoma, da, pentru ca e singurul suport informatic rezultat in urma mai multor perchezitii domiciliare in cazul careia lipsesc aceste documente. Toate celelalte probe informatice provenite de la perchezitiile altor persoane au acel proces verbal de desigilare si corespund din punct de vedere legal.


Este posibil ca ceilalti procurori sa fi stiut despre aceste abuzuri savarsite de colegul lor?


Vlad Cosma: Sunt convins ca ceilalti procurori, atat din cadrul PCA Ploiesti cat si DNA Ploiesti, nu au stiut despre metodele folosite de Negulescu pentru a fabrica probe. Am constatat acest lucru in decursul intalnirilor noastre din ultimii 4 ani, cand l-am vazut cum se fereste de colegii sai pentru ca acestia sa nu afle aceste lucruri. Imi spunea chiar el ca nu vrea sa stie colegul X sau colega Y despre ce face. Acest lucru l-am declarat si in fata judecatorilor de la Inalta Curte de Casatie si Justitie.


Ce va mai spunea despre alti procurori, colegi sau fosti colegi?


Vlad Cosma: Negulescu purta o dusmanie fata de fostii colegi de la PCA Ploiesti, dar nici despre cei de la DNA Ploiesti nu avea prea mult respect. Isi dorea foarte mult sa ajunga Procuror Sef, v-am spus, era foarte determinat.


Vorbea urat despre ei in prezenta dvs?


Vlad Cosma: Prefer sa ma abtin si sa nu reproduc termenii pe care ii folosea la adresa anumitor doamne din cadrul Parchetului . Folosea un limbaj de nivel… scazut, sa ma exprim asa.


Si pana la urma, cum a reusit, totusi, sa se fereasca atat de bine de colegi?


Vlad Cosma: Nu i-a fost foarte greu sa faca acest lucru fiindca avea darul asta de a-si construi o imagine credibila, imagine care s-a dovedit a fi falsa. Sunt convins ca ceilalti procurori nu stiau ca se intalneste in oras cu anumiti martori, nu stiau ca ii santajeaza pe acesti martori si ii obliga sa declare anumite lucruri si nu aveau de unde sa stie cum vorbeste cu ei la telefon si multe alte lucruri. Niciodata nu a fost insotit de catre un alt coleg procuror sau politist.


Ce a determinat-o pe sora dumneavoastra, Adreea Cosma, sa vorbeasca public in acest moment?


Vlad Cosma: Faptul ca Negulescu a mintit sub juramant la audierea de marti, 12 septembrie, de la ICCJ. Cand a fost intrebat despre relatia si natura conversatiilor purtate cu Andreea Cosma, Negulescu a mintit, confirmand doar ca au purtat mai multe discutii. Cand a spus ca dorea, de fapt, sa afle unde isi tinea Alexe Razvan banii ascunsi a mintit. Afirmatia asta este contrazisa chiar de actele de la urmarie penala facute de el, cand i-a solicitat lui Alexe Razvan sa spuna ca toti banii au ajuns la mine si la familia mea. Teoretic, Negulescu aflase inca din 2013 ce a facut Alexe cu banii, asa ca hartuirea lui asupra surorii mele din urmatorii ani nu a avut nici o legatura cu minciuna invocata la ICCJ. Convorbirile din ultimii 4 ani demonstreaza asta.


Daca l-ati avea in fata pe procurorul “Portocala”, care ar fi cel mai mare repros pe care I l-ati aduce?


V.C: Acest om a stricat cariere, a nenorocit familii si a chinuit foarte multi oameni atat prin abuzuri psihice uriase cat si fizic, prin privare de libertate. A folosit metode ilegale si presiuni asupra martorilor si a incercat sa ne incrimineze pe nedrept, totul pornind de la obsesia facuta pentru sora mea.
Hartuirea asta indreptata catre sora mea a fost un abuz de putere, prin natura functiei sale. Prin atitudinea lui, Negulescu a demonstrat ca nu era demn de statutul de magistrat. A depasit orice limita, atat legala cat si a bunului simt, a fost pe punctul de a compromite institutii si a incalcat linia rosie.


Ce credeti ca se va intampla acum cu dosarul fabricat de Negulescu impotriva dvs ?


V.C.: Putem demonstra cu probe concrete ca prejudiciul invocat nu exista, lucru confirmat de 5 expertize ale ICCJ, cat si prin adresa de la Curtea de Conturi, care confirma ca cele 3 lucrari din dosar au fost efectuate in integralitate in acord cu legea. De asemenea, pot demonstra ca denuntatorii au fost amenintati, ca martorii protejati au fost ”dublati” de Negulescu impotriva vointei lor si sub amenintarea directa a lui, ca ceilalti martori au fost nevoiti sa se inteleaga in arest (exista pana in acest moment 4 declaratii date dub juramant in acest sens) cum sa arunce vina asupra familiei mele, ca stick-ul USB nu exista si ca presupusa mita din acest dosar nu se stie la cine a ajuns si in ce moment.


Mai multe
Bookmark and Share
Conecteaza-te la stiri si pe Facebook Twitter Feed RSS
Afisari 62 | Comentarii 0 | Sursa ph-online.ro |
Comenteaza aceasta stire:

Categorie: Stiri locale din Prahova Alte stiri despre: Prahova

Alte stiri din categoria Stiri locale din Prahova

Căruţaşul accidentat la Fulga a decedat
Căruţaşul rănit în accidentul care a avut loc, în această după-amiază, pe DJ 100B, la Fulga, a decedat. Potrivit IJP Prahova, victima care a suferit răni foarte grave a decedat la spital. Reamintim că în evenimentul rutier au fost implicate o căruţă şi o maşină.    [...]
Afisari 20 | Comentarii 0 |
Alte stiri despre: Prahova
Accident grav la Măgurele! O persoană este inconştientă
Un grav accident a avut loc la Măgurele în această seară. O maşină s-a răsturnat, rupând un stâlp de electricitate. În urma evenimentului, şoferul a rămas încarcerat, el fiind scos de pompieri şi predat ambulanţei de erapie intensivă în stare de inconştienţă.   [...]
Afisari 17 | Comentarii 0 |
Alte stiri despre: Prahova
Ce spune Poliţia Locală Ploieşti despre decizia ÎCCJ privind competenţele pe linie rutieră
În data de 19 septembrie a fost publicată în Monitorul Oficial al României decizia Înaltei Curți de Casație și Justiție referitoare la interpretarea și aplicarea dispozițiilor art. 39, art. 102 alin.(1) pct. 14 și art. 105 pct. 10 din O.U.G. nr. 195/2002 privind circulația pe drumurile p [...]
Afisari 30 | Comentarii 0 |
Alte stiri despre: Prahova
Anunţul de ULTIMĂ ORĂ privind rovinieta
Începând de astăzi, utilizatorii rețelei de drumuri naționale și autostrăzi din România pot achita tariful de trecere pentru utilizarea podurilor peste Dunăre între Feteşti şi Cernavodă (peaj) și a tarifului de utilizare a rețelei de drumuri naționale și autostrăzi d [...]
Afisari 33 | Comentarii 0 |
Alte stiri despre: Prahova
Mutare de ULTIMĂ ORĂ: DNA i-a pus CĂTUȘE
Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Constanța au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale și reținerea pentru 24 de ore, începând cu data de 21 septembrie 2017, a inculpatului IONESCU RĂZVAN ALEXANDRU, la data faptelor consilier superior în [...]
Afisari 26 | Comentarii 0 |
Alte stiri despre: Prahova
Veste proastă pentru clienții unei celebre bănci din România: Nu vor putea face niciun fel de operațiune bancară! În ce zi se va întâmpla
Subsidiara din România a băncii greceşti Eurobank, Bancpost, a anunţat că ATM-urile, cardurile şi POS-urile băncii nu vor funcţiona în noaptea de 22-23 septembrie, în intervalul orar 22:00 - 8:00, din cauza unor lucrări de îmbunătăţire a sistemului informatic. ”Cardurile, ATM-urile [...]
Afisari 28 | Comentarii 0 |
Alte stiri despre: Prahova
Ludmila Sfirloaga, intalnire importanta la CJ Prahova
Vicepresedintele Consiliului Judetean Prahova, Ludmila Sfirloaga, s-a intalnit, astazi, cu Excelenta Sa George Calin, ambasador cultural Convenția ONU – Geneva si cu Anca Beatrice Todireanu, doctor in istorie. Intalnirea a avut ca prim scop realizarea unor actiuni istorice si culturale dedic [...]
Afisari 15 | Comentarii 0 |
Alte stiri despre: Prahova
Judo și handbal în week-end
Sala Sporturilor Olimpia va găzdui, în weekend, două competiţii de judo rezervate sportivilor „U18”: Finala Campionatului Naţional pe Echipe şi Finala Campionatului Naţional individual Ne Waza. Clubul Sportiv Municipal Ploieşti va fi reprezentat de 18 dintre sportivii antrenaţi de Gheor [...]
Afisari 12 | Comentarii 0 |
Alte stiri despre: Prahova
Plângere fără precedent la OPC! Vânzătoare reclamată pe motiv că ”face ochi dulci” bărbaţilor
O femeie din Moineşti a reclamat la Comisariatul pentru Protecţia Consumatorului Bacău că angajata unui magazin din oraş ”face ochi dulci” bărbaţilor, inclusiv soţului ei. O altă reclamaţie inedită a fost făcută la sfârşitul lunii mai, când un bărbat a cerut înlocuirea unor pre [...]
Afisari 27 | Comentarii 0 |
Alte stiri despre: Prahova
Avertizare de frig emisă de meteorologi! Când intră în vigoare
Administraţia Naţională de Meteorologie a emis o informare de vreme rece pentru toate regiunile ţării, valabilă de joi dimineaţa până vineri seara. Potrivit meteorologilor, în perioada 21 septembrie, ora 10:00 - 22 septembrie, ora 20:00, vremea se va răci în toată ţara, devenind rece p [...]
Afisari 29 | Comentarii 0 |
Alte stiri despre: Prahova
Feriţi-vă de vrăjitoare! Cum vă pot păcăli presupusele ghicitoare
Există persoane care au reuşit să obţină venituri ilicite susţinând că au capacităţi supranaturale, pe care le pot folosi pentru a le ghici viitorul unora sau pentru a lega/dezlega descântecele altora sau alte asemenea poveşti. Ce trebuie să faceţi în asemenea situaţii? Pentru a nu de [...]
Afisari 22 | Comentarii 0 |
Alte stiri despre: Prahova
Bătălia promovării se va da pînă spre final
Promovarea se va juca pînă la final, crede liderul vestiarului de la Petrolul, Claudiu Tudor. El împreună cu Marius Chindriș și antrenorul Tavi Grigore au vorbit, astăzi, într-o conferință de presă, despre situația de la echipă și nu numai. Tudor era puțin obosit deoarece fetita sa l- [...]
Afisari 17 | Comentarii 0 |
Alte stiri despre: Prahova
Alertă de inundaţii la Izvoarele
Pompierii prahoveni intervin, la această oră, în comuna Izvoarele, sat Homorâciu, unde este alertă de posibile inundaţii. În urma ploilor abundente, o săpătură de canalizare s-a umplut cu apă şi riscă să inunde gospodăriile din zonă.    [...]
Afisari 8 | Comentarii 0 |
Alte stiri despre: Prahova
Premierul tună şi fulgeră! În fiecare an jucăm în acelaşi film...
Premierul Mihai Tudose l-a apostrofat, joi, în debutul şedinţei de Guvern, pe ministrul Sănătăţii, Florian Bodog, cu privire la achiziţia vaccinurilor antigripale, afirmând că ”în fiecare an jucăm în acelaşi film, cu manualele şi cu vaccinurile -începe licitaţia în ziua în care [...]
Afisari 8 | Comentarii 0 |
Alte stiri despre: Prahova
Accident la Fulga. Un căruţaş este grav rănit
Un accident rutier în care au fost implicate o maşină şi o căruţă a avut loc pe DJ 100B, la Fulga. În urma impactului, căruţaşul a fost grav rănit. El are un traumatism cranio-cerebral şi este asistat de echipajul de pe ambulanţa SMURD, urmând a fi dus la spital.   [...]
Afisari 11 | Comentarii 0 |
Alte stiri despre: Prahova
Alte stiri despre: Prahova


STIRI

Stiri

STIRI LOCALE
Top Stiri
Stiri locale din Prahova 
Oferta publicitate radio TV

UTILE

Meteo
05-09-2017 06:00
Bucuresti 11.5°C
Constanta 16.4°C
Timisoara 8.6°C
Cluj Napoca 7.0°C
Galati 16.0°C
Brasov 11.7°C
Craiova 13.0°C
Ploiesti 10.9°C
Braila 13.0°C
Oradea 10.9°C
Arad 13.6°C
Pitesti 13.0°C
Baia Mare 10.0°C
Buzau 10.9°C
Satu Mare 10.0°C
Botosani 12.0°C
Piatra Neamt 10.9°C
Ramnicu Valcea 13.0°C
Drobeta Turnu Severin 15.0°C
Suceava 12.0°C
Curs valutar
04/09/2017
EUR4.59490.0004
USD3.8558-0.0072
XAU165.44071.7176
CHF4.02810.0054
CAD3.10750.0145
GBP4.99150.0002
MDL0.21660.0010
XDR5.47190.0001
Convertor valutar
din in
loading...

 


Oferta publicitate radio TV
Calendarul zilei
1391 - A murit Petru I Musat, domn al Moldovei (1375-1391). In timpul domniei lui s-au emis primele monede moldovenesti (grosii de argint), iar Suceava a devenit cetate de scaun.
1939 - Asasinarea primului ministru Armand Calinescu de catre un comandou legionar (n. 22.05/4.06.1893).
1947 - S-a nascut Don Felder, chitarist si compozitor american (Eagles).
Cugetarea zilei, citate, ganduri celebre
Viata
Viata nu inseamna a trai, ci a sti pentru ce traiesti. Nicolae Iorga
Citeste si altele Recomandari literare Curiozitati, Stiati ca?
Corpul uman
Creierul nou-nascutului cantareste intre 350 si 400 de grame.

Citeste si altele

TIMP LIBER

 
Gold FM Romania - SUS

Stiri

arhiva stiri preluare stiri Citeste stiri din:

Aboneaza-te la fluxul de stiri

Un proiect ROSTCLUB - constructie site | productie spoturi audio | productie spoturi video | Difuzare spoturi radio | Difuzare spoturi TV © Copyright ROSTCLUB All Rights Reserved.