RADIO ONLINE

MUZICA

Descarca gratis muzica - versuri, discorgafii Descarca gratis muzica veche - discografii celebre si versuri ale celor mai indragite melodii: 1, 2, 3... A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z
BIOGRAFII SI DISCOGRAFII:


Biografii - discografii ...citeste tot
Vezi toate biografiile Oferta Publicitate radio TV

Gold FM Romania - Stiri Stiri locale din Sibiu

Licitația pentru deszăpezirea Sibiului, anulată. Nicio firmă nu a depus ofertă

Cu trei luni înainte de expirarea contractului care include și serviciile de deszăpezire a străzilor din municipiul Sibiu și stațiunea Păltiniș, administrația locală se trezește într-o situație mai puțin confortabilă: la licitația pentru încredințarea deszăpezirii, lansată în vară, nu a depus ofertă nicio firmă.


La primele ore ale zilei de vineri, 21 iulie 2017, Primăria Sibiu publica prin intermediul Serviciului electronic de achiziții publice (SEAP), anunțul de participare pentru procedura de achiziție publică a serviciilor de ”curățare și transport a zăpezii de pe căile publice și menținerea în funcțiune a acestora pe timp de polei sau de îngheț în municipiul Sibiu și stațiunea Păltiniș”. Contractul scos la licitație avea o valoare estimată de 5,6 milioane de lei, fără TVA, și aducea câteva elemente de noutate pentru Sibiu: era pentru prima dată când activitatea de deszăpezire era separată de cea de curățenie a domeniului public (până acum, aceste servicii erau licitate împreună), cantitățile de zăpadă pentru care se cerea transportul în afara orașului erau mult mai mari și, ca premieră, era solicitată utilizarea unor echipamente de topit zăpada. Totodată, printre elementele de noutate este și posibilitatea ca, în situația în care firma desemnată câștigătoare nu se achită de îndatoririle asumate, contractul să fie reziliat și atribuit următoarei oferte depusă în cadrul licitației.


Surpriză, însă. La data de 29 august 2017, termenul limită pentru depunerea ofertelor, nicio firmă nu a depus ofertă. Pentru această procedură, potrivit datelor SEAP, s-au înscris firmele sibiene SC Comtram SA și SC Terra Building SRL, dar până la termenul-limită nu au depus nicio ofertă. Drept urmare, la ora 16:00 a zilei de marți, 29 august 2017, procedura de atribuire publică a contractului de deszăpezire a fost anulată, deoarece ”nu există niciun ofertant înscris care a depus ofertă de preț”, după cum se arată pe SEAP.


Termene


În prezent, serviciile de deszăpezire a Sibiului și Păltinișului sunt prevăzute în contractul semnat de Primăria Sibiu cu asocierea SC Schuster CO Ecologic SRL – SC Getesib SA, în 8 decembrie 2014. Contractul are o valoare de 3,8 milioane de lei, fără TVA, iar data în care va expira este 8 decembrie 2017 (când se încheie întreg contractul, care prevede și serviciile de curățenie a domeniului public).


Procedura de încredințare a unui nou contract a fost lansată de Primăria Sibiu în ziua de 21 iulie, iar data de depunere a ofertelor a fost stabilită 39 de zile mai târziu. Potrivit sumarului achiziției, evaluarea ofertelor era preconizată a fi realizată 27 de zile mai târziu, adică până pe 25 septembrie. Iar eventualelor firme participante la licitație li se cerea ca ofertele să fie valabile până în data de 27 decembrie 2017.


Până la data publicării acestui articol, Primăria Sibiu nu a lansat o nouă procedură de achiziție a serviciilor de deszăpezire.


Cerințele din vară. Transport și topire în 12 ore


Potrivit caietului de sarcini al procedurii de achiziție publică lansată de Primăria Sibiu în cursul lunii iulie și anulată acum, cei cărora le-ar fi fost încredințat contractul ar fi trebuit să își asigure stocurile de materiale antiderapante până cel târziu în 15 octombrie. Aceste stocuri ar fi trebuit să fie suficiente pentru o perioadă de zece zile, urmând ca această cantitate să fie menținută constant.


Intervenția mașinilor de deszăpezire trebuia să se realizeze ”când stratul de zăpadă depășește în general grosimea de 5 cm”. Pentru prevenirea și combaterea poleiului, intervențiile erau solicitate a fi realizate în termen de cel mult o jumătate de oră ”de la constatare sau primirea unei avertizări meteo de la UNMH sau alte instituții abilitate”. „Toate trecerile de pietoni și trotuarele adiacente vor fi deszăpezite o dată cu artera respectivă”, mai precizau reprezentanții Direcției Investiții din Primăria Sibiu în caietul de sarcini al procedurii. În ceea ce privește curățarea manuală a zăpezii, aceasta trebuia să vizeze cu prioritate stațiile mijloacelor de transport.


Pentru ca activitatea să fie una cu un grad ridicat de eficiență, administrația locală cerea ca firmele care vor să obțină acest contract să facă dovada faptului că au utilaje și personal pentru a acționa simultan în șapte locuri diferite din oraș. ”Operatorul desemnat câștigător va prezenta documente din care să reiasă că deține (sub orice formă) o bază de deszăpezire pe teritoriul administrativ al municipiului Sibiu, care să îi permită să acționeze în 30 de minute de la constare sau atenționare cu utilajele din dotare“, se mai specifica în caietul de sarcini.


Printre utilajele solicitate celor care ar fi dorit să câștige contractul se numără și o instalație specială de eliminat zăpada prin topire, care să aibă o capacitate de a topi minim 200 de mc de zăpadă pe oră. Această instalație ar fi trebuit utilizată ”în zonele în care este fezabil din punct de vedere tehnic”, iar evacuarea apelor rezultate trebuia realizată în căminele de canalizare indicate de către Primărie.


Zăpada care nu putea fi topită se cerea transportată afară din oraș. ”Transportul se face la locurile desemnate de autoritatea contractantă și se va lua în calcul o distanță medie de 10 km pe un sens. Calculul cantității transportate va fi în metri cubi, determinat prin înmulțirea suprafeței deszăpezite cu grosimea stratului de zăpadă comunicat de INMH”, se arăta în documentația procedurii de atribuire. Care anume vor fi locurile de depozitare urma să fie stabilit de către administrația locală. „Încărcarea, transportul, descărcarea și depozitarea zăpezii/gheții trebuie să se realizeze, de regulă, în maxim 12 ore de la terminarea activității de deszăpezire. Autoritatea contractantă poate stabili și alte intervale de timp în care operatorul să asigure deszăpezirea, în funcție de importanța străzilor, abundența cantității de zăpadă, dotarea cu mijloace tehnice și umane etc, de regulă nu mai mult de 24 de ore”, mai solicitau reprezentanții Primăriei.


Autoritățile locale cereau să li se asigure accesul pentru a inspecta utilajele aduse pentru activitatea de deszăpezire, astfel încât dacă acestea nu ar fi corespuns (scurgeri de ulei de la motor, echipamente care nu funcționează corespunzător etc), să fie înlocuite.

În ceea ce privește materialele antiderapante, acestea ar fi trebuit să se încadreze în două categorii: produse chimice sau materiale antiderapante care sunt utilizate la temperaturi de până la -7 grade Celsius și, respectiv, între -7 și -32 de grade Celsius. Primăria mai solicita ca toate aceste substanțe sau materiale să nu afecteze calitatea asfaltului și nici cea a mediul înconjurător.


Post-ul Licitația pentru deszăpezirea Sibiului, anulată. Nicio firmă nu a depus ofertă apare prima dată în Turnul Sfatului Online.Mai multe
Bookmark and Share
Conecteaza-te la stiri si pe Facebook Twitter Feed RSS
Afisari 64 | Comentarii 0 | Sursa www.turnulsfatului.ro |
Comenteaza aceasta stire:

Categorie: Stiri locale din Sibiu Alte stiri despre: Sibiu

Alte stiri din categoria Stiri locale din Sibiu

Accident din cauza unui câine: cinci răniți din două mașini
Un șofer care circula dinspre Cisnădie către DN1 a produs un accident în apropiere de intersecția cu drumul național. A pătruns pe contrasens pentru a evita un câine. Accidentul s-a produs la puține minute după ora 21:00 a zilei de miercuri, pe DJ 106D. ”Un șofer care circula dinspre Ci [...]
Afisari 44 | Comentarii 0 |
Alte stiri despre: Sibiu
Reprezentantul investitorilor germani, despre modificările fiscale: ne temem de falimentele companiilor românești
Modificările din zona fiscală adoptate de Guvern, deși au intenții bune, vor afecta extrem de puternic economia privată, consideră directorul executiv al Camerei de comerț româno-germane (AHK), Sebastian Metz. Primele care vor avea de suferit vor fi firmele românești, lanțul efectelor urm [...]
Afisari 42 | Comentarii 0 |
Alte stiri despre: Sibiu
10 interpelări din vacanță. Ce au făcut deputații în concediu
Deputații de Sibiu au fost pe perioada verii la mare (Neagră, Adriatică și Ionică) pentru câteva zile, au făcut câteva vizite prin județ și au depus 10 interpelări parlamentare în această perioadă. Vara s-a dus repede, iar acum s-au apucat din nou de muncă – alte 10 interpelări. Î [...]
Afisari 51 | Comentarii 0 |
Alte stiri despre: Sibiu
Bătălia pentru ultima societate de construcții deținută de sibieni
Doi candidați pentru funcția de director general, trei pentru cea de director economic și unul singur pentru cea de director de producție. Așa arată, cu o zi înainte de concurs, lista scurtă a candidaților pentru conducerea societății Drumuri și Poduri. După insolvențele înregistrate [...]
Afisari 6 | Comentarii 0 |
Alte stiri despre: Sibiu
Poșta Română a deschis oficiu în clădirea Tribunalului Sibiu
Conducerea Tribunalului Sibiu anunță că pentru a veni în sprijinul cetățenilor municipiului Sibiu, în scopul rezolvării cu promptitudine a cererilor, au fost finalizat demersurile legale la Ministerul Justiției, în vederea asigurării serviciilor poștale, în incinta instituției. Astfel, [...]
Afisari 17 | Comentarii 0 |
Alte stiri despre: Sibiu
3D mapping cu desene live pe Casa Hermes și workshop-uri pentru copii. Începe Festivalul de Benzi Desenate
Casa Hermes din Piața Mică va găzdui în perioada 22 – 24 septembrie Festivalul Internațional de Benzi Desenate Sibiu 2017, eveniment la care vor fi prezenţi peste 30 de desenatori şi autori de benzi desenate din țară şi din Europa pentru a expune, a desena, a gândi, a vorbi, şi a râde [...]
Afisari 6 | Comentarii 0 |
Alte stiri despre: Sibiu
Tommy Robredo eliminat de la Sibiu Open de un jucător venit din calificări
Zi plină de surprize ieri, pe tabloul de simplu al celui mai important turneu de tenis masculin din România, Sibiu Open. Trei dintre favoriții intrați ieri în competiție au fost eliminați surprinzător de jucători veniți din calificări sau mai slab cotați în clasamentul ATP. Laslo Djere, [...]
Afisari 33 | Comentarii 0 |
Alte stiri despre: Sibiu
Cursuri gratuite de prim ajutor pentru 100 de profesori
Peste 100 de profesori de educaţie fizică şi sport din municipiul Sibiu pot urma, gratuit, cursuri de prim ajutor, în cadrul unui proiect inițiat de Fundația Polisano, în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean, Societatea pentru Ambulanță şi Casa Corpului Didactic Sibiu. Beneficiar [...]
Afisari 11 | Comentarii 0 |
Alte stiri despre: Sibiu
Sibiul sub cod galben de furtună. Harta interactivă cu imagini din satelit
Specialiștii Centrului Meteorologic Transilvania-Sud Sibiu au transmis miercuri o informare meteo cu privire la creșterea instabilității atmosferice, intensificarea vântului și căderea unor cantități mari de apă. Informarea este valabilă în județul Sibiu începând de astăzi, ora 11:00 [...]
Afisari 26 | Comentarii 0 |
Alte stiri despre: Sibiu
Violonistul Erzhan Kulibaev a susținut un masterclass pentru elevii sibieni (P)
Peste 100 de elevi și profesori de la Liceul de Artă din Sibiu s-au întâlnit ieri cu unul dintre cei mai captivanți și talentați violoniști – Erzhan Kulibaev, în cadrul unui eveniment special, organizat de Asociația Culturală Play. După concertul pe care l-a susținut luni, 18 sept [...]
Afisari 8 | Comentarii 0 |
Alte stiri despre: Sibiu
CECCAR Sibiu, de ziua contabililor: Formăm un corp de elită al profesiilor liberale
În 21 septembrie, contabilii din întreaga țară sărbătoresc Ziua Națională a Contabilului Român, iar Corpul Experților Contabili și Contabililor Autorizați din Romania, filiala Sibiu (CECCAR) a transmis un mesaj prin care îndeamnă la unitate și solidaritate. ”Această sărbătoare re [...]
Afisari 31 | Comentarii 0 |
Alte stiri despre: Sibiu
Probleme la licitația pentru manuale: 20 din 27 de contestații au fost valide. ”Este al cincilea an consecutiv în care se întâmplă acest lucru”
20 din 27 de contestațiile depuse la licitațiile privind manualele școlare au fost declarate valide. Anunțul a fost făcut de deputatul PNL, Raluca Turcan, care consideră că aceasta este dovada  care arată care sunt adevăratele probleme din Ministerul Educației. ”Lupta nu trebuie purtat [...]
Afisari 24 | Comentarii 0 |
Alte stiri despre: Sibiu
Trafic restricționat spre Veștem. Se montează parapeți de beton
Traficul spre și dinspre Sibiu către Veștem este restricționat pe o bandă, deoarece se montează parapeți de beton. Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a început de anul trecut montarea parapeților din beton separatoare de sens pe drumurile naționale unde [...]
Afisari 9 | Comentarii 0 |
Alte stiri despre: Sibiu
Primarul care protestează mergând pe jos până la București: Nu mă aștept să se întâmple ceva FOTO VIDEO
Tudor Mihalache, primarul din Copșa Mică, spune că a pornit pe jos până la București pentru a aduce apă potabilă în Copșa, dar și pentru a trage un semnal de alarmă cu privire la toate localitățile rămase fără apă curentă și canalizare la zece ani după aderarea la Uniunea Europe [...]
Afisari 21 | Comentarii 0 |
Alte stiri despre: Sibiu
Motociclist rănit în sensul giratoriu de langă Kaufland
Un motociclist este rănit ușor dupăce a fost accidentat de o mașină, în sensul giratoriu de la ieșirea din Sibiu spre Șelimbăr, în apropiere de Kaufland. “Șoferul unui autoturism nu s-a asigurat la schimbarea direcției și a acroșat un motociclist care circula regulamentar”, [...]
Afisari 8 | Comentarii 0 |
Alte stiri despre: Sibiu
FOTO-VIDEO Ambulanță atacată cu bolovani. ”Am ajuns să fim umiliți de cei care ar trebui să ne mulțumească”
Ieri după-masă, o un echipaj de ambulanță din Sibiu a fost atacat cu bolovani de un bărbat din Rășinari, la care medicii fuseseră chemați să intervină de urgență. ”Bolnavul” a început să arunce cu pietre de mari dimensiuni în mașina de salvare și chiar a spart geamurile. ”As [...]
Afisari 29 | Comentarii 0 |
Alte stiri despre: Sibiu


STIRI

Stiri

STIRI LOCALE
Top Stiri
Stiri locale din Sibiu 
Oferta publicitate radio TV

UTILE

Meteo
05-09-2017 06:00
Bucuresti 11.5°C
Constanta 16.4°C
Timisoara 8.6°C
Cluj Napoca 7.0°C
Galati 16.0°C
Brasov 11.7°C
Craiova 13.0°C
Ploiesti 10.9°C
Braila 13.0°C
Oradea 10.9°C
Arad 13.6°C
Pitesti 13.0°C
Baia Mare 10.0°C
Buzau 10.9°C
Satu Mare 10.0°C
Botosani 12.0°C
Piatra Neamt 10.9°C
Ramnicu Valcea 13.0°C
Drobeta Turnu Severin 15.0°C
Suceava 12.0°C
Curs valutar
04/09/2017
EUR4.59490.0004
USD3.8558-0.0072
XAU165.44071.7176
CHF4.02810.0054
CAD3.10750.0145
GBP4.99150.0002
MDL0.21660.0010
XDR5.47190.0001
Convertor valutar
din in
loading...

 


Oferta publicitate radio TV
Calendarul zilei
1832 - A murit Walter Scott, poet si scriitor, creator al romanului istoric englez ("Ivanhoe", "Rob Roy") (n.15.08.1771).
1866 - S-a nascut Charles Nicolle, medic si bacteriolog francez. A descoperit modul de transmitere a tifosului exantematic si agentul patogen al acestei boli. A obtinut Premiul Nobel pentru medicina in anul 1928 (m.28.02.1936).
1931 - S-a nascut actorul american Larry Hagman (serialul de televiziune "Dallas").
Cugetarea zilei, citate, ganduri celebre
Viata
Viata nu inseamna a trai, ci a sti pentru ce traiesti. Nicolae Iorga
Citeste si altele Recomandari literare Curiozitati, Stiati ca?
Diverse
* Momeala pentru crap trebuie sa contina neaparat substante aromatizante (vanilie, menta, anason etc), zahar, ulei vegetal si proteine.

Citeste si altele

TIMP LIBER

 
Gold FM Romania - SUS

Stiri

arhiva stiri preluare stiri Citeste stiri din:

Aboneaza-te la fluxul de stiri

Un proiect ROSTCLUB - constructie site | productie spoturi audio | productie spoturi video | Difuzare spoturi radio | Difuzare spoturi TV © Copyright ROSTCLUB All Rights Reserved.