RADIO ONLINE

MUZICA

Descarca gratis muzica - versuri, discorgafii Descarca gratis muzica veche - discografii celebre si versuri ale celor mai indragite melodii: 1, 2, 3... A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z
BIOGRAFII SI DISCOGRAFII:


Biografii - discografii ...citeste tot
Vezi toate biografiile Oferta Publicitate radio TV

Gold FM Romania - Stiri Stiri locale din Vaslui

Cronica neagră/A intrat cu mopedul într-un camion

Poliţiştii rutieri efectuează cercetări în cazul unui accident de circulaţie, în urma căruia un bărbat, în vârstă de 62 de ani, a decedat. Victima conducea un moped și nu poseda permis de conducere. Pe 13 septembrie, la ora 10.35,  polițiștii au fost sesizaţi prin apel la 112 cu privire la faptul că în afara localității Grivița a avut loc un accident de circulaţie.În urma evenimentului a decedat un bărbat în vârstă de 62 de ani, cu domiciliul în comuna Drăgușeni, județul Galați. În urma cercetărilor efectuate de către poliţiştii rutieri s-a stabilit faptul că victima se deplasa cu un moped pe D.N 24 D din direcția Galați către Bârlad. La un moment dat, a pătruns pe contrasens și a intrat în coliziune cu un camion condus regulamentar de un bărbat, de 46 de ani, din județul Cluj. În urma impactului a rezultat decesul bărbatului din județul Galați. Din verificările efectuate de polițiști  a reieșit faptul că acesta nu deținea permis de conducere. Conducătorul  camionului a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultatul fiind negativ. În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de conducerea unui vehicul fără permis de conducere și ucidere din culpă.


Campania de prevenire a victimizării minorilor Școala în siguranță


Prevenirea victimizării copiilor reprezintă o prioritate a activității Poliției Române, fiind un deziderat absolut obligatoriu în contextul unei societăți democratice. Astfel, orice demers educativ – preventiv, mai cu seamă unul de informare a publicului larg cu privire la necesitatea adoptării măsurilor elementare de auto-protecție, precum și a cunoașterii elementelor de competență și atribuții ale instituției statului care îl deservește este menit să asigure un climat social propice dezvoltării unui comportament adecvat. Având în vedere faptul că minorii, prin particularităţile psihocomportamentale şi de vârstă specifice, au posibilităţi reduse de apărare, capacitate redusă de anticipare a unor acte comportamentale ale altora, în special ale adulţilor, un grad mai înalt de credulitate şi capacitate redusă de înţelegere a efectelor, a consecinţelor propriilor acţiuni sau ale altor persoane, Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Vaslui derulează în luna septembrie a.c. campania de prevenire a victimizării minorilor „Școala în Siguranță”. Scopul campaniei îl reprezintă informarea elevilor aflați la debutul anului școlar, în vederea reducerii riscului de victimizare și de implicare în fapte antisociale. Mulţi tineri pot fi ţinuţi departe de faptele penale dacă părinţii şi alte persoane care se ocupă de educarea copilului ştiu despre ce este vorba şi acţionează rapid şi eficient pentru a-i opri să alunece pe o pantă greşită. În acest sens vă reamintim câteva sfaturi utile, care sperăm că vă vor ajuta să vă feriţi copiii de criminalitate: explicaţi clar copiilor şi adolescenţilor că furturile, indiferent cât de nesemnificative sunt, nu vor fi probe de curaj ci fapte culpabile; spuneţi clar că, în cazul săvârşirii unor furturi, nu va fi vătămat niciun magazin sau cumpărător, ci hoţul însuşi va trebui să plătească pentru faptele sale; vorbiţi cu copiii şi adolescenţii despre valoarea proprietăţii personale şi publice. Distrugerile nu aduc prejudicii doar celor care le fac, ci şi comunităţii; explicaţi copiilor şi adolescenţilor ce fel de pedepse pot primi ca urmare a comiterii acestor fapte; vorbiţi cu copilul dumneavoastră despre cine îi sunt prietenii şi cunoştinţele sale; întrebaţi apoi unde şi cum îşi petrece timpul liber în afara casei; luaţi seama de câţi bani dispune copilul dumneavoastră; testaţi felul cum cheltuie banii de buzunar sau economiile, iar în caz că aveţi îndoieli staţi de vorbă cu el. Prima zi de școală a decurs fără probleme pentru că polițiștii au fost lângă copii, dascăli, părinți,  iar cei mici au respectat sfaturile oamenilor legii și: au mers spre școală doar prin zone circulate; au stat de vorbă doar cu persoane cunoscute; au evitat să aibă asupra lor obiecte de valoare. Vă mulțumim că ați respectat sfaturile polițiștilor!


4.000 de ţigarete de contrabandă, confiscate de poliţiştii de frontieră gălăţeni


Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Folteşti au descoperit, într-un autoturism condus de un cetăţean român, 4.000 de ţigarete de contrabandă, pe care acesta a declarat ca le-a achiziţionat pentru consumul propriu. În data de 12 septembrie a.c., ora 19.00, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Folteşti- I.T.P.F. Iaşi, pe timpul desfăşurării unei acţiuni specifice, au oprit în trafic, pentru control, pe raza localităţii de frontieră Vlădeşti, un autoturism marca Ford Focus, condus de gălăţeanul V.B., în vârstă de 40 ani. În urma controlului efectuat asupra autoturismului, poliţiştii de frontieră au descoperit pe scaunul din dreapta al autoturismului, într-o sacoşă din rafie 4.000 de ţigarete, marca Ashima Luxury Blue, de provenienţă Duty-free, în valoare de 2.400 de lei. Cu privire la cele constatate bărbatul a declarat că a achiziţionat ţigaretele pentru consumul propriu de la un cetățean ale cărui date de identificare nu le cunoaște. În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări pentru săvârşirea infracţiunii de contrabandă.


Falsuri depistate la controlul de frontieră


Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Albiţa efectuează cercetări cu privire la doi bărbați, ambii cu dublă cetățenie, română și moldoveneasca, care au prezentat la controlul de frontieră documente false pentru autoturismele pe care le conduceau. În data de 12 septembrie a.c., în jurul orei 13.30, în Punctul de Trecere a Frontierei Albiţa- I.T.P.F. Iaşi, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de control pentru trecerea frontierei, Vasile P., cu cetățenie română și moldoveneasca, în vârstă de 37 de ani, conducând un autoturism marca Volkswagen, înmatriculat în România. În data de 13 septembrie a.c., în jurul orei 07.00, în același punct de trecere a frontierei, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de control pentru trecerea frontierei, Simion C., cu cetățenie română și moldoveneasca, în vârstă de 45 de ani, conducând un autoturism marca Toyota Land Cruiser, înmatriculat în România. Existând suspiciuni cu privire la autenticitatea documentelor care atestau efectuarea inspecţiei tehnice periodice pentru autoturismele în cauză, lucrătorii noştri au efectuat verificări suplimentare, ocazie cu care au constatat că acestea nu îndeplinesc condiţiile de formă şi fond ale unora  autentice, fiind false. În legătură cu cele constatate, cei doi bărbați au declarat că nu au cunoştinţă despre faptul că documentele prezentate la controlul de frontieră sunt false sau falsificate. Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări, în ambele cauze, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de uz de fals .


Documente false descoperite la controlul de frontieră


Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Sculeni- I.T.P.F. Iaşi au descoperit în portofelul unui cetățean moldovean, o carte de identitate românească şi un permis de conducere românesc,  ambele dovedindu-se a fi false, pentru care bărbatul a declarat că a plătit suma de 200 euro. În data de 12 septembrie a.c., ora 15.15, în Punctul de Trecere a Frontierei Sculeni – I.T.P.F. Iaşi s-a prezentat pentru a intra în ţară, cetățeanul moldovean Vadim D., în vârstă de 21 de ani, pasager într-un microbuz care efectua o cursă pe relaţia Republica Moldova – Franţa. Existând suspiciuni că Vadim D. ar putea deţine documente false sau falsificate, polițiștii de frontieră au solicitat lucrătorilor vamali efectuarea unui control amănunțit asupra bărbatului, în urma căruia au fost descoperite, în portofelul acestuia, o carte de identitate şi un permis de conducere, ambele cu însemnele autorităților române. Cu ocazia verificărilor specifice efectuate, polițiștii de frontieră au stabilit că documentele nu îndeplinesc condiţiile de formă şi fond ale unora autentice. Cu privire la cele constatate, bărbatul a declarat că a procurat documentele de la un cetățean ale cărui date nu le cunoaște, plătind suma de 200 euro. În cauză, polițiștii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de fals material în înscrisuri oficiale. Cercetările continuă pentru stabilirea întregii arii infracționale.


Depistaţi conducând deşi erau sub influenţa băuturilor alcoolice


Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectoarelor Poliţiei de Frontieră Dorohoi şi Darabani au depistat, pe timpul desfăşurării unor misiuni specifice în zona de competenţă, doi bărbaţi care conduceau autoturisme deşi erau sub influenţa băuturilor alcoolice, iar unul dintre ei nici nu avea dreptul de a conduce. În data de 13 septembrie a.c., în jurul orei 00.30, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Dorohoi au oprit pentru control, în localitatea Fundu Herții, un autoturism marca Audi, înmatriculat în Marea Britanie, condus de cetăţeanul român Cristian F., în vârstă de 36 de ani, domiciliat pe raza judeţului Botoșani. La controlul efectuat de polițistul de frontieră, persoana în cauză nu a putut prezenta permisul de conducere, fapt pentru care s-a procedat la efectuarea de verificări suplimentare, în urma cărora s-a stabilit că bărbatul nu a obţinut niciodată dreptul de a conduce.  Deoarece pe timpul controlului de frontieră, lucrătorii noştri au observat că bărbatul emana o puternică halenă alcoolică, au solicitat prezenţa la faţa locului a unui echipaj din cadrul Poliției Rutiere Dorohoi. În urma testării cu aparatul etilotest a rezultat 0,97 mg/l alcool pur în aerul expirat. În data de 12 septembrie a.c., în jurul orei 23.30, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Darabani au efectuat semnale regulamentare de oprire, în localitatea Oroftiana, judeţul Botoşani, a unui autoturism marca Volkswagen Golf, înmatriculat în România. În urma legitimării conducătorului auto polițiștii de frontieră au constatat că acesta este cetăţeanul român Gabriel R., în vârstă de 37 de ani, domiciliat pe raza judeţului Botoșani. Pe timpul controlului de frontieră, lucrătorii noştri au observat că Gabriel R. emana halenă alcoolică, fapt pentru care l-au condus la sediul Poliției Rutiere Dorohoi, unde în urma testării cu aparatul etilotest a rezultat 0,68 mg/l alcool pur în aerul expirat. În cele două cazuri bărbaţii au fost conduşi la Spitalul Municipal Dorohoi pentru recoltarea de probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei şi se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea pe drumurile publice a unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deținerii permisului de conducere de către o persoană care, la momentul prelevării mostrelor biologice, are o îmbibație alcoolică de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge, iar în cazul conducătorului autoturismului marca Audi şi pentru conducere pe drumurile publice a unui autovehicul de catre o persoana care nu posedă permis de conducere.Mai multe
Bookmark and Share
Conecteaza-te la stiri si pe Facebook Twitter Feed RSS
Afisari 76 | Comentarii 0 | Sursa informatorulmoldovei.ro |
Comenteaza aceasta stire:

Categorie: Stiri locale din Vaslui Alte stiri despre: Vaslui

Alte stiri din categoria Stiri locale din Vaslui

Unii sunt făcuți pentru a ocupa fotoliul de primar
E cea mai dezvoltată comună a județului Vaslui, privind investițiile publice din ultimii ani, chiar dacă nu-i cea mai mare. Vorbim de comuna Fălciu care aplică proiecte cu fonduri europene pe noua linie de finanțare 2014-2020, după ce a reușit investiții publice pe măsurile existente pâ [...]
Afisari 46 | Comentarii 0 |
Alte stiri despre: Vaslui
Proteste în sectorul de sănătate
Toamna scoate în stradă salariații din sectorul sanitar. Sindicaliștii se opun noii legi a salarizării care intră în vigoare la începutul anului viitor. Ținând cont de faptul că peste 75% dintre angajații din sănătate vor fi afectați de semnificative scăderi ale veniturilor începân [...]
Afisari 51 | Comentarii 0 |
Alte stiri despre: Vaslui
Moldova nu este a mea, nu este a voastră și nici nu va fi, este a rușilor
Cuiul lui Pepelea este regiunea Transnistria. Mai poate fi Republica Bălți, neoficializată încă sau Găgăuzia. Moldova nu este a mea, nu este a voastră, ci a urmașilor urmașilor voștri în vecii vecilor, spunea domnitorul Ștefan cel Mare.  Realitatea însă arată altfel. Moldova este a [...]
Afisari 43 | Comentarii 0 |
Alte stiri despre: Vaslui
Victorie botoşăneană chinuită în compania „lanternei roşii”
În debutul etapei a X-a, FC Botoşani a jucat vineri 15 septembrie la nou promovata Juventus Bucureşti, echipă aflată pe post de „lanterna roşie” a clasamentului Ligii I, cu doar trei puncte.  Iar partida a fost dintre cele mai slabe, lipsită de spectacol fotbalistic. Deşi se părea că [...]
Afisari 25 | Comentarii 0 |
Alte stiri despre: Vaslui
Incredibil, dar adevărat! Foresta Suceava a obţinut prima victorie
După o serie de şapte înfrângeri consecutive, Foresta Suceava a reuşit în etapa a VIII-a să câştige primul meci în actuala ediţie a ligii secunde. Minunea s-a produs la finele săptămânii trecute pe stadionul Areni din Suceava în compania celor de la CS Mioveni. Golurile victoriei suce [...]
Afisari 12 | Comentarii 0 |
Alte stiri despre: Vaslui
Nălucile (I)
“Tradiţiile sunt indicatoare care conduc adânc în subconştientul nostru” scria autoarea americană Ellen Goodman. Avem cazul locuitorilor din Munții Ceveni, regiunea franceză Languedoc, așa numiții camisarzi. Sunt protestanți hughenoți, au trăit izolați în munții lor, îndușmăni [...]
Afisari 37 | Comentarii 0 |
Alte stiri despre: Vaslui
“Patrimoniu cultural şi Natura: un peisaj al posibilităţilor”
Vineri 15 septembrie 2017 în Amfiteatrul Laurenţiu Ulici din cadrul Memorialului Ipoteşti a avut loc lansarea broşurii „Monumentele noastre botoşănene – Ghid pentru proprietarii şi administratorii monumentelor istorice precum şi pentru autorităţile publice locale”, editat de Dire [...]
Afisari 31 | Comentarii 0 |
Alte stiri despre: Vaslui
Cronica neagră
Poliţiştii de frontieră din cadrul structurii Pază şi Control Acces de la Inspectoratul Teritorial al Poliţiei de Frontieră Iaşi au depistat, în incinta parcării, un tânăr care intenționa să introducă în Penitenciarul de Maximă Siguranţă Iaşi mai multe telefoane mobile. În data [...]
Afisari 14 | Comentarii 0 |
Alte stiri despre: Vaslui
Berezeniul începe să intre în rândul comunelor unde vii cu plăcere
Pe Valea Prutului, la Berezeni, proiectele publice au luat amploare; se vorbește de școli modernizate, apă curentă din surse proprii și centru social de zi pentru bătrâni. Afirmația aparține fostului deputat, acum primar al comunei Berezeni, Toader Dima. Este omul care a fondat una dintre p [...]
Afisari 67 | Comentarii 0 |
Alte stiri despre: Vaslui
Mesajul domnului primar al municipiului Vaslui, ing. Vasile Pavăl
     Doamnelor și domnilor profesori,      Dragi elevi,      Dragi părinți,  Ne aflăm în fața unui moment cu o semnificație deosebită la nivel național. Este un moment emoționant în egală măsură pentru fiecare dintre noi, moment care îmi oferă prilejul de a vă transmite ur [...]
Afisari 4 | Comentarii 0 |
Alte stiri despre: Vaslui
Kievul închide prin lege toate școlile românești din Ucraina!
„Marțea neagră” pentru școlile românești și ale altor minorități din Ucraina poate fi numită ziua de 5 septembrie 2017. Pentru că la ora 18:21, Parlamentul de la Kiev a adoptat o nouă Lege a Educației prin care introduce în școli sistemul de 12 clase. În același timp, Legea adopt [...]
Afisari 64 | Comentarii 0 |
Alte stiri despre: Vaslui
„Directorul DRDP Iaşi îşi bate joc de judeţul Botoşani”
Săptămâna trecută liberalii botoşăneni au susţinut prima conferinţă de presă a toamnei, moment propice pentru a mitralia verbal duşmanul de clasă, respectiv pe guvernanţii social democraţi şi nu numai. Fostul vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Botoşani, acum deputat PNL de Boto [...]
Afisari 53 | Comentarii 0 |
Alte stiri despre: Vaslui
FC Botoşani a suferit prima înfrângere pe teren propriu
Doriţi de fotbal, după o întrerupere de două săptămâni, aproximativ trei mi de spectatori au luat loc în tribunele Municipalului botoşănean, în seara de vineri 8 septembrie, pentru a asista la prima partidă din etapa a IX-a a Ligii I de fotbal dintre FC Botoşani şi Astra Giurgiu. Scăp [...]
Afisari 50 | Comentarii 0 |
Alte stiri despre: Vaslui
În liga secundă, echipele din Moldova continuă să fie codaşele clasamentului
La finele săptămânii trecute s-au disputat partidele contând pentru etapa a VII-a din Liga a doua de fotbal. Nici de această dată cele două echipe din Moldova, Foresta Suceava şi nou promovata Ştiinţa Miroslava, nu au rupt gura târgului şi au continuat seria neagră a înfrângerilor. Ia [...]
Afisari 47 | Comentarii 0 |
Alte stiri despre: Vaslui
Bă’ nenorociților, luați șpagă mai cu „frână”!
Județul Vaslui e ținut la capătul lumii din cauza șpăgarilor și a lingăilor de partid ajunși directori de instituții publice. De necrezut. La Vaslui, înmatricularea unei mașini se face într-o jumătate de an. Directorul de la direcția de înmatriculări strânge din umeri și spune că [...]
Afisari 117 | Comentarii 0 |
Alte stiri despre: Vaslui
Luni se opreşte apa în municipiul Dorohoi
S.C. Nova Apaserv S.A. Botoșani anunță că luni 11 septembrie, între orele 9.00-15-00, se va întrerupe furnizarea apei în municipiul Dorohoi, în vederea cuplării rețelei de apă de pe strada Jijia în rețeaua de pe strada Salciilor. Afectați de oprirea apei sunt utilizatorii de pe strada [...]
Afisari 55 | Comentarii 0 |
Alte stiri despre: Vaslui


STIRI

Stiri

STIRI LOCALE
Top Stiri
Stiri locale din Vaslui 
Oferta publicitate radio TV

UTILE

Meteo
05-09-2017 06:00
Bucuresti 11.5°C
Constanta 16.4°C
Timisoara 8.6°C
Cluj Napoca 7.0°C
Galati 16.0°C
Brasov 11.7°C
Craiova 13.0°C
Ploiesti 10.9°C
Braila 13.0°C
Oradea 10.9°C
Arad 13.6°C
Pitesti 13.0°C
Baia Mare 10.0°C
Buzau 10.9°C
Satu Mare 10.0°C
Botosani 12.0°C
Piatra Neamt 10.9°C
Ramnicu Valcea 13.0°C
Drobeta Turnu Severin 15.0°C
Suceava 12.0°C
Curs valutar
04/09/2017
EUR4.59490.0004
USD3.8558-0.0072
XAU165.44071.7176
CHF4.02810.0054
CAD3.10750.0145
GBP4.99150.0002
MDL0.21660.0010
XDR5.47190.0001
Convertor valutar
din in
loading...

 


Oferta publicitate radio TV
Calendarul zilei
1927 - S-a nascut Ward Lamar Swingle, vocalist, pianist si saxofonist american (Swingle Singers).
1954 - S-a nascut Phil "Animal" Taylor, baterist britanic (Motorhead).
1990 - Tribunalul Militar Teritorial Bucuresti il condamna pe Nicu Ceausescu la 20 de ani de inchisoare, 10 ani de interdictie a unor drepturi si degradare militara, schimband acuzatia de infractiune de genocid in instigare la omor deosebit de grav.
Cugetarea zilei, citate, ganduri celebre
Viata
Viata nu inseamna a trai, ci a sti pentru ce traiesti. Nicolae Iorga
Citeste si altele Recomandari literare Curiozitati, Stiati ca?
Populatie
In China sunt mai multi vorbitori de engleza decat in Statele Unite?

Citeste si altele

TIMP LIBER

 
Gold FM Romania - SUS

Stiri

arhiva stiri preluare stiri Citeste stiri din:

Aboneaza-te la fluxul de stiri

Un proiect ROSTCLUB - constructie site | productie spoturi audio | productie spoturi video | Difuzare spoturi radio | Difuzare spoturi TV © Copyright ROSTCLUB All Rights Reserved.